När man tar det man har hemma


Dagens middag:

Spagetti
Röda linser
Fetaost
Salt
Peppar
Curry
Vitlökskrydda

Skulle koka spagetti, råkade hitta linserna och tänkte "what the heck" så jag kokade upp båda samtidigt i samma kastrull. Sen var det bara att smaksätta med favvokryddorna. Hittade sen fetaost i kylen och tänke att det ju kan vara bra med NÅT mer än linserna till spagettin.. så tja.. smulade ner lite och vips så blev det himla krämigt.

Helt okej faktiskt.

Och väldigt studentigt


Frustration


GAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH!!!!!!!!

Jag vill skrika rakt ut.
Jag vill lägga mig på en motorväg och låta bilarna köra över mig.
Jag vill slå någon hårt, så hårt.
Jag vill hoppa från en bro.
Jag vill dö och återuppstå till helgen.
Jag vill banka mitt huvud i väggen.
Jag vill supa mig redlöst full.
Jag vill.... jag är så sjukt frustrerad över att jag inte får till mitt jäkla projekt! Det behöver ju inte ens vara bra?! Vi får väl se hur det går på fredag. Just nu ser läget ut som så att jag inte ens kommer kunna presentera min skit :( Inte rättvist.

Nu ska jag lindra sorgen med en kopp te innan det är dags att somna i hopp om att få drömma om något riktigt skoj. Eller varför inte drömma om hur jag ska lägga upp arbetet och sedan komma ihåg allt också :)



Älskar mitt blåa hår!!


Nattamat




Det är ju livsfarligt för mig att ha nudlar hemma. Så fort jag har det så får jag ett extremt sug efter nudlar sent på kvällarna och så ryker ett nudelpaket? Nu var det ett tag sen jag hade nudlar hemma just mycket därför och för att min mage började må lite dåligt av alla nudlar jag åt. Men så idag hittade jag mina favvo med currysmakoch tänkte att jag skulle testa köpa hem ett paket bara. Det paketet rök precis då jag efter mycket om och men inte kunde stå emot trycket och gjorde mig en nudelsoppa. Och än så länge strejkar inte min mage (sista jag testade så gjorde det fett ont) *ta i trä* ...

Note to self: köp inte hem nudlar om du inte vill äta upp dem mitt i nätterna, och på så sätt komma i säng alldeles för sent då du självklart inte kan somna direkt sen heller...


Sista helgen i maj - jag välkomnar sommaren 2012


Ofirvilligt så inveg jag helgen redan i torsdags då darling och hennes sköna vän klarat av opponering och försvar av uppsatser. Jag hittade dem på en gräsplätt, under nåra syrenbuskar, drickandes rosébubbel.


Björn var den som fick mig sugen på öl då han tidigare under dagen sms:at och frågat om vi skulle dra till studentpuben. Så jag tog med mig de två damerna till Villan där varsin kall öl välkomnade oss. Mycket skratt och störda konversationer, djupa samtal med mera avverkades ute på verandan i solen.

När det hade varit kallt ett och stackars Björn hade frusit om benen ett tag bestämde vi oss för att gå över till andr sidan och besöka Bojan som också hade torsdagsfest. Det var där vi gjorde den dumma avvägningen att vi skulle shotta! Det blev inte bara en shot, utan två. Dock båda goda enligt mig ;) Stackars L tyckte båda var riktigt äckliga. Men jag har lovat henne att hon ska få välja smak nästa gång om hon shottar mer med mig!

Det hände en massa kul den kvällen. Och då pratar jag om annat än att jag blev erbjuden att följa med och studera buskarna samt att en tjej stötte på mig.


Jag och darl avrundade kvällen och drog hem till henne för att sova vid 01. Dessvärre hade sista tunnelbanan gått och det blev två olika nattbussar innan vi fick däcka i varsin säng.

Tror ni jag kom upp i tid sen på fredag????

Nej just det.


I fredags var det kalas för systerson som fyllt 3 ♥

Både tårta och partyhattar hörde kalaset till! Systerson tyckte vi skulle ha partyhattarna på även under middagen.
Jag i partyhatt..... ASSÅ.....
Men vad gör man inte, han fyller ju faktiskt bara en gång om året ;)




I lördags blev det först lite spontanhäng med V. Jag satt hemma och kände att jag behövde komma ut i solen efter att ha diskat massor. V skrev till mig på msn just i den stunden och behövde visst också komma ut lite. Så vi bestämde att vi skulle ses över en kaffe. Ja jag har ju börjat dricka kaffe igen efter Grekland. Doh.

