Onsdagspub



Hahaha som jag, syrran och en ung kille till grannne skrattade! Lappen sitter i våran hiss. Jag undrar när sjutton det var så mycket spottloskort där? Jag åker hiss varenda dag och flera gånger per dag upp och ner ibland. Å inte har jag sett nå spott än så länge. Men det var en himla kul grej att sätta upp en lapp om en sån sak.

Igår var jag så sjukt partysugen, å Jejca var alkholsugen.. så med dom två grunderna så drog vi ihop ett gäng och gick på onsdagspub på SU. Vi vart förvånade när vi insåg hur många som faktiskt följde med. Mycket kul! Spontanitet är trevligt. Å roligt hade vi. Billig öl å mycket snack.

ÅÅÅÅÅ å nu erbjöd Magnus mig en massage ikväll!!!! Fy satan vad skönt! OM jag behöver det. Min älskling rockar skjortan av sig. 

Tack för sovplatsen å mitt-i-natten-käket darling! Fler onsdagspubar nu tycker jag :) På lördag ser det ut som att vi ska ha pizzakväll (drinkkväll?)... vet inte riktigt vad det blir. Dock vet jag att jag skriver tenta på lördag så en get together sitter alldeles utmärkt. Jag måste ju fira att jag tentat en lördag. He he.

Nu är det dags för mat! ♥


Tada!


I natt sov vi för första gången i sovrummet! Jag har nog inte sovit så bra som jag gjorde på väldigt väldigt länge. Å så var det verkligen jättemysigt att vakna upp till känslan av att nästan befinna sig i en skog! Än så länge sover vi fortfarande på madrassen. Det kommer vi nog få göra ett tag till.

Men sen när vi ska skaffa säng (läs: när vi får råd) så ska vi ha denna från Sova

 Nu kan ni fantisera lite om hur det kommer att se ut då :) Det dröjer nog som sagt ett bra tag innan jag kan visa det. Men jag fantiserar redan om att vi har sängen. Eller det här är ju självklart gaveln. Snygg?



Då var mina misstankar bekräftade



Då har jag varit hos Specsavers och gjort ett syntest. Dom var hur gulliga som helst där! Vi var på Sveavägen, så om ni nån gång ska besöka Specsavers så gå dit. Som jag trodde så hade jag brytningsfel på långt håll. Det roliga är att utan glasögon har jag överlägset bäst syn på det ögat som skelar, vilket förvånade både mig och optikern. Men med glasögon så går inte det ögat att korrigera fullt ut så då kommer jag ha bättre syn på det andra.

När jag var där frågade jag om man kunde beställa glasögon på avbetalning. Å det kunde man.... å som tur var så gick en kreditansökan igenom! Så jag har nu beställt två par brillor som jag ska ha. Ett par svarta och ett par röda. Ni får se sen, Micki ska fota mig i båda när vi hämtar ut dom :) Brillorna ska jag använda när jag ska läsa, på mina föreläsningar, när jag tittar på tv och när jag ska försöka se saker på långt håll.

Micki har också beställt två par snygga brillor! Det var tack vare henne som jag hamnade där från första början. Men det var lika bra att få det överstökat, för jag har under en längre tid faktiskt misstänkt att jag behöver glasögon. Å jag hade rätt. Efter att vi tillbringat en stor del inne på Specsavers (jag provade nog i princip ALLA glasögon i hela butiken) så åkte vi hem till mig. Så fick jag visa vårt snygga sovrum för en till.




Mina och syrrans skor! Hon har köpt lika dana snygga skor som mig. Dock fick hon sina på rea så dom var betydligt billigare. Haha man ser ju vems skor som ser finast ut. Det är alltså hennes skor till höger. Mina är dom till vänster. Mina är väldigt fläckiga medan hennes glänser så fint. Dags att putsa skorna!!!

"Vad är klockan egentligen?"


Jag skulle egentligen ha haft en lunchdejt idag med. Men Magnus måste ha missat att jag vill att han skulle ställa om klockan till 10:00 och inte till 12:00 som den var när den ringde. Eller som den var när den började spela musik. För det är precis vad vår väckarklocka gör (OBS: inte den på bilden.. men den var söt.. kanske ska skaffa en sån?) Attans osis! 

Så istället sitter jag här. Ska träffa syrran sen vid 14:00. Jag ska följa med henne å tjacka brillor. Hon har hittat ett par riktigt snygga glasögon! Så vi ska ta syntest först. Jag tänkte passa på att göra det med, då jag med största sannolikhet faktiskt har synfel. Vi får väl se hur det slutar. 15:20 har vi tid för syntest... jag först å sen hon. Så innan dess tänkte vi strosa runt lite. 

Nej jag tror nog att jag ska hoppa in i duschen! Ha en bra dag alla, puss på er ♥



En dag på stan

Vi lunchade på en kinarestaurang vid Medborgarplatsen. Det var bra priser och maten var god.. dock var det inte så värst mysigt ställe egentligen. Men efter vårat lilla upptåg så var vi vrålhungriga så närmsta ställe var bäst. Dessutom var vi båda väldigt sugna på just kinamat :)

Först lurade jag med mig Micki till Pubhuset där mina fina yogabyxor skulle finnas. Men den minsta storleken som fanns kvar var strl 40!  Micki: "Det var visst fler som tänkte som du". Haha ja tydligen. Sen begav vi oss vidare till Medis för att fixa lite försenade födelsedagspresentkort. Japp partybrudar... kan ni gissa vad det var?



+





 Mmmmmm nu kommer det äntligen...... MASSAGEN!

Sen skulle Micki å Tim på bio. Dom skulle se Australia som jag redan har sett.. så då åkte jag hem. På vägen hem stannade jag till vid Sickla köpkvarter för att kolla in mina yogabyxor där istället, då butiken ligger där med. Men tror ni dom fanns eller!? Nääääää där var dom heeelt slut till och med! Usch å fy. Så nu ger jag upp och beställer hem ett par från internet. Så får det bära eller brista. *vill ha*

Favoritreklamer!


Andra gången jag tar mig till skolan i tid å så är lektionen inställd

ZzzZZzzZZzzzZz
Jag verkligen kämpade för att komma upp i morse å så har läraren ställt in föreläsningen utan att vi visste om det. Som tidigare sagt: han är rolig.

Så här såg det ut i morse när jag stod och väntade på bussen vid slussen.


Det var halv åtta imorse. Nu är det betydligt ljusare ute. Dock ser man inte så mycket i alla fall då det är disigt ute. Mys mys.

Jahopp, nu tänkte jag passa på att jobba lite på laborationsrapporterna innan jag ska möta upp Micki! Hoppas alla får en bra dag ♥

Ensam i mörkret med ett glas mjölk

Japp, jag sitter här med ett glas mjölk och ugglar. Jag kan inte sluta tänka på hur kul det ska bli att börja träna yoga. Är så sjukt peppad. Så bara för det är jag helt uppe i varv, så nu kommer jag väl inte kunna sova på ett bra tag. Å jag som ska upp tidigt imorgon. Tänkte nämligen gå på förmiddagsföreläsningen. Inte min grupps, men jag kommer ändå. 

