Nyårsafton

GOTT NYTT ÅR!!

Snart ska vi iväg på överaskningen som Magnus har till mig. Jag har listat ut så mycket att det är ett ställe som vi båda har varit på och vi ska äta där. Sen ska det tydligen vara fest på stället efteråt. Vi ska åka hem med Magnus föräldrar sen runt 01-tiden (för ut till Nacka går det som bekant INGA bussar efter tolv på nyåret...). Jag älskar överraskningar!

Söt ligger och vilar lite just nu. Han har ju målat på bra. Å av bara det hörnet som jag målade så insåg jag hur jobbigt det faktiskt är.

Men jag har redan fått världens mest romantiska lunch. Räkmackor och äkta champagne. Moet till och med. Sen så jordgubbar, grädde och mörk choklad på det.

Nu ska jag fortsätta göra mig i ordning för själva kvällen med stort K.
I morgon när vi vaknar är det år 2009!


Snart vitt i sovrummet



Nu är vi i gång att sätta färg på sovrumsväggarna! Å jag har hjälpt till att rolla upp lite grundfärg. Detta hörn är det som jag har rollat :) Nu ska jag ta över penslingen som Magnus håller på med, så han kan gå och duscha. Sen på fredag ska vi måla väggarna gröna. Och på lördag kommer Magnus pappa hit och sätter upp fototapeten åt oss. Då får ni se!

Äntligen, äntligen, försvinner de oranga väggarna sakta men säkert.



Myskväll med mig själv

 
Man kan ju inte ha filmkväll med sig själv utan att ha nåt gottis till. Detta var det jag hittade i kylen. (och ja, som sagt så fuskar vi nu under julen)




Jag (till Magnus): "Finns det ingen knäck kvar...?"
Magnus: "Nej, dom åt jag upp"
Jag: "Då tar jag melonen som ligger här. Den behöver ändå ätas upp!"
Magnus: "Ja gör det, om den inte är dålig.."
Jag: "Den lär ju bli dålig om jag inte äter upp den så" 

=) Och det var så det gick till när jag satte i mig en halv melon själv. Gott var det. Har man tre program inspelade som man ska se på raken så måste man ju ha nåt till. Sen efter mina tre timmar var jag helt slut å deckade på två sekunder. 

3 dagar kvar

Glömde nästan bort min nedräkning där för ett tag. 

Vi kom nyss hem från julfirandet med min familj. Det gav en god skörd i år. Å Micki tyckte nog att avkastningen på hennes investering i julklapparna förra året var rätt bra. I alla fall så tyckte Tim det :) "Jag har investerat" är ett uttryck som ingen av oss kommer att glömma.. på lååååång tid. Hihi så söt.

I morgon ska jag till Forum igen. (hallåå bor jag där eller??) Jag ska kika in synoptiks mellandagsrea. Det är nämligen så att jag med största sannolikhet har synfel. Vilket jag självklart tänkte passa på att kolla upp då.... För om det är så, så kan jag få ett par skitsnygga brillor till ett mycket bättre pris. Jag menar 1 kr för bågarna. Fynda fynda! Dock kostar ju glasen en hel del också.. men man slipper betala för nåt i alla fall. 

Nu måste jag självklart kolla igenom alla inspelningar som jag har gjort under dagen. Har bandat in tre olika program. Tänker inte tala om vilka de är, för då kommer folk antagligen bara att sucka ;)

Nattiii ♥ 


Jag har syndat

Ojoj ;)

Som jag sa förut så hittade jag ju min nyårsklänning, som jag köpte i svart, i grönt på rean. Å den enda gröna klänningen som fanns kvar var också just i MIN storlek!

Så idag när jag och söt var i Forum så berättade jag det för honom. Av ren nyfikenhet gick vi tillbaka till butiken och kollade för skojs skull. Jag menar, klart den är borta..? Men inte då! Där hängde den så vackert! Jag behöver ju egentligen inte en klänning.... eh... inte just nu i alla fall. Men Magnus utbrast så fort han såg den (insåg hur snygg den var alltså): "Det är ödet som säger att du ska ha den. And you dont wanna mess with the Gods!". Varpå han tar tag i klänningen å stormar mot kassan. Så köpte han den ÅT mig. Haha. 

Så nu äger jag min första klänning i två olika färger. Sweet det känns! Jag känner mig nästan lite smårik. Trots att klänningen var på rea (shyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy) (å sen var det ju Magnus som pröjsa den andra.... shyyyyyy)

Här är den! Visst är den fiiiiiiin

(Hehe, det är vår strykbräda där i bakrunden som vi fick i julklapp)

Den är fortfarande helt oprövad och allt. Eftersom jag redan visste vilken storlek som var rätt så gick det att bara köpa rakt upp och ner. 

Lika va :)



Sista julfirandet nu

Nu sticker vi iväg för att fira jul sista gången för i år. Vi ska nämligen hem till min familj nu (då vi varit utspridda under julen..). Det ska bli mys. Å Magnus sa en mycket söt sak idag när vi var på väg hem från mellandagsrean: "Jag ser fram emot att umgås med DIN familj ikväll. Det ska bli skönt." So cute. Det värmde, då familjen betyder mycket för mig. 