Efter kaffet ville vi båda göra nåt kul. Vi bestämde att vi skulle kolla läget vid Kungsträdgården. Kungsan var inte så kul så vi gick vidare mot Djurgården och den goda glassen som jag bestämt att jag skulle trycka i mig.




Längs med promenadvägen hittade vi ett ställe där man kan åka ribbåt. SÅ sugna vi var!!! Dessvärre hade de sista körningen kl 15 och vi var ju där 15.30 såklart.


Väl ute på djurgården fick jag min efterlängtade mjukglass med lakritsströssel. Jag typ dog. Såååååå gott! Jag ska typ leva på mjukglass med lakritsströssel i sommar :)
Sen fick vi ett infall att vi skulle besöka Aquaria, men de stänger ju så klart redan kl 17 så vi var åter igen en halvtimme försent. Då gav vi upp festligheterna och tog djurgårdsfärjan in till stan igen.

Därefter mötte jag upp darling och hennes sköna vän L i Kungsträdgården där de satt och slappade i solen.
Dagen slutade med att jag följde med darl hem. Pizza och hyrfilm fick följa med!

Jag tror jag hade så kul under dagen för när vi kom till kungsholmen så fick jag den värsta migränen jag någonsin haft! Fy sjutton vad dåligt jag mådde. Sen insåg jag ju att jag även glömt bort att både dricka vatten och äta under hela dagen (förutom glassen)? Men det löste sig det med..


Vi trodde det var en lättsmält chickflick film men det visade sig att den var rätt så djup och speglade verkligheten mer.

Så idag har vi strosat omkring på stan en stund. Jag blev ju såklart nattgäst hos darl inatt med då jag totalt slocknade på hennes soffa efter filmen.

Oj vilket långt inlägg det blev. Det är helt enkelt så sjukt mycket som har hänt. Å allt fick inte ens plats här.
Nu ska jag sluta och kolla vidare på Big Brother veckofinal.

Hej sommar!!!♥


Livet


Darling har gett mig i uppgift att blogga om livet.

Jag kan ju börja med att berätta att just nu är livet allt bra. Jag har haft en otroligt bra helg ända sen i torsdags (ett inlägg om helgen kommer upp senare ikväll då jag kan lägga till foton).

Känslan.

Andetagen.

Min mor sa "har du börjat lägga makeup eller har du gått och blivit kär?"

Jag svarar med att det var livet som hann ikapp mig.

Lyckan. Jag måste nog säga att lyckan har funnit mig igen. Jag är lycklig. Lycklig med livet.

Mitt liv.

Sen att jag fortfarande har mina ups and downs. Men vad gör det. Det tillhör livet liksom. Och när man börjar känna att ens downs är mysiga på nåt wierd sätt?

Och den här låten fick mig att vilja bli kär igen:







Såg ni videon på fb???

Sen att jag är på långa vägar redo att träffa någon ny nu....
Men drömma kan man ju alltid.
Jag tror det är sommarkänslorna som börjar visa sig. De blandat med att jag tagit mig in i ytterligare en ny fas.

Innan jag går vill jag bara tacka alla mina underbara vänner som finns i mitt liv just nu!
Nu ska jag ta darling på en promenad i solen :)



Coolaste systersonen!


.




Jag måste bara berätta en grej som hände igår


Vi har fått 30 min rast så jag och två kursare är på väg från Botan till tunnelbanan för att inhandla nödvändigheter.. (kaffe och banan). Plötsligt så plingar en cykel bakom oss varpå jag flyttar på mig utan att tänka på det. Sen hör jag min kursare irriterat säga till cyklisten att det faktiskt är en trottoar det här, varpå cyklisten svarar med att hon ska svänga av vid Universitetet sen så det här är mycket lättare. Min kursare blir jätte irriterad nu och skriker rakt ut att hon faktiskt inte kan tvinga oss av en trottoar bara för det.


Och det är förs här JAG inser att jag precis har slängt mig undan för en cyklist på en trottoar??? Haha. När jag insåg det blev jag själv en gnutta irriterad för det gör ju ingen skillnad för henne om hon cyklar på trottoaren eller vägen när hon sen kommer till själva svängen som hon pratade om?! Men det blåste bort med vinden så fort jag fick min efterlängtade cappuccino :p






You can't always feel happy?