Jag tror jag har hittat dom perfekta yogabyxorna. Vill ha! Dom var visst inte lika dyra som alla andra jag kollat på..

Kanske kan lura med mig Micki imorgon å ikolla in dom på närmare håll imorgon ;) Ska nämligen träffa henne efter föreläsningen, då hon är ledig. Det var inte igår jag träffade henne så det ska bli kul! Ändå syrran liksom. Vi har i alla fall bestämt lunchträff, så imorgon har jag en lunchdejt. 

Nu ska jag surfa vidare bland alla shoppingsidor! Ibland önskar jag att jag hade oändligt mycket pengar, för det finns så sjukt mycket grejer jag skulle vilja ha.

Nattii ♥

Månadens möbelköp

Lampan!



Här är den! Lampan till sovrummet köptes igår. Vi tänkte köpa en möbel varje månad. Det är det vi har råd med för tillfället. Å just nu tänkte vi fortsätta med sovrummet tills det är helt klart! Det kommer bli sjukt mysigt. Ikväll flyttar vi in mattan och madrassen. Vi tänkte ha den mörkgröna ryamattan som vi köpte till förra lägenheten i sovrummet faktiskt. Den kommer passa alldeles utmärkt då det är tema skog där inne numer :)

Men innan vi flyttar in grejor passade jag på att fota lampan lite till. Såhär ser den ut i samband med själva rummet...


klicka på bilderna för att få dem större

När lampan lyser så fint så blir det ljusa "prickar" på väggen. Det är alltså INTE så att vi har målat galet. Utan det är pga lampan. Vilket jag dock tycker ser riktigt riktigt mysigt ut.

Nästa projekt blir byrå/sideboard som vi ska ha under fönstret. Så nu är det dags att börja se sig om efter en passande sådan i rätt höjd också. Vi tänkte att den även ska fungera som fönsterbräda. Typ. Då, som ni ser, vi saknar en sån. I och försig är det riktigt snyggt som det är. Men vi kommer ändå att behöva nånstans att gömma undan lite saker.

Nu börjar det äntligen kännas som att vi kommer nån vart. Planerna är att få upp lite saker på vinden ikväll också. Vi får väl se hur det blir med den saken.

En söt present


 

Jag kan inte sluta pilla på denna söta lilla plånbok. Fick den av en vän efter att hon varit i Kina. Den är så söt! Verkligen. Tack tack tack. Bilderna vart rätt mörka. Orkade inte tända lampan, å så har jag inte riktigt lärt mig hur min söta kamera fungerar fullt ut än. Så plånboken är betydligt finare i verkligheten.

Nu blev jag precis arg på Magnus. Han ska alltid stressa mig. Satan! Jävla skit. Så nu ska jag gå och försöka lugna ner mig lite. Bye


"Ja må han leva", Rom & Cola, TT och en allmänt rolig kväll

Ja då var man uppe ur sängen! Sitter och väntar på att Magnus skall komma hem med frukost. Han skulle köpa det på vägen hem. Det är nämligen så att vi köpte vår sovrumslampa igår (!!) men det finns tydligen ingen krok (?) att hänga den i, så det behövde införskaffas. Jag må vara den som är teknisk.... men det där med lampor har jag inte förstått mig på än :)

Igår var vi ju ute. När det började närma sig att åka fick jag för mig att jag säkert inte kommer ha kul. Oj så fel jag hade! Det var en underhållande kväll. Vi var 9 personer totalt, vilket var fler än jag trodde.

Kvällens höjdpunkt
  • Varje gång PL skulle gå på toaletten satte alla igång och sjunga "ja må han leva" så högt de kunde". Det blev en hel del sjungandes kan jag ju säga. Detta gjordes för att markera för honom hur ofta han faktiskt gick på toaletten. Sicken humor ;)
Efter restaurangbesöket gick vi till TT för att festa vidare. TT var en rolig upplevelse i sig. Magnus hade under kvällen lovat att bjuda mig på en drink. Men så när han går fram till baren....

Magnus: Hej, jag skulle vilja ha en Pina Colada
Bartender: Tyvärr, vi har ingen sån
Magnus: En Cosmopilitan då (?)
Bartender: Nej tyvärr... jag kan inte göra såna.... och även om jag hade kunnat så har vi inte ingredienserna.

Det slutade med att jag tog en Rom&Cola. Bartendern såg äntligen nöjd ut när han kunde svara att DET hade dom faktiskt. Yes! Den var faktiskt god till och med.

Förut så gillade jag inte Rom&Cola drinkar. Men sen var jag och T i Skottland en sommar och hälsade på en vän till T. Å där kunde dom endast blanda just Rom&Cola drinkar. Det var en klassiker. Å lika billigt som öl var det! Allt var iof sjukt billigt. Så sen dess gillar jag numer såna drinkar.

Summa sumarum: Det var en bra kväll.
Hoppas ni hade detsamma!

5 år

Idag är det våran 5 års dag. Det var alltså 5 år sen vi blev tillsammans, shit vad tiden går fort! Vi har firat lite smått med ost, kex & vin. Blev inte så mycket, men lite i alla fall. 5 år med dig Älskling! Puss ♥

Snart ska vi ut och äta med PL för att fira att han har fyllt år. Jag minns inte riktigt vart vi skulle, men det lät som ett bra ställe. 


På fredagar har vi som mest att göra i skolan.... men vi har det också som roligast ;)



Förmiddag
08:15-12:00 - Fysik. Jag ramlade in 08:30 mitt i föreläsningen. Det var knappt några människor där, kändes rätt tomt. Men några morgonpigga satt det och lyssnade ordentligt på när vår roliga lärare höll låda. För ofta så pratar han om helt andra saker än det som vi faktiskt ska lära oss för stunden. Jag och Mia tycker att detta är ytterst roande, så därför går vi fortfarande på hans föreläsningar och inte på andra gruppens (dom har nämligen en helt annan föreläsare).

Saker som jag har lärt mig på fysiken idag:
1) Högt uppe i bergen (alla berg då?) är det så högt tryck att man inte kan koka ägg. Ägg har nämligen en koaguleringspunkt på 80°C. Å högt upp kokar vatten vid 70ºC. Det blir alltså aldrig varmare än så. Med andra ord - ska du ha ägg så får du ta med dom färdigkokta. 2) Nästa gång jag bakar och ska ha något fingervarmt så kan jag numer räkna ut hur mycket kallt av samma jag ska tillsätta för att det ska bli just 37ºC.