Jag lyckades självklart shoppa på mellandagsrean idag. Eller..... Magnus shoppade ÅT mig. Jag förklarar sen när jag kommer hem igen. Nu måste vi pysa. Ha en bra kväll darlings!

Btw: Jejca! Synoptik har mellandagsrea nu!! Alla märkesbågar för bara 1 kr. Du är ju omöjlig att få tag i på mobben så skriver det här ;) (så det är alltså bara glaset man behöver betala för där...) just so you know!

Shopping i Forum

Sitter å pratar med Micki samtidigt som jag skriver blogg. Dom är nu hemma igen från norrlandsvistelsen! Imorgon ska min familj samlas för julfirande. Så då blir det en omgång till med julmat och julklappar. 

Är själv nyhemkommen från en liten shoppingrunda i Forum Nacka. Efter tvättningen drog jag med mig Lena dit.... Hon shoppade å jag kollade runt :)  Jag hittade min nyårsklänning på rea halva priset, fast i grön färg. Sjukt snygg!! Det var väldigt nära att jag slängde upp plånboken där, men jag lyckades dra mig själv ut ur butiken. 

Skall till Forum i morgon med. He he. Parteey! Magnus ska till banken, för hans dosa har slutat fungera. Så jag tänkte passa på att kika in mellandagsrean för tredje gången nu. Å på tisdag ska jag också dit. Hörde att Micki ska jobba då, så jag måste ju gå dit och tracka henne lite. Jag är expert på det. Snart känner hennes chefer igen mig också. Vem vet, då kanske man börjar få rejäla rabatter hahaha *not* 

Näj nu ska jag börja förbereda för min och Magnus myskväll! Hoppas eran söndag har varit och förblir lika lugn & skön som min, puss ♥

4 dagar kvar

Hej hopp!

Idag är en sån där söndag som man inser att man måste ta tag i diverse saker. Så som tvätt. Så nu tvättar vi. Jag måste säga att vi tvättar betydligt oftare här än vad vi annars tidigare har gjort. Kan bero på att vi nu har tvättstugan i samma port, eller att tvättstugan faktiskt har fönster. Vi har fönster i vår tvättstuga! Den andra var så läskig för mig... så då fick typ Magnus ansvara för tvättningen. 

Just nu är söt ute på promenix. Han har varit ute och gått nästan varje dag nu. Det är duktigt. Att han orkar.... Själv sitter man inne som en säck potatis efter att ha slängt in den andra omgången. 

Australia

Biokväll. Jag kom nyss hem efter att sett Australia. Joinade Petra och Erik, vilket var trevligt. Jag ville verkligen se den å Magnus var måttligt intresserad (läs: mycket ointresserad) av att se den. Trots att jag tror han skulle tycka om den! Den är ju historisk av sig också, även om det är mycket kärleksdrama inblandat. Mycket bra var den i alla fall! 

På väg hem från busshållplatsen ringde jag Jejca för att få lite sällskap. I vanliga fall när man åker hem, oavsett tidpunkt, så brukar det vara en massa folk som ska av där jag bor. Känns nästan som att halva Nacka bor där jag bor. Men just ikväll var det BARA jag. Så det kändes lite ensamt faktiskt :) I alla fall.... Medan jag pratade med henne så informerade hon mig om att Magnus höll på att baka knäck å väntade på att en film ska börja. 

Jag: "Va, men nej.. det måste han ju ha skrivit tidigare idag och glömt ta bort (på msn alltså)" Jejca: "Nej han sa det precis. Jag pratar med honom på msn.

Haha sötnosen. Han står och bakar knäck! Sicken gottegris ;) Han brukar ju sova den här tiden. Men jag ska inte klaga. Absolut inte. Jag gillar att han är uppe... då får jag sällskap. Puss på dig! ♥

5 dagar kvar till 2009

Jag har startat en nedräkning. Fast den startade jag egentligen redan för nån månad sen eller nåt. Jag vet fortfarande inte vad som är planerat för oss på nyårsafton :) Eller, jag vet att vi ska ut å äta.. i princip.. men inte vart och inte om det bara är en vanlig restaurang eller nåt annat. Klockan 20.00 är bokat i alla fall.

Igår var det julklappsbingo med Magnus galna släkt. Det jag lyckades håva in var en wookpanna. Så grymt! Jag tog ju självklart det absolut största paketet under hela granen ;) Haha. Så rätt! Och vilken vinst det vart. Magnus däremot fiskade till sig en bok. Han vart lycklig. Men den hade ju inte direkt jag nån nytta av. Det som alltid händer varje år (och nu så har jag funnits i den släkten i 4 jular) är att nåra kulor inte är i... så på slutet hittas de och de stackarna som suttit helt förtvivlat utan att få bingo kan äntligen få hämta sina paket. Detta skedde ju så klart i år med. Inga undantag. Jag har dock aldrig suttit i den knipan, då jag brukar få bingo rätt fort. Siffror gillar mig :)






Vad var det egentligen som hände..

Nu har jag rensat lite bland mina vänner på facebook! Äntligen :) Nåra gamla jobbarkompisar som jag i princip inte känner och inte har lust att känna försvann. Det krävdes en julefrid för att jag skulle klara av att göra det. Jag har annars så svårt för att rensa. Å det gäller allt möjligt. Ni ska se när jag står och ska rensa ut i min garderob också. DET är en kul syn. 

