Trött


Idag skrev jag tentan. Det ska bli spännande att se resultatet av det.

Det var en lite annorlunda tenta mot vad man är van vid.

Nu är jag redo att gå och lägga mig. Jag är så trött att mina ögonlock gärna stänger sig om de får. Men innan jag får sova så måste jag jobba. Jag böjar om typ en timme och ska stänga. Så jag får inte sova förs vid midnatt. Så nu sitter jag och klunkar i mig cola i hopp om att få en sockerkick.

Jag står som extra på schemat, så jag hade hoppats på att de skulle ringa och fråga om jag ville vara ledig idag. Men ne. Fast nu blir i och försig min plånbok lycklig. Det kan den behöva då jag har planerat en del för denna vecka ;)


Ibland funkar det bäst att göra saker i omvänd ordning. Och då måste det få vara okej att göra så.


Idag sitter jag och läser en massa artiklar. Vi har fått varsin sekvens som vi ska skriva runt 1000 ord om. Vi får skriva precis vad vi vill. Meningen är att vi ska lära oss att hitta vad det är för något, att vi ska hitta artiklar kopplade till detta och att vi så klart ska skriva det som vi själva tycker är intressant.

För er som är intresserade (och inte intresserade) så fick jag en aminosyra sekvens som visade sig vara cytokrom B. Ni kan googla det. Inte bara att det var cytokrom B, utan denna sekvens hade 100% match med olika glador till exempel. I början gick det trögt. Skriva om cyt B eller fåglarna?



Första samtalet med min lärare:

Jag: J
ag har fått cyt B och när jag sökte på sekvensen så fick jag upp en massa matcher med olika fåglar, ska jag skriva om cyt B som ämne eller ska jag skriva om fåglarna? Jag fick inte upp någon artikel där det handlade om cyt B i dessa fåglar.

Läraren: Ja.. Alltså... Jag hade tänkt du kunde skriva om fåglarna, det var olika glador bland annat va?, det skulle väl vara lite roligt? Eller alltså, du får ju skriva precis vad du vill. Äh, det där kommer gå jätte bra Marie. Skriv om det du själv tycker är intressant. Det fixar du.



Jahapp. Kul tänkte jag och fortsatte att ignorera detta projekt ett tag till. Några dagar senare sprang jag och Björn in i vår lärare när vi stod och fick hjälp av vår assistent med en sak som förvirrade oss (hon är btw världens snällsaste och bästa assistent som utan att tveka glatt hjälper oss en fredag eftermiddag när hon inte ens har oss utan sitter på sitt rum!!! och dessutom säger att vi kan komma hur många gånger vi vill till henne).



Samtal nummer två med min lärare:

Läraren (super entusiastisk): Å Marie jag tänkte precis just på dig och dina fåglar som du har i assignment 6! Jag tänkte att du skulle ju kunna göra ett fylogenetiskt träd.

Jag (lite smått rädd då det var just detta vi var uppe och frågade om hjälp med): Ett träd?

Läraren (nästan ännu gladare): Ja, men visst skulle väl det vara roligt.

Jag: Jajo, jag kan ju se om jag hittar ett träd.

Läraren: Nej men jag tänkte ju att du skulle göra ett alldeles själv. Björn kan hjälpa dig.



Och ja... Jag har nu lärt mig att om man frågar efter hjälp så får man ännu mer att göra, haha. Min första tanke var ÅHHHHH VARFÖR JAG??!! Sen insåg jag att han tycker vi är så oerhört duktiga och han tror att vi kan precis ALLT. Björn har fnissat gott åt detta i nåra dar nu. Men efter ett tag när det fått sjunka in lite så har jag nu kommit fram till att det nog skulle vara rätt roligt att faktiskt göra ett fylogenetiskt träd. Inget stort. På 4 arter typ. Vi har ju precis labbat med detta så det kan ju inte ta så lång tid?

Så nu har jag tagit mig själv i kragen. Insett att detta är ju hur kul som helst. Och jag har till och med hittat (än så länge) en riktigt intressant artikel som jag ska skriva om! Nu ska jag bara hitta minst en till.

Fortsätter det så här så kan jag börja skriva imorgon (har lovat mig själv att det är okej att inte börja skriva redan idag) och i så fall så kommer jag bli klar i helgen eller senast måndag eftermiddag. Dessutom.. om jag gör ett träd så behöver jag faktiskt inte skriva lika mycket heller (gäller att vara lat). Yey! Tentan är på tisdag. Men den har jag redan pluggat till då jag la all energi, jag inte orkade med att lägga på detta, på tentan istället.