Eftermiddag
13:00-16:00 - Kemi. Vi har just nu en helt ny föreläsare på detta område som vi läser nu. Han är ytterst söt och rolig. Lite lik vår fysiklärare. Många skämt och tillämpningar som flyger under lektionstid. Fler personer var på den här föreläsningen i alla fall. Vilket dock var väntat. Däremot såg vi inte röken av Ted. Han brukar alltid vara på alla föreläsningar, så vi saknade honom nästan lite. I pausen gick jag upp till fiket och köpte en STOR kopp te. När jag tog tag i muggen som jag trodde jag skulle ha (det är självservering) så tittade hon i kassan skumt på mig. Å så sträckte hon ut huvudet och pekade på muggarna bredvid som jag hade missat. "Nej nej, den där" sa hon och menade dom gigantiska muggarna. Halelulja!

Sakersom jag har lärt mig på kemin idag: 1) Glas är ett tillstånd. Det är alltså inget "ämne". Jahaja. Det var nåt mer som var jätteroligt, men nu bara för det så kommer jag inte på vad det var. Uppdaterar om jag kommer på det sen.


Bilderna är tagna på varsin lektion är i kronologisk ordning. Nu ska jag strax kila, ska möta Magnus vid forum. Sen blir det väl lite lets dance tittande ikväll också. Som vanligt. Det känns dock lite ensamt att titta på det själv. Magnu är inte så värst intresserad, så han kommer nog ockupera datorn under den tiden. Men jag har sån sjuk mensvärk så jag orkar inte åka nånstans heller. Ett under att jag klarade av hela dan i skolan idag!



Godnattis

I morgon är det en lång dag. Jag kommer att va i skolan mellan 8:15 och 16:00. Dom tänkte köra hårt med oss nu under vårterminen. Så det är bäst att infinna sig på alla föreläsningar, för det ser ut att bli mycket. Egentligen borde jag ha sovit för länge sen.... men jag är ju så sjukt pigg! 

Men gonatt, hoppas ni sover sött! 
ps: Jejca, jag MÅSTE ha tag i dig imorgon!! Måste fråga dig om en sak. Nåt positivt såklart :) Ring mig anytime.. även inatt funkar haha. - ds



Min dunderbrakmiddag



Oj så gott! Magnus åt samma sak. Fast med kyckling istället för lax. Och med majonäs istället för sås. Och minus grönsalladen. Annars var det rätt lika. Okejdå.... dagar som denna så händer det att vi äter lite olika saker. Vi hade helt enkelt EN lax och EN kyckling kvar i frysen. Jag fick välja först. Å det säger nästan sig självt att jag tog laxen. Så klart. Stackars Magnus.. nästan lite synd om honom.. det gör han nog inte om igen ;)

Vi hade andra alternativ innan. Då båda var väldigt trötta så orkade vi egentligen inte laga mat. Så vi funderade på färdigpizza, färdigmat (jag funderade), pizzerian runt hörnet. Det var nära att det blev pizzerian runt hörnet, men vi lyckades hejda oss i sista sekund.

Dock blev det lite godis till ikväll. Fy skäms. Vi var ju så duktiga med godiset förut. Men det blev i alla fall inte så mycket. Bara lite gottis till filmen som går på 3an ikväll - Little black book. Fast vi har inte den där supergoda smaken som är på bilden. Utan vi har den röda påsen. Helt okej den med. En applåd för Magnus som gick ner och shoppade - för mina pengar. Jag brukar bidra med godispengar. Så länge jag får nåt i chokladväg så ♥

Hjortronsylten - en nyfunnen vän



Ett hett tips till er som tycker om hjortronsylt. Det är sjukt gott att ha den till havregrynsgröten! Prova. Jummie! Hjortronsylten som vi har hemma köpte vi på julmarknaden i Gamla stan å jag måste säga att den är riktigt riktigt god.

Det är lite läskigt. Nu när jag har en kamera så finns det en stor risk för att jag kommer att fota allt jag ser. Det kan bli jobbigt för er. Men jag hoppas ni överlever. Jag lovar i alla fall att aldrig fota när jag går på toaletten. Eller gör nåt annat osmakligt. Deal? Nu ska jag gå å ta hand om söt lite. Han kom hem och verkar vara lite sjuklig. Tror tyvärr inte att hjortronsylt skulle hjälpa...

Jag slutar inte att vara hungrig


Kolla så hungrig min mage är. Jag har proppat den med havregrynsgröt och allt möjligt. Men jag är FORTFARANDE lika hungrig. Inget sug. Nej nej. Utan jag är verkligen hungrig. Magen skriker efter mat. Det kanske är nåt fel på den? Det är det i och för sig alltid ;) 

Haha, det roliga med bilden jag tog är att den är så grynig att min tröja blev helt grå. Min kamera är visst inte hightech på att ta mörkerbilder. Men det visste jag ju innan jag köpte den. Men det var ju snyggt med grå tröja. Ska nog införskaffa mig nån sån. För jag tror faktiskt inte att jag har en grå tröja. Lite konstigt.

Nej nu är det kris, så nu får jag springa iväg och göra en till tallrik med gröt! Sen hoppas jag på en dunderbrakmiddag. ♥

En vanlig dag i mitt liv

Det här är dom allra första bilderna som jag tar med min kamera. Som självklart är chokladfärgad som bilden innan :) Så nu får jag se hur det blir också.

Vår vattenkokare som används väldigt flitigt


Å så här brukar det ofta seut när jag gör te (vilket är väldigt ofta)





Just nu vart det vanligt earl grey. Löste så klart! Det är ju godast. Å jag behöver lite avslappning nu efter det hektiska uppropet idag.

Å nu har jag gjort nåt mindre kul. Fast nödvändigt.



Jag har betalat en massa räkningar. Puh. Det kändes som ett tonvis med räkningar. Jag tror det gick ut över 2000 kr från mitt konto. Tur att jag har massor kvar. Men nu är i alla fall alla räkningar betalda och färdiga! Så behöver jag inte tänka på det nåt mer. Den här månaden åtminstone. Nästa månad kommer det ju fler. Man känner sig nästan lite vuxen när man betalar så mycket räkningar (nej för jag är ju inte vuxen. inte alls...). Nu kommer älsklingen min (Magnus alltsåm inte min kamera) bli glad. För nu slipper han oroa sig för att jag glömt att betala nån av mina räkningar. Han är alltid nervös för det. Å i ärlighetens namn så med all rätt. Brukar råka slinka igenom nån räkning ibland. Men inget allvarligt såklart.

Nu ska jag föra över cash till söt. På återseende! ♥

ps: han verkar tycka att mitt kameraköp var rätt bra. faktiskt.. ds

Jag har syndat

  <---- Denna älsklingen följde med mig hem idag! Så nu har jag äntligen en kamera. Å den är ju så snygg!! Jag kom på att jag behöver ju en kamera till Magnus mammas 50års-fest också. Måste ju ta en massa bilder. Och jag föredrar att ta festbilder med en ordentlig kamera. Dessutom har jag ju suktat efter denna ett bra tag nu.