För ett tag sen fick jag även ett vännerförslag, på facebook det med. Det ignorerade jag då jag inte vill ha nåt mer med den personen att göra. Inte efter det som hände. Dock tog det en vecka innan jag klarade av att trycka på ignore. Att det ska vara så svårt? Just det här borde ha gått av bara farten. 

*känner mig duktig* *ger mig själv en klapp på axeln.... duktig mi, duktig* *så så, nu behöver vi ju faktiskt inte överdriva*

Näj nu ska jag återgå till tv´n å knäcken ;) Längtar till 2009!

Har jag inte världens bästa pöjk!?

Min söt har bakat knäck! KNÄCK!!! Jag menar, hallåååå, finns det nåt goare??? Nej juste! Nog för att han bakade dom helt för sin egen skull. Men jag kan ju låtsas att det var för min med. Anyhow: thanks baby! I love you. Knäck knäck knäck knäck. Jag slår vad om att jag kommer drömma om knäck ;)

(som jag sa så fuskar vi lite ibland. speciellt nu när det är jul. hehe)

Knäck borde nästan förbjudas. Det är så övernaturligt gott. Nu ska jag hjälpa till att hiva in hela satsen. Man får ju passa på medan det finns kvar. Å inte vara dum. Haha. Som tur är kommer det en helt OK film på 3an snart. Kl 21.00 visas "Bröllopsfixaren" och den är lite smårolig faktiskt. 

Ha en bra kväll alla darlings! Puss ♥

Vad hände med att inte blogga under julhelgen egentligen?

....... Ja, här kommer lite till. Och vet ni. Jag lägger till en ny kategori. MAT. Jag älskar mat. Det tror jag inte att många har missat. Att jag nästan konstant är hungrig. Men nu är det inte därför jag har med mat i min blogg. 

Utan för att jag tänkte lägga in lite goda recept ibland och så. Man vill ju inte glömma bort allt genialiskt man har lagat juh. Vore oproffisionellt! (som den professionella yrkesutövaren skulle ha sagt).

Så? Jo. Jag och Magnus har under en tid kommit fram till att vi borde börja äta lite mer hälsosamt. Inte för viktens skull. Utan bara för att. Å som dom flesta vet har jag ju i omgångar varit sådär extremt trött. Sjukligt trött. Så trött att man måste uppsöka läkaren. Men mer tänker jag inte gå in på. I alla fall.... För ca 3 veckor sen började vi skippa det där med kolhydrater.

LCHF (LowCarb-HighFat) - dieten som det kallas så fint. Jag har under en väldigt lång tid varit extremt skeptiskt till detta. Men så läste jag på en massa om det. Då sånt som jag är skeptisk till intresserar mig. Och vi bestämde oss för att testa. Prova kan man ju alltid göra? Fast vi är ju inte helt extrema. Jag extrem liksom? Haha årets skämt. Dock så äter vi numera inte pasta, ris, potatis, bröd och liknande. Inte heller frukt och annat med mycket socker i. Inte heller om det är fullkorn eller långsamma kolhydrater! No no. Däremot öser vi inte på med fett och grädde. Även om det blir en skvätt ibland ;) Jag har även börjat dricka mjölk i teet igen (vilket jag slutade med för många år sen). 

Vart jag ville komma är..... Att även om det skulle vara en bullshit alltihopa så kan jag ändå säga att det ger resultat som vi aldrig kunde drömma om här! Min mage, som alltid brukade kännas svullen, mår så mycket bättre av detta. Jag har numera inga som helst problem med den. Och det efter bara 3 veckor. Å då har vi i ärlighetens namn fuskat till och från också. Och varje gång vi har fuskat så har min mage känts gravid igen. Jag är även mycket piggare nu. Inte alls trött på samma sätt. Å vi båda känner att vi faktiskt får äta gott. Och ser inte detta som en diet vi kör. Dessutom är jag inte heller konstant hungrig längre. Yes!

Jag hade helt enkelt ett överskott på kolhydrater innan! Kan man tänka sig. Jag är inte det minsta förvånad ;) Jag älskar pasta. Men nåt pastasug har jag inte längre. Det svåraste har varit att ge upp mackorna. Vad är godare än te och smörgås på morgonen? 

Nej nu blev det himlans långt här. Det var inte meningen. Flög bara ur mig. Jag tänker INTE förespråka för denna "diet".

Juldagen

Hej hopp! 

Jag hade egentligen inte tänkt blogga under julhelgen. Men här kommer lite i alla fall. 

Igår hade vi en väldigt mysig Julafton. Massa god mat och en hel del fina klappar. Så i morse var vi på julfrukost hemma hos Lena. Eller morgon och morgon. Vi var där runt 11 - innan lunch i alla fall. När jag och Magnus bodde i den ettan bjöd vi på frukost på juldagen å efter det har Lena gjort det till en tradition. En mycket bra sådan måste jag säga! Mys.

