Ett samtal mellan mig och en kursare

Kursare: .... pannkakorna är ju de som är goda
Jag: Vah? Jag måste nog säga att jag tycker ärtsoppan är godast
Kursare: Du är konstig Marie, vet du det?
Jag: Men jag älskar ärtsoppa, faktiskt..
Kursare: (flinar bara)
Jag: Fast jag har massa senap i (mums)
Kursare: Hm, nu känner inte jag dig längre...

...


Lucia!

Idag har jag och Isabelle hälsat på "våra" möss igen. Vissa av dem är riktigt söta, de börjar vänja sig vid oss så nu kan man försiktigt klappa en del på ryggen och handskas med dem utan att de reagerar.
Efter skolan tog jag en promenad med Ellis. Vi promenerade från SU till centralen, vilket vad sjukt najs, det behövde jag verkligen! Vi pratade av oss lite och uppdaterade varandra om vad som hänt i helgen.
Och just nu tittar jag på säkert världens skummaste film... Bitch slap. Säger bara det, crazy.. och inte på ett bra sätt. See ya och glad lucia eller vad man nu säger!

Status på artikelskrivningen

Well, det där med att ha en hel dag på sig till att skriva fungerar inte alltid ändå. Jag har inte kommit för mig att skriva mycket alls. För 10 minuter sen skrev jag ner några rader. Thats it. Jag avskyr att det vetenskapliga språket som man måste använda när man skriver en vetenskaplig artikel ska va så förbaskat svårt. Kanske är jag som ställer för höga krav på mig själv? Aja, jag har några timmar till på mig innan jag ska sova, så får väl se hur det går. Kanske får jag ner lite till. Det ska som tur var inte vara helt färdigt förs på fredag. Och då bara introduktionen som I tar och så material och metoder delen som jag har då. Vilket ska vara den lättare biten. Vi hjälps ju så klart åt. Men det skulle va lite pinsamt (okej mycket) om I får göra det mesta.
Ska jag vara ärlig så är det en massa andra tankar som har snurrat runt i mitt huvud. Blir så när det går trögt. Och då blire helt plötsligt ännu svårare. Jag tänker helt enkelt alldeles för mycket. Hur slutar man upp med det? Hade varit skönt liksom. Speciellt nu, i dessa tider, med skolan och jobbet och allt.
Jag tror jag behöver komma ut och dansa en hel kväll! Shakea bort all press och stress. Inte "dricka" utan dansa. Någon som är sugen? :)


Artikelskrivning

Idag skulle jag ha startat dagen med en provsmakning av mineralvatten, men jag orkade inte lämna lägenheten. Åå jag som älskar mineralvatten, men men. Så nu har jag bäddat ner mig i soffan med mitt duntäcke och allt.
Jag ska skriva på vår artikel idag. Undrar hur det ska gå. Jag har själva material och metod delen, vilket faktiskt är mycket lättare än introduktionsdelen ;) Men det är sjukt knöligt att skriva en riktig artikel. Gah.
Isabelle informerade dock mig igår kväll att jag inte behövde känna nån stress. Isabelle är min idol just nu.
Jag har hela dagen och hela natten på mig så något måste jag ju kunna få ner? Nu ska jag iallafall försöka vakna lite - te och kaffe!
(Ps gillar inte att mellanrummen tas bort och att all text skrivs ihop...)

Fredagsmys


Jag fortsätter att vara trött... men både igår och i förrgår så var jag betydligt piggare i skolan! Men så på kvällarna blir jag trött igen. Fast det är helt okej, är ju ändå mörkt, grått och trist ute.

Idag har jag och Isabelle tillsammans med vår assistent strukturerat upp våra första resultat i excel. Det här kommer att bli spännande! Sen fick vi en hel pärm med olika artiklar som vi kan ha nytta av när vi ska skriva vår artikel. Som jag för övrigt har lite panik över. Men det löser sig?

Min trötthet tänkte jag fira genom att åka hem till Björn en sväng och dricka lite vin samt äta massor med snacks. Det dyker även upp en kär vän som jag har saknat att hänga med! Ibland är livets vägar inte alltid sammanlänkade utan sprider ut sig och korsar sig lite då och då. Rörigt? Ja. Nu ska jag iallafall bege mig!