Jag fick med mig Magnus syster ut på lite äventyr. Eller snarare vart det i slutändan så att det var HON som fick med mig på äventyr ;)

Först följde hon med mig till Fotokungen på söder. Där fick jag min söta kamera till mycket bra pris (enligt mig.... hade såklart kollat pricerunner innan). 4 Gb minne medföljde i paketpriset. Jag passade även på att köpa en söt väska. Medan jag stod där och kärleksförklarade mig för kameran så var säljaren mycket seriös och trevlig. Säljaren bredvid oss sa en bra sak som jag tror stämmer mycket väl... "Du ska tycka om kameran du köper också, då blir det så mycket bättre" sa han till en söt lite tjej som var där med sin pappa och skulle få en ny kamera. Jag känner redan att jag verkligen kommer vara ett med min kamera! Haha. Fråga Lena.

Efter mitt fina köp bar det av till Akademibokhandeln. Då var det dags för Lena att handla.

Å sen skulle hon möta upp en gammal kursare för att låna hans bok. Men innan dess hann vi med en fika i Gamla stan. Mycket mysigt! Vi börjar bli duktiga på att fika. Lite för duktiga kanske. Hehe. Men ähh... man ska njuta så länge man kan. Eller hur? Fika igen snart kanske? :)

Nu ligger min lilla älskling på laddning. Så imorgon kan jag börja testfota. Yes. Magnus bara så du vet...... Jag glömde bort att tala om för dig igår att jag skulle shoppa. MEN oroa dig inte.... min budget har inte spruckit, så jag kommer överleva alldeles fint på egen hand.

(jag tömde helt enkelt mitt personliga sparkonto)

Uppgradera din lägenhet med en fiberanslutning...

Vi går nu ut med förfrågan för att se om det finns intresse för Er boende att uppgradera fastigheten och er lägenhet med en fiberanslutning. Är 40% av de boende i fastigheten intresserade kommer bostadsrättsföreningen ges möjlighet att uppgraderas med fiber utan kostnad. Viktigt att ni som är intresserade anmäler ert intresse så föreningen kan ta del av erbjudandet.



Mi har nu anmält sitt intresse! Ge mig, ge mig. Vill ha. Yes!

Nu hoppas jag bara att 40% av våran förening är smarta nog att också anmäla intresse för detta. Vem vill INTE ha fiberanslutning? Snabbare och billigare bredband. Dessutom så gör det ju ingen skada om man själv mot all förmodan inte skulle vilja använda sig av det.

Hallelulja!

(nu ska jag äta)




Fika



Snart får jag fikabesök!

Det är tur att man bor väldigt nära någon man känner bra just såna här dagar. Då det mesta känns lite segt å då vädret yr utanför fönstret. Perfekt dag för lite fika. Så jag bjöd över Magnus syster. Hon tänkte visst på precis samma sak när jag frågade. Härligt fikaväder får vi också. 

Så nu ska jag plocka ut dom sista bullarna som ligger i frysen. Sen blir det en stoooor kopp te till detta. Det kommer bli en riktigt god kopp te det där! Mitt fikabesök vill dock helst ha kaffe, då hon var sugen på det. Får se om jag kan hitta vår kaffebryggare.

Men nu kom mitt fikabesök! Dags att dra igång.. ♥

Någon vaknade på fel sida eller nåt(?)


Jag spelade just yatzy med en av dom skummaste personerna jag mött där inne. Och det är Många. Crazy people samlas liksom där. Blip är en spelsajt.... men ni anar inte vad många ibland tror att det är.



I alla fall.... Så här fint vart vårt spel:
Jag: Hej
Personen jag spelade med: gtv
Detta betyder alltså grattis till vinsten, för er som inte spelar yatzy. Å vid det här laget hade endast ett slag var slagits.
Personen jag spelade med: Lustigt, du är ju som alla andra här inne.
Jag: ?
Personen jag spelade med: Ja..... högfärdig
Jag: Tss men jag har ju inte ens gjort nåt.
Personen jag spelade med: Nä.. men det hör väl fan till att man tackar.
Och så gick han (är nästan helt säker på att det var en han, av att döma på hans nickname)

Och det hör inte till att säga hej då? Hahahaha. Å man kan ju omöjligt veta vem som vinner när man precis har börjat (å det jag hade var tvåpar)! Så kul så jag nästan ramlade av stolen.

Nu ska jag se om jag kan hitta nån roligare (läs: trevligare) att spela med. Kan inte sova :/


Jodå, jag lever

Hej!

Jag har inte skrivit ett enda blogginlägg under helgen som var. Jag har helt enkelt inte haft tid. I helgen var det fullt upp. 

Det som har sysselsatt mig för fullt i helgen:
  • Hjälpt min lillasyster med kursen Näthandel. Fy satan vilken tid det tog. Vi satt hela kvällen i fredags, 3 h i lördags och hela eftermiddagen / kvällen igår. Inte var det några vettiga uppgifter heller. Och hälften av de företag / hemsidor man skulle leka med hade upphört. Både jag, Malin & Magnus tyckte det mesta var meningslöst. Men vad gör man... 
  • I lördags kväll var jag på fest med Magnus & hans arbetslag. Det var ute i Solna, så jag var i mina gamla hemtrakter. Kvällen var grymt rolig! Säger inte mer ;)
Och det är faktiskt det. 

Jag hann i och försig med en lunch med Lena i fredags. Å sen mötte vi upp Malin, för att ta en liten shoppingrunda innan allt pluggande satte igång. Vi kollade bland annat på träningskläder. Jag tror jag har hittat dom perfekta träningsbyxorna! Å Lena lyckades hitta skitsnygga silverpumps. *avis* Nu är det bara mina skor kvar. Men vilken färg??? Gosh, så svårt. Vi tog även en fika på ett café inne i stan. Mycket mysigt. 

Idag mår jag inte så bra. Undrar om choklad kan hjälpa? Funderar på att ta mig ner till butiken och införskaffa lite... värt ett försök i alla fall :) 

Night night sleep tight...

Nu säger jag godnatt! 

Jag har en tidig morgon att se fram emot imorgon. Får se hur bra jag kan sova. PL är här och hälsar på. Och han och Magnus roar sig väldigt bra i köket med varsitt wiskyglas. Dom är så söta! Ska nog kolla på mina inspelningar under tiden... så sover jag gott sen. Det och sudoku gör mig sömnig. Best ever!

John blund hälsar så gott. Nattiiii ♥



Nu är det spikat



..... Jag ska gå på Ashtanga yoga på frescatihallen på SU! Idag var jag och Lena där för att signa upp. Så varje onsdag morgon i 12 veckor med start nån gång i februari ska vi ha roligt. Jag har alltid velat prova yoga. Å så när hon sa att hon funderade på att gå på den kursen kunde jag inte annat än att skrika rakt ut att jag minsann ville följa med på den. 

(Innan ni börjar undra om varför detta inte stod med i min fina budget. Inte för att jag tror att ni kommer undra. Så är det för att detta var inplanerat på den budget jag lever på just nu.)