Å nu sitter jag och lyssnar på 80-tals musik. Och när jag snubblade över denna låten på min mediaplayer kunde jag inte annat än att känna igen mig lite. Lyssna och njut :)

Vi har faktiskt inte gjort så mycket idag annars. Juldagen har spenderat som nu-tar-vi-det-lugnt-och-slappnar-av-lite-dag. Dock passade vi på att mysa lite nere i nyckelviken! Magnus visade mig en väg jag aldrig gått tidigare. Romantiskt faktiskt.

Nu ska jag snart laga mat åt min älskling. Hoppas alla har en underbar jul! ♥

Har du fortfarande julklappar kvar att köpa?

Har du ångest för att du har missat en julklapp och julafton är om två dagar? Gå in här: http://www.julklapparmotfattigdom.se ! Varför inte skänka en get, kyckling eller liknande till nån fattig å din väns vägnar? Utmärkt sista-minuten-julklapp! Suverän julklapp annars också. Nu kan ju jag inte göra länkar med denna webläsare. Vilket är ytterst konstigt och störigt. Men men. Så ni får helt enkelt kopiera adressen och klistra in själva. Ni är ju så duktiga så det är inget problem :)

Jag funderar själv på att ge bort en kyckling åt nån. Tycker det lät sött. Surprise för den som får det. He he. 

Vad är lycka?

Jag har de senaste dagarna gått omkring och bara varit lycklig. Därför har jag inte skrivit nåt blogginlägg. För jag har bara velat njuta av den känslan. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag någonsin har känt det såhär tidigare. Och då menar jag att precis allt känns bra just nu.

  • Jag har världens bästa pojkvän
  • Vårt förhållande är bättre än någonsin
  • Jag stortrivs med min familj och mina vänner just nu - har ingenting otalt med någon
  • Jag har gjort mig av med tungt bagage
  • Umgås bara med folk som gör mig glad
  • 2009 kommer bli ett storartat år! (varför kan jag inte säga nu)
  • Äntligen, ÄNTLIGEN har jag påbörjat mitt liv: pluggar det jag vill och gör det jag vill
Det är väl de största sakerna. Sen allt smått betyder ju också en hel del. 




The greatest love of all ♥

En mysig låt

När jag surfade runt lite så snubblade jag över denna låt. Amanda Jenssen var min favorit i idol förra året och hon är nog min favorit av alla som någonsin varit med i idol. Den går att ladda ner till datorn helt gratis från PlayNow arena (sony ericsson). Dessvärre har jag upptäckt en bugg i googles webläsare när man ska blogga. Det går inte att göra länkar! Man kan inte heller använda fet stil osv.. Men däremot kan man lägga in youtubeklipp, vilket jag inte kunde i firefox. Hmm..






Kvällen börjar lida mot sitt slut

Har precis kollat klart det tredje och sista avsnittet av den brittiska serien Dödsdomen. Gillar brittiska kriminalare, så denna var bra. 

Jejca, om du inte kollade vidare på den så levde flickan! Dessutom så är det bara en bullkrans kvar här nu. Jag sa ju det ;) Helt crazy.

Jag släckte precis till Boris, å nu är han tryckt mot glaset och ger mig en min som säger: "jag har tråkigt, underhåll mig". Hey, sover aldrig guldfiskar eller!? 

Nu ska jag se om jag kan hitta på nåt kul innan det är dags att sussa (Magnus sover redan..) ♥



Ny webläsare

Jag har precis laddat ner en ny webläsare. Tänkte testa googles. Än så länge verkar den vara bra..  tror den passar mig alldeles utmärkt, men vi får väl se. Jag har nämligen tröttnat på firefox, har haft alldeles för mycket problem med den på senaste tiden. Trots att alla jag känner tycker att den är super. Ingen annan verkar ha problem.. så jag vet inte? Men men. Jag använder ju google till det mesta så :) 

Snygg är den också (enligt mig såklart). Så nu kan Magnus ha sitt firefox för sig själv. 

Åh, vet ni vad det betyder!? Jag behöver inte mer mötas av att HANS igoogle är inloggad när jag öppnar webläsaren efter att han har suttit vid datorn. På hans bärbara använde jag alltid safari (fortfarande då jag har lite problem med firefox). Så då var det aldrig nåt problem. Men nu känns det lite som ett minikrig om vems info som ska vara där. Haha. Sicka problem man kan ha. Äkta i-lands-problem! 

Det här betyder alltså inte att jag nedvärderar firefox. Firefix ÄR bra. Vi funkar bara inte riktigt tillsammans :) Haha, jag tror att jag är lite för krävande. 

Apropå webläsare (eh?). Jag vill verkligen ha en bärbar dator! Då skulle jag kunna skriva alla mina labrapporter samtidigt som jag kan kolla på tv. Vilken lyx. Jag tror helt klart att jag skulle bli mer kreativ (hm?) om så var fallet. Helt klart. Vilken bra motivering jag har hittat för att slösa pengar som jag kan använda till möbler på en laptop istället (yes!). 

Nu ska jag surfa vidare. Måste ju se hur bra google är. 


Snälla tomten

Ge mig strumpor i julklapp!! Jag är i extremt behov av strumpor. Just nu äger jag 3 par och det räcker som du förstår inte så långt. Det får gärna vara strumpor med  mönster eller söta motiv på.

