7 år

Idag har jag och Magnus firat vår 7 års dag ♥

På SU


Björnis stood me up today! Haha den jäkeln valde att gå ut och festa igår (förstår honom). Men ambitiös som jag är så åkte jag in själv i alla fall ;) Dock har jag inte skrivit på rapporterna för jag hittar inte de papprena för tillfället (hade ju räknat med Björn liksom). Så jag har läst i stället. Jag har nu lyckats läsa ett helt kapitel. Så nu är det lite paus. Det kom en massa folk som ska äta lunch så jag passade på att fly lite. Jag har nu 11 sidor kvar att läsa för denna vecka. SLAPPT! :) Nu ska jag surfa en liten stund sen ska jag återgå till att läsa lite till...


20 januari 2011


Jag har fastnat med min youtube playlist i öronen. Musik. Borde sova, men ska göra det snart. Ska bara lyssna lite till. Det var så länge sen. Nu blir jag ju väldigt sugen på att införskaffa mig en mp3-spelare igen! Varför har jag inte gjort det liksom?! Helt galet :)

I morgon har jag inget schemalagt. Men Björn har övertalat mig att jag ska komma in och skriva klart biokemirapporterna som jag har kvar från i våras. Det var bra att han övertalade mig till det. Var ju evigheter sen den kursen avslutades nu! Så vi ska starta med ett morgonmöte PRICK klockan 10:00 (som han så noga uttryckte det) där vi ska lägga upp en plan över dagens jobb. Sen ska jag ta en fikapaus med fina Lena på café 60 som snart blir utnämnt till mitt 3:e hem ;) Det ska bli nice, ser fram emot mötet! Sen ska jag på parmiddag. Men jag kan ju inte avslöja hela min dag så här i förväg. Så jag får helt enkelt återkomma med det som inte måste hållas utanför bloggen.

Nu ska jag övertala Magnus att följa med mig i säng om en liten liten stund. Hade tänkt slänga in en låt men det ville inte funka. Så jag får strunta i det helt enkelt. Natti ♥


Växtfysiologi var betydligt roligare än vad jag trodde



Bild tagen av Lisbeth i labsal 1 på Botan, Stockholms Universitet

Vi har under tre eftermiddagar haft anatomilaborationer. Vi skulle gå ut i växthuset och välja varsin växt bland de som de ställt upp som lämpliga för denna laboration. Jag och Lisbeth valde denna fina Saintpaulia. Första dagen skulle vi snitta, göra prepp av och kolla på stammen. Dag två var det rotens tur. Och idag var det bladet vi skulle kolla på. Lisbeth är grym på att göra megatunna snitt, så vi kunde se det mesta jätte tydligt! Ganska coolt ändå. Men vår stackars växt såg ganska ledsen ut när vi klara idag. Kanske för att vi har mörbultat den så?
:( Hoppas den blir gladare nu när den får vara ifred lite.

Som rapport på detta har vi fått rita! Vi har ritat upp allt vi har sett och så har vi namngett det. Vi var även tvugna att namnge växten och skriva vilken familj den tillhör. Det var alltså idag som jag insåg att växten heter saintpaulia, jag som alltid trott att den heter sankt paula. He he.. man kan ju inte vara bäst på allt.

Jag har under denna kurs fått några AHA-upplevelser redan. Till exempel är det mycket som faller på plats nu. Sådant som vi läste om i MCB, men aldrig fattade. Vår söta lärare kom även idag in på lab med den upplagan av ena kursboken som jag har och den nya som alla andra har.. å så fick jag jämföra text och bild i böckerna. Hon sa att om det var något som saknades så skulle jag skriva ner det på en lapp till henne så skulle hon kopiera upp det till mig. Så himla snäll! Men jag insåg när jag satt och jämförde att det inte var så stor skillnad alls. Det som skiljde var att den nya upplagan har 3D-bilder medan jag som har två upplagor äldre bara har 2D-bilder och att texten är i lite annorlunda ordning. Så med andra ord har jag numer ingen ursäkt till att inte läsa. Buhu ;) 


Memories.


Addicted



Jag är en shop-a-holic när det kommer till Akademibokhandeln eller andra liknande affärer. Men speciellt Akademibokhandeln. Det är galet. Jag är beroende av pennor i olika färger och former. Till och med stiften i mina alla diverse pennor har olika färger nu också. Å för att inte tala om mappar, pärmar, sudd, block, papper osv som jag spenderar pengar på varje gång jag sätter min fot på det där stället. Jag är rädd för att gå in där utan någon som kan dra mig ut därifrån sen. Så jag brukar försöka undvika det i allra störta möjliga mån.