Vi kom dit runt 13:30 idag. Då vi inte hade kollat igenom det där med biljettförsäljning så fick vi vid informationsdisken veta att det skedde på speciellt vis från klockan 16:00. Men vi var ju ändå där. På Universitetet. Å på Universitetet finns det massor av sätt att sysselsätta sig på. Vi gick helt enkelt och tog en låååång fika! Mys var det :)

Så nu har jag ett deltagarkort (som har färgen orange..) och avgiften är betald. Dessutom är anmälan så klart bindande. Så nu är det helt enkelt ingen återvändo! Det är klappat och klart. Wiiiii.

Det roliga var att vi var dom första som blev uppskrivna på yoga-listan. Haha. Hoppas det blir några fler i alla fall. Vi var nog iof ute ganska tidigt. För vi ville ju vara säkra på att det verkligen skulle bli av.

Alltså.... onsdagar 09:00-10:30 kommer Mi att träna yoga. Mi är väldigt otränad och osmidig, så det kommer bli rätt skoj. Lets have fun

Mignus mysteriet är nu löst

Det är visst jag och endast JAG som har tjuvdruckit julmust. Vi har tydligen druckit resten tillsammans. Dvs: Magnus har tydligen inte druckit en enda julmust utan att jag med har gjort det. Vad många flaskor jag måste satt i mig utan att minnas det! Haha! "Du får helt enkelt bjuda på den" sa jag till Magnus när han redde ut allt åt mig (har fortfarande svårt att tro på detta, men han skulle icke ljuga om en sån sak). Men nu är det jag som bjuder på den istället! ♥

Blodpudding eller Blodkorv?



Man skulle kunna säga att blodkorv är en lyxigare variand av blodpudding. Den är cirkus dubbelt så dyr som vanlig hederlig blodpudding. "Blodkorv är ju SÅ mycket godare än blodpudding! Så det är värt det!" brukar Magnus säga. 

I alla fall....

Vi hade nyss en blodkorv i kylen. Som vi införskaffade oss i helgen.. (mest för att det var extrapris på den). Å idag var det ett måste att steka upp den, så jag åt den till lunch. Jag måste erkänna att jag alltid har älskat blodpudding. När jag var liten kunde jag till och med äta den rå. Japp. RÅ. Det kan jag i och försig nu med ;) Så jag smakade på den råa blodkorven innan jag började steka. Blääää.. uschhh.... fyyyyy... Den smakade inte alls bra! Det var ett stort misstag av mig att göra så. För sen smakade min lunch mindre bra tack vare det också. 

Blodkorv är faktiskt rätt gott. Om man inte provsmakar den rå innan. Men blodpudding ÄR faktiskt godast. Sådeså.
Nu ska jag äta upp resten av blodkorven :) Blev hungrig här igen. Så jag är ledsen söt, du får nog ingen blodkorv som du tycker så mycket om. Puss ♥


Min första budget



Härom dagen kom Magnus hem och sa att vi skulle kolla igenom alla utgifter vi hade och samställa dem till våra inkomster. Helt enkelt: vi skulle göra en budget. Så här är min budget för nästkommande månad...

Pengar att utnyttja: 9625 kr + 8,88 kr som fortfarande finns på mitt konto

Och så vad allt kommer gå till...

  • Magnus - 2500 kr
  • Sparande - 1000 kr till möbelkontot + 1000 kr till mitt egna sparkonto + 200 kr pensionssparande + 100 kr fondsparande
  • Busskort - 690 kr
  • Matkontot - 1500 kr
  • Sats träningskort - 470 kr
  • Välgörenhet - 25 kr
  • Mobil - 49 kr
  • Planerad shopping (till 50års-festen) - ≈ 1000 kr ?
Utgående pengar: 8534 kr
Överflödiga pengar: 1099,88 kr

Undrar om jag glömt något nu?

Shit, jag kommer att ha hela 1099,88 kr kvar att göra precis vad jag vill för! Å då har jag till och med sparat 2000 kr. OCH shoppat för ≈ 1000 kr.

Det var rätt kul att kalkylera upp en budget ju. Det borde jag nästan göra varje månad. Detta var alltså min absolut första budget. (jag undrar hur jag har klarat mig hittills... på måfå?). Så nu har jag även blottat hela min ekonomi för er inför nästa månad. Kul va?

Är du nöjd nu Älskling?




I am not alone

Punkter som jag hade på dagens agenda: 3 stycken
Antal punkter som jag har klarat av idag: Ingen, 0, zero..... ?

Mitt i mitt icke-görande kom jag att tänka på att vi ju faktiskt har en massa julmust kvar. Å den borde ju drickas upp snart (?). Så jag tänkte att jag skulle fuska lite å tjuvdricka en flaska. Vi har alltid 2 stycken förberedda i kylen, så de ska vara kalla och goda. Men när jag sen ska plocka upp en ny flaska från backen och stoppa in den i kylen för att det inte ska märkas något så upptäckte jag att jag inte är den enda. Någon annan har druckit en hel del julmust på sistone. UTAN att jag har upptäckt det. Så nu är inte ens hälften av backen kvar ;) Haha.

Så kan det gå när man försöker göra nåt i smyg. Då plötsligt upptäcker man att man inte är ensam om att göra det. Vad jag undrar nu är NÄR? Jag har ju varit hemma typ hela tiden. Detta blir Mignus mysterium.

090113

God morgon!

Nu är klockan lite över nio. Å jag har varit uppe i cirkus 2,5h. Vaknade nämligen när Magnus väckarklocka ringde. Den hade så högt ljud idag och själv vaknade han inte förs jag knuffade till honom. Jag försökte somna om, då jag är ledig, men det gick ju som det gick.

Fy satan vad det blåser ute då. Känns som att jag kommer blåsa bort om jag tar mig ut idag.

Dagens agenda:
  • Plugga
  • Åka till SU och anmäla mig till yogakurs?
  • Diska
Ja, typ det. Fast nu är det dags för frukost!

I need to shop

Den 14 februari ska Magnus mamma ställa till med en ordentlig 50 års fest. Det är drygt en månad kvar. Å igår kom jag fram till att jag nog borde börja tänka på min utstyrsel. För när jag ska shoppa så kan det ibland ta lite tid. Jag har ju klänningen klar. Men inga skor som jag äger passar till den. Så varför inte passa på att köpa nya? ;) 

Det jag har:
  • Klänningen
  • Hårstylingsgrejor
  • Snygga underkläder (klart man måste ha det, då känner man ju sig ännu snyggare)
Det som måste införskaffas:
  • Skor
  • Strumpbyxor eller liknande
  • Armband, halsband???
  • Annat skoj som kan vara kul att ha
Någon som vill gå på några shoppingrundor här framöver? 