Fredagsmys som min assistent brukar säga ;) (han är för rolig)


Trött

Jag är nåt så otroligt trött. För varje dag som går blir jag bara tröttare och tröttare. Trots att jag sover ordentligt (i alla fall för det mesta). Jag har inte den minsta julkänsla och så här års brukar den vara som starkast. Jag orkar liksom inte bry mig, vill bara sova. Om jag kunde önska mig vad jag ville så skulle jag just nu önska mig evig energi. Något som iallafall gjorde mig lite glad var att jag fick ett mail om att jag blivit antagen på just de två kurser jag helst av allt vill läsa i vår. Happy! Jag har en vän i skolan som gör sitt bästa i att underhålla mig, peppa mig, pigga upp mig, ge mig en kram när det behövs, får mig att skratta, bara sitter och håller mig sällskap när jag inte orkar vara social. Det känns skönt att ha en sådan vän. Nu blire sängen snart. Imorgon är det dugga och sen ska vi utföra experiment i vårt projektarbete ♥

En speciell helg

Jag kände mig lite som en prostituerad när jag runt tvåtiden var på väg hem, fortfarande iklädd gårdagens partykläder samt smink. Igår var jag hemma hos en vän som fyllde 25 och detta firades med stompa och ståt! Verkligen. Det var en av de bästa kvällarna i mitt liv. Klockan sex på morgonen drog vi ut en massa madrasser på vardagsrumsgolvet och satte på en film som alla somnade till. Jag och Ellis, två tjejerna som hängde kvar till sist fick dela på soffan medan fyra killar trängdes på golvet. Jag tror att alla slocknade typ direkt. För Ellis drog runt sju på morgonen (efter en timmes sömn) och det var bara jag som märkte av det.
På bussen till Liljeholmen klev det på två gothare, extremt lättklädda och med största sannolikhet påtända. Idioter som de var så pratade de HÖGT om hur mycket de hatar invandrare, hur de slagit ner folk och sparkat på dem tills de var helt blodiga, hur de utan problem skulle kunna döda någon, hur de går omkring med kniv på sig och inte skulle dra sig för att använda den och mycket mycket mer (ca 15 minuters resväg). Två störda tjejer. Den ena erkände dessutom för sin vän att hon var lite psykotisk, medan den andra sa att hon bara var aggressiv men gärna torterade och slog de som förtjänade detta. Helt surrealistiskt.
Dessa tjejer fick mig att helt plötsligt känna mig som en ängel.

Väntar


Jag sitter i skolan och ugglar lite i väntan på att Ellis ska sluta sin föreläsning. Jag tänkte nämligen att jag skulle ta en liten runda på stan och se om jag kan hitta en mysig mössa, ett par vantar och kanske någon julklapp eller så? Men jag råkade gå med på att vänta på damen som inte själv visste när hon slutar... och själv slutade jag redan klockan 14.

Det var en kort och skön dag idag. Vi började nämligen klockan halv ett.

Var ju kurskväll igår ;)

Jag kan ju berätta lite snabbt om den. Väldigt mysigt!

Jag och Isabelle anlände till skolan till halv fem för att gå igenom upplägget på artikeln (rapporten) som vi ska skriva på projektet.

Vår assistent är nämligen bål-ansvarig så medan vi diskuterar rapporten så blandar han till mojito som bål.

Mojito!! (Mi blev lycklig).

Det blev en stark bål.

Kl 18.00 startade kurskvällen med mingel i deras lunchrum.

Efter minglet var det middag längs med ett långbord som de hade dukat upp ute i korridoren!

Det fanns massor med god mat samt vin, öl och cider.

Och vi skulle sitta på ett sådant sätt att mellan varje elev skulle det sitta två andra från avdelningen, så inga grupperingar här inte.

Efter middagen var det dans inne i lunchrummet!

Helt klart en skön kväll.

Jag har nog aldrig pratat så mycket med professorer och liknande tidigare :) De var flitiga på dansgolvet med, hehe. Och min assistent i projektet lyckades skrämma mig rejält en gång under kvällen.

Nä nu blev jag hungrig, så jag får lov att traska upp till caféet och köpa mig något tror jag. Väntan fortsätter...


RSS 2.0