Idag skulle jag dit för att införskaffa stift i storleken 0,9. Det var det ENDA jag skulle ha. Det slutade med att jag kom därifrån med två paket stift 0,9, tre paket färgade stift (alla tre i olika färger), en almanacka (färgglad), en grön mapp för alla mina kommande handouts, en universal pennvässare (fickvänlig) och ett busskorts-fodral. Då var det också väldigt nära att jag fick med mig några pennor till! Men det lyckades jag avstyra i sista stund, enbart för att ingen föll mig i smaken. Tur att jag är kräsen i alla fall! Och tur att jag har köpt upp ett halft lager med papper, annars hade jag kommit ut därifrån med en massa fina block också!! Ghaa.

På väg därifrån ringde jag min lifesaver. Jag berättade vad jag precis gjort. Och hon kunde ju så klart inte göra så mycket annat än att skratta och hålla med om att jag har allvarliga problem med att gå in där och inte komma ut med en massa saker. Nästa gång jag besöker den affären. Nästa gång jag måste. Då får hon helt enkelt följa med. Men som hon sa: "det är ju i alla fall bra att ditt beroende går till en massa pennor istället för typ knark".  Pennor är helt enkelt som knark för mig. :)

De förgyller min tid i skolan. Gör det roligare att anteckna. Men de kostar mig pengar. Fast.... jag kommer få lite färg i min vardag nu! OCH jag kommer att vara lite mer uppstyrd denna våren. Alltid nåt ;)




En gullig komplimang av en kund

Kund kollar mystiskt på mig och ger ifrån sig ett leende.
Kund gör ett närmande.
Jag funderar på vad för konstig kund jag står med.
Kund med ett leende: Du, jag måste bara säga, du ser Alltid så vänlig ut!

Skönt med lite medvind

Idag skrev jag en till tenta med feber (min tredje febertenta). Trots mitt snurriga jag så ser det ut som jag har skrapat mig ihop till ett C i statistik. De la upp resultatet efter tentan och det var en krysstenta så det var lätt att rätta. Hade jag haft 2 poäng till så hade det till och med varit ett B. Men ett C är bra utan att ha orkat plugga så jag skall icke klaga. Men jag vet ju förstås ingenting säkert än. Jag vill så gärna tro att det går bättre med studierna nu sen jag började dricka kaffe ;) För resultaten har blivit bra mycket bättre. Till och med lite A på vägen. För då har jag en anledning att ignorera mitt kaffekonto som för närvarande ligger på ca 400 kr/månad. Men jag kanske måste inse att det kan bero på att jag fått bättre rutiner och helt enkelt blivit lite smartare. Dock så är kaffet en del av min studieteknik. Å så länge det funkar. Som Magnus sa: "whatever works..." haha. Yes baby! Mina resultat är på väg upp! Men nu är mitt huvud mos. Laddar om inför ny kurs på måndag. Då blir det växtfysiologi. Hej Anatomi. Nu börjar äntligen alla roliga kurser. Wish me luck.

Min nya leksak!


En pluggfri dag




                                                         Mys både innanför och utanför mitt fönster ♥



Jag valde att stanna hemma idag då jag mår helt kefft. Jag har feber, ont i halsen och känner mig som en zombie. Mitt huvud är mos och min kropp vill inte göra det jag vill. Dessvärre så blev det precis så som jag fasade för; jag har fått absolut inget plugg gjort. Kanske inte var den bästa strategin (?), det återstår att se. Men jag har kurerat mig och druckit en massa te. Myst med mig själv helt enkelt. Så om inte annat var det säkert bra att min kropp fick vila lite. Vi får väl se hur tentan på fredag går...