Nu är jag hemskt sugen på att åka utomlands igen

Idag har vi varit ekonomiskt smarta. Först fick vi komma på lunch hemma hos Magnus syster och sen bjöd vi över oss själva på middag hemma hos hans föräldrar. Detta innebär alltså att vi inte ätit en enda måltid hemma. Nej, inte ens frukost. För vi vaknade så sent att vi gick direkt på lunchen he he. Lite besparingar i matkassan alltså. Rätt behövligt såhär i mitten av januari. 

Hemma hos Magnus föräldrar så hittade jag en massa reseannonser. Bland annat kryssningar i medelhavet. Oj så härligt det låter! Tänk er....... medelhavet..... värme..... vackra städer.... det blåa havet å dom mysiga stränderna..... det enormt stora kryssningsfartyget. Åh, det klingar fint i mitt huvud. För runt 10.000 får man 7 dagars kryssning där i princip allt ingår. Shoppingen får man ju så klart betala för själv. Myyyys!

Det fick mig att tänka tillbaka på när jag var på min reseledarutbildning förut. En mycket häftig upplevelse. 

Bland annat så var vi i Venedig där vi passade på att åka Gondol





No more categories

Det där med en massa kategorier var bara jobbigt. Jag trodde det skulle va kul. Men det var ju så svårt att bestämma vart man skulle lägga inläggen. Så nu finns det bara en. Håll till godo. Jag tror det kommer bli mycket bättre så här. Tur att jag kom på det nu och inte senare. Puh. Hade redan nu en massa inlägg som var tvugna att omstruktureras. 

Magnus somnade precis. Å jag borde göra detsamma. Snart snart...
Säger god natt i alla fall. Sweet dreams ♥

Vi hann i alla fall med något

Puh. Nu har vi precis tjockat i oss mat. Jag är sjukt mätt. Eftersom vi är så sega idag så tänkte vi ta en filmkväll. (har blivit rätt många filmkvällar här på senaste tycker jag, he he). Å har man filmkväll så måste man ju ha godis till. Går helt enkelt inte annars! Så tidigare idag vandrade vi ner till Ica Maxi. Egentligen inte för att inhandla just godis, utan annat, men vi upptäckte att de hade extrapriser...

Det blev 2 st Marabou Lakrits, 2 st MilkyWay och 1 st Mars Delight. Jummie :)
Hur delar man upp detta på bästa sätt mellan oss två?

Magnus: Men om jag tar ena MilkyWay´n och så halva av den andra, så får du Mars Delight och halva den andra MilkyWay´n.
Jag: Vah!? Nej! Jag vill ha en HEL MilkyWay? Jag sa ju att vi skulle tagit två Mars Delight istället.
Magnus: Men då hade du ju ändå bara fått en halv MilkyWay...
Jag: Hm... jo, men då hade det ju varit rättvist. (ehhh??)
Magnus: Okejdå, vi får väl dela på Mars Delight då.
Jag: Eller förresten. Bra idé! Jag tar Mars Delight och en halv MilkyWay. Du anar inte vad du går miste om.
Magnus: Nej jag gör väl inte det.

Efter en liten stunds tystnad:

Jag: Å så får jag din Marabou Lakrits också!
Magnus: VAH NEEEEJJJ. Verkligen INTE

Haha så han tycker visst om Marabou Lakrits i alla fall ;) En av mina favoriter har också blivit en av hans.

Så här komplicerat är det väl egentligen inte att dela på choklad mellan två personer?

Lördag

Helg igen!

Både jag och Magnus är så sjukt sega. När vi vaknade till ordentligt "imorse" och kollade på klockan så var den redan 13:30. Halv två!? Så vi har inte gjort särskillt mycket. Magnus har suttit framför datorn och spelat WoW och jag har suttit framför tv´n.

Igår avslutade vi dagen och kvällen på ett bra sätt i alla fall. Vi var på Odenplan och åt middag, drack lite vin, pratade och hade det trevligt. När jag kom fick jag även en lång och varm kram av Siri. Så söt. Den behövdes. Å sist men inte minst promenerade vi bort och tog en titt på deras underbara nya lägenhet. Sjukt snygg!

Nu håller all maskeringstejp i sovrummet på att åka bort. Wihoo!

Så går det när man lagar mat på fastande mage

Jag blev så plötsligt sjukt hungrig. Är man uppe tidigt så är man. Vi har inte så mycket mat hemma just för tillfället. Å orka gå ner till affären nu, både trött och hungrig? Nej nej. Så i all ära bestämde jag mig för att äta en äkta studentmåltid. Makaroner och ketchup. 

Sen medan jag kokade makaronerna så hittade jag lite wokgrönsaker i frysen som såg ensamma ut. 

Och sen hittade jag en morot i kylen

Och en nästan tom burk creme bonjour i kylen (måste ju ätas upp ändå)

Nåt och dricka behövs ju också. Vatten? Nej jag är sjukt trött. Te? Inte så passande till varm mat. Så hittade jag ett paket juice i kylen. Perfekt!

Det slutade med att min lunch såg ut så här...

En enda stor röra alltså. Det slutade även med att jag saltade med örtsalt ovanpå allt. Och inte har vi förmått oss att plocka bort champagneflaskan som vi hade på nyår heller. Fint. Men mätt vart jag i alla fall! 

Jag fick en uppenbarelse när jag stod i köket och donade. Så nu ska jag gå ut och fixa till det lite.

Kaos kaos kaos

Idag skulle jag ha pluggat med en föredetta arbetskamrat. Men denna har för vana att överboka sig med arbetstider, som vanligt :) Så då tänkte jag igår kväll att jag kanske ska ge föreläsningen en chans istället.. (det brukar va så att just fysiken är lättare att förstå av att bara läsa föreläsningsanteckningarna som läggs upp på nätet). Dessvärre så ringde inte föreläsarens klocka imorse så han kom helt enkelt inte. Studentexpeditionen var in och informerade oss stackare som satt där. Vi fick i alla fall fylla i registreringsblanketterna för vårterminen. Å ingen av dom jag brukar hänga med var där imorse. Inte ens nån som jag brukar prata med ibland. Så det var inte lika kul att stanna till räknestugan heller.

En lite konversation mellan mig och mitt samvete imorse när väckarklockan ringde
Jag: Uh... trött... kanske ska skippa föreläsningen i alla fall?
Mitt samvete: Nej men den kan säkert vara bra att gå på
Jag: Hm....
Mitt samvete: Men nu är du ju ändå uppe, så nu kan du lika gärna gå
Jag: Okej då. Du har en poäng.

Jag är fasiken smartare än mitt samvete ibland. (Nu sitter mitt samvete här bredvid mig, klappar mig på axeln och säger: "nu är du iaf helt vaken. slutet gott allting gott")


Det ser ut att bli en fin dag ändå

Dagens bästa

När Magnus kommer hem från jobbet så har han en bra nyhet med sig...

Magnus: "De ska höja värmen i lägenheterna"
Jag: "Åh... äntligen! Vi har ju så kallt"
Magnus: "Jo, fast vi HAR ju en hörnlägenhet också"
Jag: "Jovisst, men ändå.."