Hm.. jag undrar om någon i min familj läser min blogg? Kanske ska tipsa dom om detta inlägg i alla fall :) In huge need. Love ♥


Julmiddag


Nu vart det mycket julprat på en gång. Men nu har vi lyckats få ihop en julmiddag. Vi måste ju fortsätta på den traditionen :) Så på torsdag blev det. Pjuh. Det var inte lätt att få till en dag som funkade. Huruvida det blir julmat eller inte är helt oklart. Förra året åt vi räkor. Vilket är sjukt gott och mysigt, men Micki lät lite trött på det. Så något annat? I år blir det nog också så att vi kommer låta killarna vara med. Förra året var vi ju bara tjejer.

Apropå julmat, snacka om att man kommer vara trött på den sen i januari. Men just nu ser jag faktiskt emot att inta årets första julmat. Skinkan är min favorit. Jag skulle kunna äta julskinka till frukost, lunch och middag. Fast bara under julen. För sen blir jag rätt trött på den. Undrar om det är så att jag föräter mig på den? Haha. Är nog så. Japp.

Puss ♥




Julgodis

Jag blev idag sjukt inspirerad till att själv baka julgodis. Så nu sitter jag och kollar upp en massa roliga recept, för i helgen blir det julbak! Jag har hittat en massa skojs. Så vi får se vad det blir :) Måste nu bara inhandla alla ingredienser och formar och dylikt. Knäck är ju i alla fall helt självklart att jag ska ha!

Hoppas hoppas bara att Magnus inte äter upp alla på en gång den här gången. Haha. Nu är ju som tur var julafton på onsdag nästa vecka, så chansen att det finns lite kvar är mycket större än förra året. (då var vi ute tidigare har jag för mig?)

I år vill jag ha många olika sorter. "The more, the merrier" Och att baka är ju riktigt kul så.


Helt crazy



Jag kom nyligen hem från Jejca, efter att ha spenderat min goda tid där sen igår eftermiddag. Jag har saknat att hänga där, framför tv´n med en massa te-drickande och babbel samt att sen inse att klockan är väldigt mycket och då inta soffan som sovsäng!

Men herre min gud, kolla vad jag fick med mig hem. OMG! 3 stora bullkransar i olika smaker. Dom fick besök igår av deras granne som äger ett bageri. Å där kan vi prata om kassar fyllda med bröd och just bullkransar. Tydligen så hade de överflöd av bullar redan.

Så nu sitter jag och fikar lite för mig själv. Jag har en stoooor kopp te och så har jag en bit av den ena bullen. Den var mycket god. De andra två har jag fryst in, så nu har vi fikabröd för hela julen. Tack så hemskt mycket darling!! ♥♥♥

Wohoo

Fan vad bra jag är! Detta mail kom igår..

"Hejsan
 Det gick bra på omtentamen och du har skrivit ett godskänt resultat.
 Din tentamen kan du hämta på BIG-kansliet."

Å om jag lyssnar på vad Mia sa så skulle det låta såhär: "Men du skriver ju inte omtenta, du skrev ju aldrig orginaltentan". He he, jag räknar dock detta till omtenta iaf, även fast jag var dundersjuk när orginaltentan gick.

Jag sitter fortfarande hemma hos Jejca. Vi har precis lagat nudelsoppa. Mums. Så nu ska jag fylla magen med den!

Måndag

Godmorgon!

Jag ska alldeles strax åka hemifrån. Jag är ledig idag, men jag ska nämligen vara barnvakt! Till världens sötaste tjej. Sen ska jag ringa Jejca efter det i hopp om att hon orkar ses. Honär visst förkyld. Stackare! Jag har självklart lånat Magnus mobil idag. Som Mia i min klass brukar säga: Så du har fortfarande snott hans mobil? Haha hon ser mig med den cirkus två gånger i veckan, så det ser ut som att jag har den hela tiden.

Nej jag ska nog sticka lite tidigare, jag litar inte riktigt på SL såhär års..
Ha en ypperlig dag! ♥

Myskväll

Efter att jag roat mig en stund med youtube tog jag till min favoritsysselsättning.


Yatzy på blip.se !

Jag vet inte hur många timmar totalt, sen jag började spela där, som jag har spenderat där. Magnus skulle säga: Alldeles för många. Haha. Men han ska inte säga nåt. Han är ju helt beroende av PoxNora och Guitar Hero så ;)

Det jag roade mig med den här gången förutom att spela såklart var att räkna hur många gånger jag fick yatzy. Yatzy är alltid trevligt. Den här gången vart det bara tre gånger, vilket är rätt lite jämfört med vad jag ibland brukar få.

Mina yatzysar

Jag har ringat in dom men printscreenen vart inte så tydlig.
Det är då jag som är den gröna spelaren.

Men det var inte yatzyn som utgjorde myskvällen. Även om man kunde tro det. Utan den hade jag såklart med söt framför Wallander och en kopp te med mörk choklad till. Som det var mysigt! När han väl kom och la sig framför tv´n så.
Ikväll var det ett extra spännande avsnitt av Wallander. Har inte sett det på ett tag, men det är en rätt bra serie faktiskt.

Nu tycker Magnus att jag ska gå och lägga mig med honom. Han är en sån där som har svårt att somna om jag inte ligger bredvid. Även om jag bara ligger och löser sudoku. Då känner han sig trygg. Men säg inte att jag avslöjat honom.. *shyyyyy* hahahaha. Som om han inte läser min blogg liksom? Vad tror jag egentligen?