Jag har nu insett att alla sätt som fungerar är bra när det kommer till plugg. Och alla sätt är okej.


Lurad


Idag blev jag totalt grundlurad.

Ända ner i tårna.

Och jag förstår inte hur sjutton jag gick på det hela?

Haha.

Björn lyckades lura mig att han inte kunde hitta sin ryggsäck i morse så att han var tvungen att ta en av Julias väskor. Detta var alltså en rosa blommig handväska. Supertjejig.

Så totalblåst!

Detta var ju så klart en kursares väska som stod på stolen som jag skulle sitta på och hade jag tittat närmare så fanns det tydligen smink i den också.

Och jag köpte detta med hull och hår?!

Så här grundlurad har jag nog aldrig lyckats med att bli tidigare haha. Så sjukt. Svårt att förklara exakt hur det gick till. Men kul var det. En eloge till Björn måste jag bara säga.


Lite morgon-humor


Idag innan föreläsningen så hade jag lite tråkigt, så jag knåpade ihop ett skämt-sms och skickade iväg till en kär vän. Jag började sms:et så att hon förhoppningsvis skulle förstå, men det slutade trots det som biologhumor :)

Jag:
Problem: jag får ont i bröstet när jag sväljer, har jag fått bröstfluss kanske?
Vän: finns det nåt som heter bröstfluss? Det tror jag inte, hostar du kanske du bara e öm och irriterad?
Jag: Haha söt du är, det var ett skämt .. finns inget som heter bröstfluss nej ;)
Vän: Hahaha jag trodde att det fanns ;D låter så mkt mer troligt än allt annat ni nämner!

Så kan det gå. Jag och mina biologikompisar säger tydligen en hel del konstiga saker.




Första laborationen avklarad.


Isabelle:
Björn sa att han skulle komma snart, han är iväg och äter.
Jag: Ok.
Isabelle efter 15 min väntan: Jag undrar vart han tog vägen, jag sa ju när du skulle komma..
Jag: Det är Björn vi pratar om...
Isabelle: Jo men det var ju han som var så på om att jag skulle skicka sms till dig om att du skulle komma in tidigare så vi kunde böja tidigare.

........

Jag knallar upp till cafeterian där jag fick information om att herrn satt och åt. Och visst satt han där, fullt inne i att konversera med Andrej, Erik och sen såg jag inte vilka det var mer då jag fokuserat gick fram till Björn.

Jag: BJÖRN! Jag har varit här i 20 min nu och enligt Isabelle så var det ditt fel att jag var tvungen att komma in tidigare!
Björn (ser lite skrämd ut): Oj, jag trodde det var tjugo över ett du skulle komma.
(Ursäkta? Varför skulle jag komma tjugo över ett när själva lektionen började klockan ett, snacka om bortförklaring!!)
Jag smäller till honom lite lätt och så vänder jag på klacken och går. De andra flinar och kollar förskräckt på både mig och Björn.

.......

Väl i datasalen igen. Erik tittar in och flinar när han kommer ner. Andrej tittar och hälsar och flinar samtidigt som han meddelar att Björn var precis bakom dem.

Resten av dagen flöt på bra. Vi tre är ett bra labteam. Förutom att Björn försökte terrorisera mig i datasalen så gick hela laborationen smärtfritt och det var många glada miner och mycket bus. Imorgon blir det rapportskrivning så det återstår att se hur det slutar! :)

Ps: Det var inte så illa mellan mig och Björn som det kanske låter, haha. Ds.


Ska man jobba på lab så gäller det att hålla sig frisk.


Idag spenderade jag tre timmar på akuten.
Jag följde med en vän till St Görans akutmottagning då denna vän var tvungen att testa sig mot meningokocker. Det är en akut febersjukdom. Meningokocker är en bakterie som kan ge både blodförgiftning och hjärnhinneinflammation. Den är väldigt smittsam och smittskyddsinstitutet blandas in vid detta sjukdomstillfälle, Familjemedlemmar till den smittade sätt även dem på en antibiotikakur direkt utan några tester.

"Personer som den senaste veckan varit i nära kontakt med patienten skall vara uppmärksamma på symtom på meningokockinfektion. Vid feber och/eller förkylningssymtom, utslag eller tecken på "maginfluensa" bör man omgående söka läkare." - