Shopping!


Jag har shoppat!!
Jag tog med mig ett väl godkänt shoppingsällskap. Bejbi stod ut med min kräsenhet å hjälpte mig massor. Till slut hittade jag min drömkofta. Den tog sin tid att finna. Men den som väntar på något gott....



Så här lycklig var jag när jag äntligen hittade en mysig kofta. Jejca var så klart tvungen att fota ;)


Här är resultatet av shoppingen (tänkte jag för en gångs skull skulle roa er med att visa dem innan ni möter mig på stan iklädd dessa):





En ironisk dag


Idag har jag varit så sjukt jäkla trött. Först satt jag och Ellis på föreläsningen, helt sega, som två pensionärer. Men efter rasten blev Ellis rastlös medan jag fortsatte djupare ner i tröttheten. Haha, hon blev alldeles för vild av den friska luften vi tog. Så ringde mitt jobb mitt under andra halvan av föreläsningen.. Jag sa till Ellis att det fanns två alternativ till att de ringde: 1) de vill att jag kommer in tidigare, 2) de undrar om jag vill vara ledig. "Jag orkar inte komma in tidigare men jag vet inte om jag vill vara helt ledig heller" sa jag.

Så fort föreläsningen var slut ringde det igen....

Jobbet:
Hej, det är ... ! Jag tänkte höra med dig om du vill vara ledig ikväll.
Jag: Hmm... det där låter vääääääldigt lockande. Men jag vet inte om min plånbok tycker samma sak.
Jobbet: *fniss fniss* du behöver så klart inte... Jag tänkte jag skulle ge dig möjligheten i alla fall.
Jag: Tja, jo, men jag är sjukt trött så jag är gärna ledig.
Jobbet: Okej, då säger vi så. Vi ses nästa gång Marie!

Och så blev jag ledig i alla fall.

På vägen hem ringer jag Magnus, glad för att jag får åka hem, och han säger att vi behöver mer matlådor. Så jag får åka förbi jobbet för att inhandla lite matlådor. Kan det bli mer ironiskt? Jag gick i alla fall in, handlade det jag skulle, hälsade på lite folk och vinkade hej då :)

Fri för en dag

Jag har skrivit tenta idag!
Å nu sitter jag hemma och sörplar cappuccino och smaskar på oreo cockies. MUMS. Nu om någon dag är det helt okej att bara slappna av. Jag startade med att möta upp Johanna från kemi (en av mina labpartners) och snackade lite. Sen ikväll ska jag på middag i sjöstaden.

Nu ska jag göra mig en till omgång cappuccino och mysa lite mer, det är så fint ute idag också ♥

Pain

Jag har ont i magen :(
Har suttit i duschen i två timmar och försökt plugga lite samtidigt. Enda stället där jag fått ro. Å nu sitter jag och hinkar i mig te. Te är en gudagåva! Borde kanske ta en ipren också. Så kanske jag kan plugga lite snart igen.

Twitching motility

Iziz har börjat kalla mig "twitching motility" och idag när jag satt och pluggade inför tentan på onsdag så kom jag över beskrivningen av det uttrycket:

"Twitching motility is an example for a non-flagellar mechanism used for crawling over surfaces. Twitching is mediated by long plymerous filaments called Tyoe IV Pili. Extension and retraction of these pili pulls cells forward." - från labkompendiet i Mikrobiologi (6hp), Stockholms Universitet, BIG, GMT, 2010

Thanx.

Här är en bild på pseudomonas, en bakterie som har denna egenskap

Söt va?


Godnatt

Saknar min söt och nu måste jag gå och lägga mig utan honom :(

Det här med rubrik är inte alltid så lätt att komma på...

Idag har jag jobbat nåra timmar. Det var faktiskt riktigt kul, trots att det är fredag idag och massa kunder i butiken (okej inte överdrivet mycket men ändå). För idag var jag rastavbytare!! Jag är aldrig rastavbytare annars! Men eftersom jag bytt pass med en tjej på jobbet så fick jag passa på att vara det nu. Hon skulle på en studentgrej och då vet ju jag att man inte kan jobba samma kväll som man ska dit och inte heller dagen efter (så därför ska jag jobba i morgon med). Det skulle faktiskt vara kaos. Å eftersom jag är så snäll och förstående så tog jag hennes pass, vilket resulterade i att jag fick vara rastis.. wiii :)

Nu ska jag ladda om inför i morgon, kör mitt längsta pass hittills på Maxi. Ni hittar mig någonstans längs kassalinjen om ni får för er att besöka butiken. Hej hopp

Seg, segare, segast


Jag började min dag med en mysig lunch med min söt inne i stan..