Och några timmar senare medan jag ligger i sängen och kollar på tv...

Jag: "Uh.... vad varmt det är"
Magnus: "Men älskling... nu har de ju äntligen höjt värmen, så nu ska du inte klaga"

Haha. Aldrig är man nöjd. Men jag är faktiskt glad att de har höjt värmen åt oss! Nu behöver jag inte sitta med full mondering inomhus.


090108

Idag gjorde jag enté på Universitetet för första dagen sen jullovet startade. Det kändes lite småskumt att vara tillbaka igen. Men gud så kul! Det var jättekul att träffa mina klasskamrater igen. Jag har saknat att hänga med dom. De är ju så underhållande :) (och smarta). Så nu är jag back on track. På laborationen idag (vilket var den enda lektionen vi hade) fick vi bland annat bygga vår egna kemiska trädgård! Min och Mias trädgård vart riktigt tuff. Haha.

Hittade lite bilder från när vi var i London i somras..







Jag vill åka dit igen! Delvis för att vi missade (!) att gå i labyrinten som fanns på samma ställe som den fina trädgården och slottet som ni kan se ovan på nåra bilder. Men även för shoppingens skull. Sist vi var där passade vi på att se så mycket saker som möjligt. Men jag skulle vilja åka dit igen och bara vara en londonbo. Sen går jag gärna på en till musikal. Sist vi var där gick vi och såg Chicago. I London kan man nämligen få biljetter samma dag. Bra platser också, vi satt på andra raden. Inte alls som här hemma. Inte för att jag gillar musikaler, för det gör jag egentligen inte, utan för att det var så mysigt ;)

London baby!


Barn är allt söta ibland

Jag läser vanligtvis inte aftonbladet. Jo, det händer väl ibland, men inte speciellt ofta. Men då jag fick denna artikeln skickad till mig på msn så kunde jag inte göra annat än att le. Vad söta man kan va. Två barn, en 6 åring och en 5 åring ville till Afrika för att gifta sig.

 http://www.aftonbladet.se/wendela/article4128442.ab

Snacka om chock för föräldrarna när telefonen ringde :)

"Ni är visst inte de enda som går i giftastankar" - Nej tydligen inte!

Min förlovningsring


från smycka

Detta är den fina ringen som jag går omkring med runt mitt finger. Jag har den i vitt guld och Magnus har en slät ring i vitt guld. Det var inte det lättastte att välja ska jag säga. Vi har funderat på alla möjliga färger och variationer. Men så till slut fastnade vi för dessa. Vitt guld vart det så klart! Det som avgjorde var att när jag gifter mig så vill jag väldigt gärna ha min vigselring i vitt guld trots allt. Vitt guld är vackert. Å min ring glänser och glittrar så fint.

Det var faktiskt Magnus som tyckte att jag skulle ha en ring med diamanter i. Jag misstyckte dock inte. Diamanter är ju en kvinnas bästa vän ;)

Nej, våran förlovning var faktiskt riktigt mysig. Som sagt så blev det den 31/12-2008. På nyårsafton alltså. Först åt vi en mysig lunch med räkmackor och champagne. Moet till och med. Sen efter det tog vi fram ringarna. Även fast det redan var bestämt så gick Magnus ned på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom. Så söt! Så trädde han min ring runt mitt finger. Och jag fick ge honom hans (insisterade på det). Sen var vi förlovade! Efter det tog vi fram efterrätten som bestod av ännu mer champagne samt jordgubbar, grädde och mörk choklad.

Japp. Så gick det till. Å här syns ringen mycket bättre än på bilden jag tog.


Brrr

Jag sitter här med min 3e kopp te och fryser lite smått. När jag försökte hitta nån varm och mysig tröja så insåg jag att jag bara har en sån. Den enda varma OCH mysiga är en kortärmad grön cardigan. Jag har alltså ingen långärmad. Å dom som är så mysiga att dra på sig vid just såna här tillfällen. Så mitt nästa klädköp måste nog bli en till mysig cardigan. Fast en långärmad denna gång. Så klart måste den ju vara mysigt stickad också :)

Kanske nån av dom här? Eller nån liknande...


Långa och mysiga. Perfekta för mig som lätt fryser. 

Bästa botemedlet mot frusenhet:
  • varm och mysig cardigan eller kofta
  • te
  • en skön filt (jag har massor av fleecefiltar till användning)
  • vid extrem frusenhet: kryp ned under täcket och sätt på en bra film!



Nu är jullovet slut

God morgon!

Tänk vad tid man sparar ibland på att inte gå på föreläsningen. Den ska egentligen börja nu alldeles strax, men jag är redan klar med kapitlet. Så i stället för att åka in, sitta 1,5h på föreläsning och sen åka hem så fixade jag undan det på en halvtimme. Dessutom innan jag ens skulle börjat ;) Så nu känner jag mig duktig.

Om en timme kommer min väckarklocka att ringa. Jag kunde nämligen inte somna om efter att jag vaknade när Magnus gick. Men den får vara på. För när den ringer så är den satt på musik, vilket alltid är trevligt, så det spelar ingen roll.

Får se vad jag hittar på idag då. Jag ska börja med att gå och fylla på mitt te! ♥

Hej mitt vinterland



Äntligen snö på backen! Jag vart helt till mig när jag gick ut idag och upptäckte att det faktiskt snöade. När de vita flingorna dalade ner på mig blev jag lycklig. Det är nåt speciellt med snö. Jag gillar snö. Hoppas nu att detta får ligga kvar ett tag... Det skulle vara så mysigt. 

Så nu sitter jag här mitt i natten, helt för mig själv (om man bortser från att Magnus ligger och sover bakom mig), och myser med en kopp te medan jag tittar ut genom fönstret för att beskåda att det är vitt på marken. Jag låter säkert helknasig nu. Men men. Varför gillar jag egentligen snö så himla mycket? För det gör jag. Jag gillar snö mer än jag gillar sommaren. Jag gillar inte vintern och kylan. Utan jag gillar snön.

Jag och Magnus började dejta under vintern för fem år sen. Å jag minns att han då skrev en dikt åt mig som handlade om snögudinnan. Tror det var en dikt? Jag ska se om jag kan få tag i den och om han vill dela med sig av den. 

Så ge mig nu ett snötäckt vinterland ♥
"Hej mitt vinterland, nu är jag här" 



Förlovning

Jag och Magnus förlovade oss då på nyårsafton. Vi kände att det var dags nu efter snart 5 år tillsammans. Å himla mysigt vart det. 

