Dricker te som belöning, mys. Idag hade vi...

imag0001_1298918 (MMS)

Dricker te som belöning, mys. Idag hade vi en ganska snuskig lab i skolan.. Men så här i efterhand så var den nog ganska intressant i alla fall. Vi gjorde alltså den berömda kisslabben. ALLA big-studenter vet precis vilken det är. Jag och Ellis stötte på en som läst kursen innan och hon visste direkt vad vi höll på med och fick ett smått dåligt minne. Vi mötte alltså henne på väg till toan med full utrustning ;) Vi delades in i 4 olika grupper. En kontroll-grupp, en som skulle dricka vatten, en som skulle dricka buljong och sista skulle ta koffeintabletter. Jag valde att dricka buljong. Den varma gronsaksbuljongen va riktigt god faktiskt! Alltid nåt. Sen skulle vi gå på toa en gång i halvtimmen och kissa i en burk, mäta volymen och pipettera 1 ml. Detta skulle vi sen späda och mäta natriumkoncentrationen med hjälp av en rolig apparat. Fyra gånger skulle vi kissa, samma sak varje gång. Snusk. Haha. Vi har bra finurliga stuff på biologi. Känns som att det bara är där de kan komma på nåt sånt här ;) Men nu ska jag kolla på Ghost whisperer och dricka MASSA te!


:)

:)


Jag läste precis ett gammalt horoskop. Det passar så bra in på mig. Ord blev till sanning.


"I din värld är juletid lika med vilotid. Din energi-nivå är låg, men ditt hjärta vill så väl att du inte låter dig själv vila så som du egentligen behöver. Dessutom är det inte bara den närmaste kretsen som behöver dina insatser, vilket inte precis gör det lättare för dig. Om du inte blir mer lyhörd inför dig själv kan det hända att du åker på någon förarglig sjukdom som tvingar dig till den vila och återhämtning du behöver."



Min kropp bryts ner sakta men säkert.



Jag vill bli frisk nuuuu!!! :(
Nu har jag varit sjuk i ca tre veckor och det suger verkligen. Jag är så förkyld och så matt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Hopplöst. Först fick jag penicillin utskrivet mot halsfluss... men det verkade inte hjälpa. Så idag tog de en näsodling. Snusk. Läkaren ska ringa på onsdag och meddela resultatet. Utöver penicillinet har jag fått hostmedicinen Cocillana som innehåller morfin och etanol 96% som gör mig helt yr och trött. Trots detta så hostar jag mer nu än innan... Idag fick jag även en nässprej innehållandes kortison. Jag har ju lyckats dra på mig lock för båda öronen! Som om det inte räckte med den täppan och snuvan jag redan har? Men den ska tydligen vara super. Så med en dunderhostmedicin + kortison i näsan så borde jag ju bli frisk snart (?). För att bunkra upp med kurerande stuff så köpte jag på mig c-vitamin brustabletter också. Går runt och hör typ ingenting nu... crazy. Dumma förkylning som ger mig lock för båda öronen. Inte snällt. (berodde inte på vax, öronen såg fina ut)

Mina trevliga läkarbesök för denna "förkylning":

Tisdag 8/2
- konstaterande av streptokocker i halsen. Fick kåvepenin samt min dunderhostmedicin utskrivet. Ingen sjukskrivning hann kommas på tal då läkaren hade otroligt brottom. Men hej, jag räknade ändå med att vara på fötterna till helgen!


Fredag 11/2 - ringde vårdcentralen då jag insåg att det där med att jobba i helgen inte skulle vare möjligt. Vid det här laget sov jag 2-4 h varje eftermiddag. Det gick liksom inte att vara vaken. Tror det var hostmedicinen, haha. Fick komma ner jätte snabbt, en tid redan 20 min senare. Träffade en läkare som sjukskrev mig till på onsdag och sa att om det inte blev bättre efter helgen så skulle jag ringa igen. Hon tyckte inte på långa vägar att jag var kapabel till att jobba i mitt tillstånd.

Måndag 14/2 - febern gick upp i helgen. great. Ringde i morse och tjejen jag pratade med var supergullig, hon tyckte synd om mig som får komma tillbaka hela tiden. Fick en tid halv 10. Alltså 50 min efter att vi pratat i tele, snacka om att det kan gå snabbt. Fick träffa samma läkare som första gången. Han börjar tro att det bara är en virusinfektion. En jobbig sådan. Men han ville ta en odling, så ett näsprov blev det. Så frågade han om jag ville ha nässprej med kortison i för öronlocken jag har. Det tackar man inte nej till. Den ska tydligen vara riktigt bra enligt honom.

Så nu sitter jag här och funderar på om jag ska orka åka in till lab idag. Läkaren pratade om att sjukskriva mig längre. Han skulle återkomma på onsdag eftermiddag när resultatet har kommit. Han verkar vilja få bukt på min "förkylning" snabbt i alla fall. Så mycket bra preparat jag får. Nu återstår det att se; virusinfektion eller bakterieinfektion?

Jag kom precis fram till att det där med att åka till skolan idag var en ytterst dum idé. Jag har till och med sjukanmält mig till försäkringskassan. Första gången jag gör det som student :) Men det ska man tydligen göra. Oj vad långt inlägg det blev... kände mig uttråkad och.. men nu ska jag se om jag kan hitta något i tv-världen som kan underhålla mig. Btw, 80 kr till så har jag frikort - galet..


RSS 2.0