När söt skulle tillbaks till jobbet igen tänkte jag passa på att plugga lite innan jag skulle provmsmaka (inlagd sill idag, mums). Min tanke var stadsbiblioteket eftersom vi ändå var i närheten.. men där var det knökfullt (typiskt att det finns så mycket studenter i stockholm ibland!). Min nästa plan var espresso house eller café60, för då kunde jag ta en god cappuccino på samma gång.. men där var det också knökfullt! Herre gud, har folk inget arbete eller skola nuför tiden?! Mitt i allt började det spöregna.. dyblöt som jag var tog jag mig till t-banan och åkte till fridhemsplan istället eftersom jag ändå skulle dit sen. Jag irrade runt lite utan napp.. nu hade det i alla fall slutat regna.. så efter en stund hamnade jag på en busshållplats. Där satt jag en timme och pluggade flitigt.

Någon stans mellan stadsbiblioteket och busshållplatsen kände jag mig som den ensammaste personen i hela världen. Den känslan jag hade var läskig, jag har inte känt så på länge nu. Där gick jag omkring med mina pluggrejer, blöt mitt i regnet, ingenstans att ta vägen, medan alla andra satt inomhus och mös med en kopp kaffe i handen. Men på busshållplatsen hade jag det mys. Det var skönt att sitta ute i den friska luften och plugga. Och den ensamma känslan försvann.

Sen fick jag lite sill i magen också :) Nu ska jag vila lite sen ska jag laga mat till min söt, vi ska ha myskväll för att fira att han fyllde år igår.. Nu är han officiellt vuxen på alla plan. Inte ens SJ ser honom som ungdom längre.


En mysig dag

Har varit på en jätte fin diplomering ♥

Smile for me





Vår balkong i morse, nu existerar den igen!


I morse hade de rivit ner ställningen utanför vår balkong. Den var dock fortfarande låst utifrån och hela ställningen på vår sida om huset var inte nere. Men snart så hoppas jag på att vi kan använda vår balkong igen! WIIIIII. Jag kan knappt fatta att vi har överlevt utan balkong hela sommaren... sjukt jobbigt! Självklart är den klar när det börjar bli kallare ute.

Hela dagen har varit rätt lugnt. Jag har mest slappat om jag ska vara helt ärlig. Men jag tog en långdusch samtidigt som jag läste lite i boken. Å då kände jag mig lite duktig igen. Jobbade stängning sen, men på jobbet var det också lugnt och skönt. Inte alls så mycket folk som det brukar vara en tisdag precis innan stängningsdags. Sweet! Å jag hade många urgulliga kunder idag. Så nu är jag på riktigt bra humör igen :)

Ska göra ett försök till att sova nu, har trots allt föreläsning i morgon.. en av de två vi har kvar innan tentan (snacka om slappt, hehe) ♥


?

Jag vill ha glass, choklad, kakor, chips, läsk, godis, popcorn, snacks, lakrits. Allt. Och jag har inte ens PMS... this is crap. Något gör mig galen. Nu går jag och gör mig en kopp te.

Snart får Boris lite vänner

 




Vi har precis varit och köpt ett 120 liters akvarium som Boris ska få flytta in i när det är i ordning. Sen tänkte vi köpa två kompisar till honom också. Å kanske nån mer fisk, vem vet? Jag vill ha en slamkrypare också! De är så söööööta.. hihi. Boris kommer att bli så glad så. Vi fick också veta att slöjstjärtar kan bli 15-18 år gamla - shit! Då är vår bebis bara barnet fortfarande.

Han i djuraffären är sjukt rolig:
Magnus: hur tror du att han kommer att reagera nu när han plötsligt får ett jätte mycket större akvarium?
Han i djuraffären: inte negativt i alla fall. det är som att vara ensam på V75 (!!)



Jag borde ha pluggat idag också. Men jag är så sjukt trött efter helgen. Å min träningsvärk blir bara värre och värre känns det som. Det var tänkt att jag skulle åka över till Jejca, men jag kom aldrig så långt... Det är ansträngande bara att röra på sig. Haha. Så stört. Känner mig som en riktig pensionär!