Skolstart

Idag startade skolan igen. Så nu blir det till att vakna till väckarklockan varje morgon. Det var dock skönare än jag trodde. Vi har inlett ett mindre eget arbete som är en statistisk undersökning. Vi har gjort det väldigt enkelt för oss och ställt frågeställningen: "sänds det fler svenska än utländska program i TV4?" med våran nollhypotes som att det sänds lika många av varje. Vi är redan klara med arbetet.... På torsdag är det muntlig redovisning. Soft! Så nu är det bara finputsningar som behövs fram till dess, vilket betyder att vi kommer ha lite ledig tid fram till torsdag :) Dock insåg jag idag att tentan är redan på fredag. Fredag! Hjälp, jag har knappt börjat plugga alls. Haha. Kaos. Tur att det är en liten och nätt kurs på bara 3 hp ;) Så med andra ord kommer jag helt enkelt att bo på Universitetet resten av veckan... (kanske inte alltför ovanligt trots allt). Men vi är ett litet glatt gäng som brukar finnas där till och från. Hehe. Nu ska jag slappa en stund i väntan på maten. Sen blir det till att läsa lite till i pärmen! Vi har en till datorlaboration i morgon också, kan ju vara bra att läsa på den lite så går det säkert lika über-snabbt som sist.

Spa-dag




Idag gjorde jag min första behandling på Axelsons spa..
Jag och Elin tog en duobehandling där vi fick en Spirulina alginpackning med en kropspeeling innan som i mitt fall bestod av en Turkish Body Scrub. DET VAR SÅ JÄKLA SKÖNT!!! Där låg vi all naked och inpackade. Medan algerna skulle verka fick vi skön ansiktsbehandling också. Jag höll på att somna flera gånger under behandlingen. I morse funderade både jag och Elin på vad vi skulle ha för sorts trosor på oss. Sting eller vanliga? Jag funderade till och med på om bikini var det som behövdes. Men när vi kom dit sa de bara: "och så klär ni av er allt". Där försvann våra i-lands-problem. Inga trosor alls behövdes, all naked liksom! Endast handdukar som värmde. Det var det absolut bästa jag någonsin har unnat mig. Nu har jag en babylen hud och känner mig som en ny människa. Så mycker som de smorde in oss med! Jag köpte så klart med mig den turkiska body skrubben och en bodylotion som luktar kamomill.

Efter den super duper sköna behandligen fortsatte vi till ett favoritställe, dvs Café 60, där vi intog varsin god sallad och aprikoste. En härlig avslutning på dagen. Mys!




Gitarr-grannen

Jakten på personen "vi festar så mycket vi kan på vardagskvällar när vanligt folk som har ett arbete att gå till måste sova" har startat. Det finns uppenbarligen någon som har missat det här med att man faktiskt inte ska föra oljud efter klockan 22 på vardagar. Det är ofta som denna person spelar gitarr extremt dåligt (å ibland får personen för sig att sjunga till också, å det låter ännu mer dumt). Och man börjar självklart EFTER 22.00. Ibland har jag vaknat vid 01 också av att gitarren ljuder. Jag menar. Om man så gärna vill lära sig spela gitarr kan man väl ta lektioner på dagtid?!? Just nu är det någon dålig musik som har tagit vid och en massa dunkande. Helt galet. I alla fall.... Vi försöker luska ut vem det kommer från. Efter att Magnus varit ute på balkongen och lyssnat efter lite så var han fullt säker på vart det var. Nyss så lackade han och klädde på sig och traskade ut genom dörren. Det tog inte så lång tid alls innan han var tillbaka igen. Väldigt skamsen. Dörren han hade plingat på var helt fel. Det öppnade en liten gubbe i pyjamas som såg helt nyvaken ut. Haha! Så klockrent. Så nu ska stackars Magnus, den onda grannen som väcker små gubbar i pyjamas mitt i natten, köpa en trisslott som plåster på såren :) Jakten fortsätter....

Biokväll


Min blogg har varit lika aktiv som jag har känt mig. På måndag börjar skolan igen. Det är med blandade känslor. En del av mig säger jippi, för jag gillar att hänga på Universitetet :) Men en del av mig säger att det skulle vart skönt med några fler dagars ledighet.

Ikväll var  vi i alla fall på bio! Vi såg The Tourist och den var så himla bra! Johnny Depp och Angelina Jolie i samma film är inte heller helt fel. Å så klart var det bio med min älskling  ♥  Det var länge sen. Nu ser det ut som att det kanske blir en till rulle här hemma innan läggdags. Magnus har tydligen inte sett Sweeney Todd och den måste man ju ha sett, så jag offrar mig och kollar på den igen... hehe.. vi (läs jag) köpte en massa filmer för mitt presentkort som jag fick från jobbet (dock fick jag så klart lägga till en MASSA, men what the hell).


RSS 2.0