Vi fick ringarna redan för en månad sen typ. Och sen dess har vi bara gått och väntat. Försäkringen på ringarna började inte gälla förs den 31/12-2008 då förlovningen genomfördes. Så under tiden var vi ju tvugna att gömma dom på ett bra ställe. Enligt Magnus så vet man ju aldrig när man kan råka ut för inbrott så :)

Här kommer det..... vårt briljanta gömställe:


Magnus tejpar för fullt





Kan ni lista ut vart det är? Ja just så! Påsen tejpades fast innanför den avtagbara övre delen av vår köksfläkt! Hahaha som jag skrattade när Magnus insisterade på att vi skulle göra det. Ja kul var det. Å det funkade ju. Inte för att vi hade nåt inbrott, för det hade vi inte. Men ingen som var här innan lyckades snubbla över ringarna ;) Ibland måste man allt vara lite påhittig också



Kärlek


Nu är jag hemma igen efter en liten utflykt

Jajamensan, jag har varit i Uppsala en svängom. Åkte med Sus och Fredrik upp igår kväll. Sus mamma körde. Dom var tydligen här nere i Stockholm på den årliga husdjursmässan (som nu mer är flyttad till Kista tydligen). Så jag passade självklart på att semestra lite :) Å så fick jag träffa dom igen också, vilket såklart var mycket trevligt!

Jag råkade dra med dom på en shoppingrunda, i centrum där, idag. Det slutade med att vi hittade ett par nya skor åt Sus och att Fredrik "impulsshoppade" en blender (mixer). Opss. Själv kollade jag bara runt. Haha. Vi fick goda milkshakes sen i alla fall! Oj oj.. nästan läskigt goda. Den sista i alla fall.

Så nu måste jag ju leta upp vår egna gröna söta lilla blender. Så jag kan ordna med onyttigheter (host, sa jag onyttigheter? menade så klart nyttigheter!) här hemma med. 

Restiden hem var exemplarisk ju. Det gick som på räls. Mitt tåg gick 17:39 från Uppsala och jag var innanför min dörr ca 18:50. Restid = 1h och 11min. 

Nu ska jag dricka mitt te som söt gjort i ordning åt mig.... då jag kom hem helt genomfrusen. Brrrr fy satan vad kallt det är ute nu!! Å ingen snö har vi heller :(

Vårt sovrum

Här är det...... Vårt sovrum. Vi ska bara måla till lite extra i ena hörnet och uppe vid takkanten, annars är allt färdigt. Så i morgon kan vi börja flytta in där. Helt plötsligt kommer vi bo i 2an som vi köpte. Hittills har vi ju bott som i en 1a. Men det har funkat finfint. 

Lite bilder


Delar av fototapeten. Nästan hela.


Så här fint bryter det av längs med kanterna.




Å kolla hur grööönt vi har nu!

Japp, det var det! Nu har vi skogen i sovrummet. Den gröna färgen vart vääääldigt grön också. Så nu måste man gilla grönt för att kunna vistas i vårt sovrum ;) Men vi är dom nya Simon and Thomas. Så då kan man ju inte mesa. Här ska det vara färg! He he.

(usch, jag måste verkligen skaffa en kamera. ni får försöka överleva suddigheten)


Filmmarathon

I dag / i kväll visar de tydligen väldans massa filmer på tv. Så jag, slö som jag är idag, tänkte ha mitt egna lilla filmmarathon. Jag har redan tagit mig igenom en film. "Against the ropes" med Meg Ryan på 4an. Den var helt okej. Bättre än jag trodde faktiskt. En perfekt "jag-har-ingenting-för-mig-och-jag-orkar-inte-nåt-idag"-film. 

Nästa film ut i mitt program är "Nu är det jul - igen 2". Börjar alldeles strax och går på tv4+
Jag har för mig att jag har sett ettan... Men kommer inte ihåg nåt av den. Hoppas den är liiiiite rolig åtminstone. Jag kanske kan övertala Magnus att gå ner och handla lite gottis också. Annars kommer jag nog ha en svullen mage av allt te (har redan satt i mig 3 koppar på en timme). 

Dags att inta tv-sängen igen!

Nu är också våran tapet uppe. Wii. 



Dags för andra omgången

Nu är vi i full gång med att måla andra omgången. Även den sista så att säga. Sen har vi ett helt grönt sovrum! (förutom taket då, som är vitt) Sen när vi är klara är vi helt klart värda en kväll med liiiiite gottis framför tv´n. 

Här kan ni se fototapeten vi har valt att använda om ni vill tjuvkika lite :) Vi kommer alltså att få en egen liten skog i sovrummet. Kommer bli riktigt mys. En svart eller brun lampa till det också så är vi all set.

Jag måste kolla på gardinstänger nån dag här nu också. Vi ska ha en till sovrummet och en till köket. Vardagsrummet lutar åt att vi kommer hålla öppet, utan gardiner. Fönstrena är så maffiga där, och den känslan vill jag behålla. Är rädd att den förstörs med gardiner. Vi får se... Till sommaren sen kan det ju också va skönt med gardiner som stoppar en del av värmen. Men det är ett senare bekymmer.

I morgon kommer jag nog åka hem till mamma och fika lite medan dom sätter upp tapeten. Kommer nog mest känna mig i vägen annars. Nån annan som också vill ha besök? :)


Förvandligen är stor


Nu förvandlas vårt sovrum sakta men säkert till grönt! Här är Magnus när han rollar på första omgången. Å jag måste säga att den gröna färgen som vi valde vart mycket snyggare än vi trodde till och med. Syns inte så bra än. Jag ska fota i morgon när det är ljust.  Då har vi förhoppningsvis målat klart hela rummet också. 

Det går betydligt snabbare att måla men denna färgen än vad det gjorde med grundfärgen. Den var så tjock. Så nu går det undan :) Wiii. Ni får alla komma och titta sen!

INGET orange kvar. Sweet.

Nu ska även jag ge mig in i målandet. Ha en bra fredagskväll! 
Vi spenderar den med ett målarparty ♥



2009 - kommer bli ett bra år!

← Här är vi på Hard rock cafe och har precis fått in förrätten som var hummer! Vi
     spenderade alltså hela nyårskvällen på Hard rock cafe (!) där vi fick
     nyårssupé och roséchampagne. Det blev en oförglömlig kväll!


Det var första gången någon av oss åt hummer. Så det blev intressant kan man säga. Vi hade ingen som helst aning om hur vi skulle göra, men alla runt omkring verkade göra lite som dom ville... så det gjorde vi med. Tur att man fick våtservetter efteråt! Haha.

(nu kom det upp bilder på mig på bloggen i alla fall. dock inte så värst fina.. menmen.)

Efter supén var det efterinsläpp och då blev det party. Vi stannade till halv ett typ. Så vi var där över tolvslaget och skålade med våra drinkar (min drink... jag drack två å Magnus bara en, så hans var redan slut)(btw: det var sjuuuukt goda drinkar. jag tror jag har hittat en ny favorit). Sen hoppade vi in i en taxi precis utanför. Det blev alltså inte så sent, men Magnus mådde inte så bra där mot slutet *stackars*.

Å nu har jag äntligen piggnat till lite. Jag har vart helt slut hela dagen so far. Puh.




RSS 2.0