Nu sitter jag här på min bak och inväntar middag som min söt ska laga till mig. Han är så snäll ♥

 


Har nu jobbat min första gasque ever



                                                                         (blir till)
                                                          YNGEL  ----------->



Heeeelt galet var det!! Jag var hemma halv nio i morse. Med andra ord var jag uppe 24h i sträck och det har jag inte varit sen jag var tånåring (och det känns verkligen nu). Så jag deckade så fort jag kom hem och har sovit heeela dan, så nu är jag fett groggy. Känns som en ordentlig fylla fast inte så där att man missat det roliga, för roligt hade jag trots att det var sjukt mycket slit.

Gasquen var väldigt fin och jag hoppas att alla yngel hade det supermys! Jag fick i alla fall se staben spexa, sjukt kul... när de började strippa på scen blev alla tokiga och det var en massa jubel. Självklart så var det tradition att de som jobbar spexar också, så nu har jag varit med om mitt första spex också! :)

Nä helt galet var det. Shit. När klockan slog 02.00 så trodde jag att jag skulle dö av trötthet. ZzzZzz. Men med mycket vilja klarar man det mesta.. haha.

Trots att min rast var indragen pga att det var för mycket städning som stod på schemat så hade jag en kul kväll/natt. Punchfrukosten med våfflor & glass till höjde upp allt det negativa ;)



Helt slut

Shit vad kul det var att klättra! Men nu är jag helt slut. Jag, Elenor och Felix klättrade för första gången, medan Simon fick hjälpa oss på traven i början. Kanske visar en bild när Ellis skickat den till mig, hon smygfotade när jag var halvvägs upp på klätterväggen :) Det var lite läskigt i början, för det var inte det lättaste att greppa alla gånger och vissa pluppar va små att stå på.. men sen vande man sig och då var det inte liiiiika ostabilt längre. Efter ett tag vart jag så slut i kroppen att händerna inte orkade greppa längre.. så då begav vi oss hem till Erik och kollade in hans lilla lya på 10 kvadrat. Men jag ska helt klart klättra igen. När träningsvärken försvinner sen, OM den nu gör det ;) Känner redan nu hur den smyger sig på sakta men säkert.

Nu är jag hem och vänder, för det är kräftkalas ikväll! Trött som jag är ska jag minsann äta kräftor!!

Soft dag

Idag var slutet för mina bakterier.. *snyft*

Efter skolan tänkte jag och Ellis vara seriösa och läsa. Det började med kaffe i fiket. Sen läste vi kanske en halvtimme. Efter det tog vi en promenad och slutade på en bänk i solen. Där gjorde vi ett tappert försök att läsa lite till. För mig gick det sisådär och Ellis hamnade liggandes på bänken samtidigt som hon läste, undrar hur bra det gick... ;) "Marie, lägg dig ner du också... det var väldigt skönt!"

Efter vårt tappra försök till att plugga (okej vi fick faktiskt lite gjort i alla fall) så var det dags att fira födelsedagsbarnet i klassen. Det skulle varit villan men det var så knökigt mycket folk där så vi slutade på en sushi restaurang på söder - supermysig!!!! Vi va nåra stycken så det blev lite trångt där he he, men finns det hjärterum så finns det stjärterum ;) varmt och mysigt var det i alla fall.

Imorgon ska jag klättra för första gången!


Im almost in love with my bacteria

Jag har nu fått en hel del förfrågningar om att börja blogga igen, så jag kanske ska ta och göra ett försök?
Men jag varnar er - mitt liv utspelar sig mest i skolan nu för tiden ;) men men, jag själv har ju kul där så.

Bara för det tänkte jag berätta om hur det gick när jag fick tråkigt och skickade iväg ett sms till 118800 med frågan "vad kommer jag att bli när jag blir stor?" Jag fick värsta sjuka svaret som näääästan skulle kunna vara sant (haha)

"När du blir stor så kommer du att leva som en enstöring långt in i värmlandsskogar eftersom att du försöker skapa fred på jorden. När du en dag inser att du inte alls kommer att kunna skapa fred på jorden ger du upp och bestämmer dig för att ta första bästa rymdfärja för att kunna bosätta dig på månen och spionera efter UFO:n"

Snacka om fantasi!
Idag var starten för döden på mina bakterier som jag har odlat upp i snart två veckor. Nästan lite sorgligt... Jag lyckades dock inte bestämma genus på dom, då de hade så vilda egenskaper. Men coola var dom!

RSS 2.0