Kärlek från mig till dig ♥


Se så kul man kan ha det

Jag har inte så mycket att göra just nu. Så jag gick in på youtube, där finns ju en hel del, och gissa vad.  Dessa filmklipp rekommenderas visst för mig






OJ! Detta är visst jag ;) (visste inte om)  HAHAHAHA youtube rockar! ♥

Inflyttningsfesten

Hej hej

Jag har precis kommit till mina sinnesfulla bruk. Jag är så sjukt seg. Gud så kul det var igår! Jag tog dock inga bilder igår på festen, då jag inte vill lägga upp bilder på mig, Magnus i denna blogg.. så då lägger jag inte upp bilder på nån annan heller. Såvida ni inte jättegärna vill det? :) Men här är en bild på hur trassligt mitt hår var igår när jag skulle ta tag i att försöka reda ut det.


Sjukt trassligt var det. Här har jag redan lyckats få ut det så pass mycket att det hänger ner åtminstone. Innan satt det upp i en tofs helt av sig själv. Smidigt. Helt otroligt nog fick jag ut ALLT! Så nu är mitt hår långt och fint igen. Magnus två kommentarer efter att jag (efter en halvtimmes slit, skojar inte) fått det utrett: "Så går det när man inte borstar håret på länge" och "Vad fin du är i håret nu älskling! Ditt långa hår är så fint!"




I alla fall så kom vi till festen lite sent. Sisådär en timme senare än utsatt tid. Men vadå tänkte vi, fint folk kommer ju alltid sent, men så var vi ändå typ först. Festen var riktigt trevlig. Två världar samlades till en i en tvåa i hammarbyhöjden. Det bjöds på ost och kex samt lyxiga dessertkorvar i tre olika smaker. Avancerat det där :)

På festen fanns det en kille som var lite sorgsen över att det inte fanns tillräckligt med singeltjejer där. En konversation mellan honom och mig, samt en tjej vid namn Mia som dök in i slutet:
Han: du är upptagen va, du hade en pojkvän visst?
Jag: Japp
Han: Vart är han?
Jag: Det är han i brunrutig skjorta ute i köket, lång och med glasögon.
Han: Jaha, han. Attans.
Han: Och jag som hade tänkt ragga upp dig, kyssa dig, säga att jag älskar dig, sätta på dig på toaletten och sen dumpa dig.
Jag: Ajdå, vilken otur där då. Det gick ju inte riktigt.
Han: Nej det var jävligt synd. Du har ju pojkvän och sånt respekteeeerar jag ju (host o fniss).
Jag börjar asgarva då han var så lustig när han sa allt det där...
Han: Vart är alla singeltjejerna nånstans då?
Jag: Där (säger jag och pekar på dom mittemot oss på andra sidan bordet).
Han: Jaha (låter inte alltför entusiastisk)
Mia: Men du ****** du kan ju inte sitta här om det ska bli nåt, du måste ju gå och sätta dig mittemellan dom förstår du väl.
Och alla började skratta.
Han: Nej jag tar det där på krogen istället, där finns det gott om singeltjejer

Ja, så kul man kan ha det.

När vi skulle åka hem så tog vi med oss Jack och Mia. Dom bor ju ute i orminge båda två så vi fick sällskap en bit. Däremot tyckte SL att vi skulle åka väldigt hackigt hem.. så det blev en hel del frysa på perronger och så.

Vår hemresa:
  1. När vi kommer till hammarbyhöjdens tunnelbana så är det 10 min tills tåget går. Yes säger vi, då det kunde vart betydligt värre eftersom klockan var över ett.
  2. Tunnelbanan går tydligen bara till gullmarsplan, och den vi skulle tagit var 4 minuter försenad.
  3. Tåget stannar vid skärmarbrink och alla passagerare måste gå av. Va??
  4. Det är nu 12 min tills nästa tunnelbana, den också mot gullmarsplan, går. Så vi står ute mitt i natten och fryser lite till. Hua vad kallt det var i natt!
  5. Vi kommer äntligen till gullmarsplan och där står det att det bara är 3 min tills nästa tåg mot alvik går. Skönt!
  6. Tåget som skulle gått då kom inte. Så nästa skulle gå om 12 min. Ännu mera frysa.
  7. Det kom nåt konstigt tåg däremellan som gick till hötorget. Så det hoppade alla på! (observera att det vid det här laget var väldigt många som stod ute på perrongen och frös)
  8. Äntligen slussen och här gick bussen efter bara 3 min! Glada och trötta var vi när vi äntligen kom hem.
Jag tror SL hade en massa strul med fulla människor igår. Eller nåt. Hem kom vi i alla fall tillslut :)

Summasumarum - det var en rolig och händelserik kväll igår!


Brrr - mina händer fryser

Magnus står just nu och diskar. (å jag ska alldeles strax börja ta itu med mina laborationsrapporter). Vi har ett berg av disk. Det är något som Magnus gillar att informera folk om. Av nån anledning så gillar han att tala om allt dåligt som vi har hemma. Om ekonomin strular. Om det är diskkaos. Om det ser ut som ett bombnedslag hemma. Ja, you name it och han talar om det. Inför sin familj, inför sin släkt, inför sina vänner och vem vet.. inför sina arbetskamrater kanske.  Och det kommer ju också ut på det mest negativa sättet man kan säga saker på också. Jag förstår inte varför? Haha.