Jag tror att studiemotivationen sakta men säkert börjar komma tillbaka igen! Ända sen jag kom tillbaka från Grekland har jag haft en skön känsla när jag hängt omkring på Universitetet. Även under de jobbiga stunderna när det är kaosartat. Det går fortfarande lite trögt, men nu känner jag iallafall en glädje att försöka kämpa. Tur är väl det för igår föll jag in i känslan av att vara ensam...

Jag känner mig patetisk och ensammanst i världen. Trots att jag vet att jag inte är det. Jag känner mig ignorerad av omvärlden. Förbisedd. Osynlig. Jag går omkring och känner mig både tom och ensam och det gör att jag blir mer förvirrad än vad jag är. Det är så himla svårt att beskriva känslan. Men jag försöker att skaka av mig den genom att ignorera den. Det går bra så länge jag är på Universitetet då det har börjat kännas som mitt andra hem igen.

Vi har ju startat igång med projektet för den här kursen. När vi var i Grekland så skulle vi välja varsin växt att samla på och pressa för att sedan ta hem till Sverige igen där vi nu extraherar DNA från den som vi sen ska analysera. Spännande!!! Jag har ju en söt liten klöver. Klöver känns lite speciellt för mig. Vi minns nog alla det där med att fyrklöver ger tur. Själv så har jag fortfarande aldrig hittat en fyrklöver själv.

Min klöver:


Söt va? ;)


.




I can't afford this heart
Still I am responsible
If it will fall apart
Believe me, I don't want to go

You won't believe it's true
When I tell you 'bout my feelings
And what you're supposed to do
I'm sorry, but I don't want to go

But baby, I tell ya
My heart is freaking out when I held ya
Even in the best of days
Love will be hard and hearts will be faking

Maybe you're glistening
I see it in your eyes that you're listening
But do you even understand
I have to let go of your hand
I have to let go of your hand

.....


Helg

Vilken helg jag har haft.

Först uteservering med efterföljande utgång som slutade i att jag inte sov hemma. Vänner har börjat skämta om att jag använder B som en täckmantel o egentligen sover nån helt annanstans. Haha.

Å igår var det överraskningsfest för A. Väldigt trevligt. Man blir ju lite avis på den mysiga lägenheten som de köpt :)

Nu, i skrivandets stund sitter jag på Nockebybanan på väg till jobbet. Man måste ju tjäna lite pengar också. Även fast det är surt att man måste jobba när alla andra är lediga. Men sitter här och funderar lite. Eller mycket. Jag borde följa de råd jag själv brukar ge. Tänk inte så mycket. Men idag, idag ska jag fundera vidare... massor.



Första gången jag satte ord på det


"Marie, du är full nu det är alkoholen som talar......"

Yes I was drunk that night, but I sure as hell new what I was talking about... and I was right.






Grekland i några bilder


Då var jag hemma från Greklandsresan med Växtsystematikkursen.
Allt jag har att säga är att det var helt fantastiskt!






















I can´t sleep




Det är så här det går till nuförtiden. Nu vet ni hur man tydligen bokar in mig på saker :)


"Jag får schuss hem, men nästa vecka fixar vi något"

"??? :))"

"Nästa vecka :-)"

"Jag förstår inte vad du pratar om men det låter bra :) Jag kommer hem på fredag nästa vecka."


Gissa vad jag har


Minns ni det här inlägget om olika färger på headset som jag velade mellan?

Idag köpte jag ett sådant headset! Gissa vilken färg???

...

...

...

...

5 spänn på att de flesta gissar på lila.

Eller?

...

...

...

...

MEN

...

...

...

...

Det blev ingen av de fyra färgerna jag först valde mellan!


Förvånade? Jag är.

Lurarna som följde med mig hem är:



Urbanears plattan i färgen Indigo.

När jag gick förbi dem i affären kändes det bara så rätt. Och de matchar mitt hår väldigt bra med :)


Resfeber


Aaaaa på lördag morgon (läs natt) så åker jag till Grekland!! Jag har den senaste veckan inte alls varit pepp på det. Och nu är jag sjukt stressad inför resan. Gah. Men någonstans innerst inne ser jag ändå fram emot resan just nu. Den kommer nog välbehövlig. Trots att det är i skolsyfte så lär det ju bli himla mysigt. Vem vill liksom inte kolla på blommor i Grekland och bo på en forskningsstation där?!
Dessutom har jag lovat Ellis och Anneli att jag ska ta med mig solen och värmen därifrån. För enligt dem så tar jag med mig solen när jag åker. I will do my best ladies.


Jag ska alltså till Kalamata. Undrar om det finns massor med oliver där ;)


RSS 2.0