Jag sov alldeles för länge idag. Så jag är helt yr.

Men det var kul igår! När vi skulle inhandla mat så skulle alla åt olika håll.. det var spännande :) Sen hjälpte vi även syrran att få in sin APU-rapport i tid. Hon hade visst deadline 00.00. Hoppas det gick bra tjejen! Självklart kollade vi ju på idolfinalen också, det var därför vi var där. (en stor del av det iaf). Det var ju Kevin som vann. Jag hejade på honom ända tills finallåten sjöngs. Då tyckte jag faktiskt att Alice skulle ta hem segern. Hon gjorde den så mycket bättre, trots att Kevin gjorde den riktigt bra han med.

Snart ska vi iväg på inflyttningsfest till hammarbyhöjden. Spännande att se hur de bor... sen blir det väl party antar jag. Jag å Magnus har dock nyss insett att vi inte kommer ha nåt att dricka. Hmmm. Mineralvatten hela kvällen då? ;)

Puss, nu ska jag skriva på mina rapporter sen är det min tur att ta andra halvan av disken!

Säger godnatt till alla sötnosar

Nu är det dags att hoppa ner i sängen å krypa ner under täcket. Det blir en lång dag i morgon. Men så är det idolfinalen också, så det blir idolkväll på odenplan. Vem vinner? Jag tycker bäst om Kevin, men jag misstänker att det kan bli Alice som vinner i alla fall. Vi får se. Ärligt talat så spelar det mig ingen roll. Årets deltagare har inte varit nåt speciellt. Det var mycket bättre förr - som man brukar säga :)

Det blir till att lösa sudoku så jag somnar. Jag är så grymt sugen på te... men det ska jag nog skippa. Jag har iof grönt te, men nej nej nej nej, nu får jag ta och ge mig lite med mitt tedrickande. Så så. Hopp i säng!

Night night sleep tight and dont let the bedbugs bite

Biologi, är kärlekens magi

Puh. Nu är jag äntligen hemma! Läraren kollade lite snabbt igenom svaren när jag lämnade in tentan å sa att det såg bra ut å att det borde gå. Så nu får vi alla hålla tummarna för det! Det sägs att man inte ska hålla båda tummarna, utan bara en. För det ger otur. Men jag tänker minsann hålla alla tummar jag kan få tag i. Jag borde iof vara relativt lugn efter det gensvaret jag fick. Han såg nöjd ut så. Det var även sista tentan innan jul. Yes. Så nu kan jag pusta ut och vara lite mer social framöver. Vilket jag har saknat

Usch vad mycket prat om plugget osv.. ska lugna ner mig lite med det.

 Jag var iaf med Tora och Andreas i kista på julklappsshopping i tisdags. Det var trevligt. Dom shoppade en julklapp? Och jag hittade mina blåa paketsnören. He he.

När jag kom hem så fick jag en liten present av Magnus. Så söt! Jag fick ett trepak strumpor. Så behövligt! Det var varma sköna med hello kitty motiv  på. Riktigt söta :) Det där med presenter.... det borde man få lite oftare, eller hur? Fast det betyder ju att man borde köpa presenter lite oftare också... äh, lätt fixat.

Ikväll ska jag baaara slappa. Jag förtjänar det faktiskt. Punkt.

Härlig efterrätt skulle jag säga

Magnus kom precis hem, efter att ha varit ute och ätit med sitt arbetslag. Så visar han mig en bild på sin efterrätt han fick in. Alla hade tydligen skrattat åt den då den var stor. Jag var bara tvungen att lägga upp bilden här. För jag håller med. Den VAR gigantisk! Haha.

Gott eller vad?


Jag hade känt det som att jag hade dött och kommit till himmelriket. Wihoo! (Magnus var dock noga med att påpeka att han knappt orkade halva) (jJag hade ätit upp allt i ett nafs ;)

Wish me luck tomorrow now.... jag är så sjuuukt nervös. 16-19... vilken..... dålig tid.

Gonatt, sov gott



Måndag kväll

Veckan har precis börjat å det sjönk nyss in hur fruktansvärt mycket jag har att göra denna vecka.

To- do- list:
  • Biologitenta 2
  • 3 labrapporter... eller är det tom 4?
  • seminarie uppgifter i matematik
  • plugga plugga plugga
Det blir ett pressat schema.

Men detta har jag faktiskt klarat av so far:
  • 5 labrapporter i kemi
  • kemitenta 1
  • biologitenta 1
  • mattetenta 1
  • fysiktenta
  • 5 semenarietillf'ällen
Allt med minst godkänt. Så så farligt kan det ju inte vara nu? Jag skall icke klaga, för kul har vi i alla fall.

Nu tänkte jag börja med att slappna av så jag kan sova inom en rimlig tid. Får se om mina kursare orkar med den tidiga föreläsningen imorgon, eller om dom kommer gå på den sena iaf. Jag promotade rätt bra för den tidiga ;)

Natti natt!

Våran lampa har kommit!



Denna pryder numer vårt vardagsrum!!


Hej igen

Nu har den stationära datorn (läs: min dator) fått äran att börja leva. Härligt! För nu kommer jag åt internet igen, jag har saknat det. Tänk vad handikappad man blir utan internet nuför tiden. Jag har ju inte ens koll på i vilken sal jag ska va på dom olika föreläsningarna, haha. Men nu så :)

Är inne i sista svängen nu innan jag får gå på jullov. På fredag nästa vecka har jag sista föreläsningen. Wihoo. Så idag hade jag tenta i fysik. Jag vågar inte säga för mycket men det kändes som att det gick bra. Jag svarade på alla frågor och ingeting var heeelt out of the blue. Så godkänd borde jag i alla fall bli.

Nu är det bara att ladda om batterierna, för på torsdag har jag biologitenta. Den är jag mer orolig för. Men jag har gett mig tusan på att jag ska kämpa in i det sista. Magnus har lovat mig att han ska hjälpa mig att plugga ikväll. Det är bra att ha en biologilärare, det är det.

Kvällens citat från Magnus: Ska vi ta och köpa en tavla på Kungen och hänga upp i klädkammaren?? (å då mina vänner så var han helt fullkomligt seriös)

Snart dags att sova

Idag fick jag en avi från posten om att jag har ett paket att hämta ut. Är det tapeten kanske? Eller vår vardagsrumslampa? Eller nåt helt annat roligt. Jag får helt enkelt hämta ut det imorgon och se vad det kan vara.

Vi hade egentligen hittat en lampa på Mio som vi tänkte köpa.. men så kunde de inte hitta den på lagret när vi var där, så dom skulle ringa när de fick in den igen. Och så av en slump snubblade jag över en för mig okänd hemsida där de hade sjukt snygga lampor. Så Magnus plockade fram kortet och så köpte vi en röd lotuslampa. Härligt! Det kommer bli mysmys.

Nu dör snart datorn, den förbannade laddaren har lagt av helt. Och eftersom det är en Macbook, så kostar en ny laddare skjortan. Tur att inte jag gick på frästelsen med att köpa en. Det har bara varit en massa problem med den. Nej nej, efter detta så är jag övertygad om att jag ska ha en bärbar pc.

Mindre än 20% kvar, så nu blir det sängen med sudoku istället. Puss

Jag har shoppat!

Jag har syndat. Jag har shoppat. Men gud så bra det känns! Det var en ren slump, men det var ödet som sa att jag skulle ha den. Så nu har jag shoppat en nyårsklänning. Magnus blev också glad :)

Denna snygging hittade jag och så fort jag såg den blev jag frälst.



Den ser mycket finare ut i verkligheten, kameran ville inte riktigt va med.
Den är svart, prickig och den glänser! Å så ett fint skärp till

Så nu år jag helt enkelt ta och hitta på nåt kul att göra på nyår också. Klänningen måste ju luftas också. (som Jejca skulle ha sagt) Nu ska jag kolla på Medium på 4an.

Magnus pratar i sömnen

Jaaa! Jag har väntat på att han ska göra det igen. Och nu precis så hände det.

Magnus: Det finns både för och emot.
Jag: Va..?
Magnus: Det finns både för och emot.
Jag: Vad är för?
Magnus: Ja, i etik och moral.

Det blev inte ett så långt samtal, men denna gången var det extremt tydligt.
Jobbtankar? Jag får fråga imorgon :) Nästa gång vill jag ha ett långt samtal - tack!

Matematik & utflykt

Imorse släpade jag mig iväg till matteföreläsningen. Kände mig duktig. Jag hamnade rätt långt bak i salen, så det var lite svårt att hänga med i anteckningarna, tur att Dafne har  bättre syn än mig.  Så det  löste sig i alla fall.  Fick tillbaka tentan också.  Det vart ett Fx............... haha nej nu skojade jag lite, det vart ett C. (det är nu ni ska jubla i kör..) (och ja Andreas, jag vet jag vet... ;) Next time!). Med tanke på hur snurrigt allt såg ut när jag kollade svaren förut så är jag lättad (förvånad?) över hur det gick.

Så här såg det ut under föreläsningen:



Jag fick ner hela 4 sidor med anteckningar! (obs: trots att jag satt så illa till)


Så här såg det ut på bänken... mys.

Är man trött så är man, då får man helt enkelt ta och göra det bästa av situationen :) Jag, Mia och Emmi stannade dessutom kvar heeela räknestugan! Trots att det är fysiktenta snart, å majoriteten (läs: nästan alla) bortprioriterade den.

Efter all hjärngympa drog jag iväg på en liten utflykt. Jag kan tyvärr inte säga vart, då det var Magnus julklapp jag var ute efter. Vill ju inte förstöra surprisen liksom. Men det var en rejäl utflykt. När jag äntligen kom fram efter lite virr så var den slut! GHAAA! Min julklapp var slut. Buhu, OM jag var lagom trött och hungrig då. Sorry älskling, nu får jag tänka om, du får helt enkelt få nåt som är näst bäst. Jag försökte i alla fall, det är ju tanken som räknas eller hur ;)

Nu ska jag gå och göra mig lite mera te. Av te så börjar man le. See ya.


RSS 2.0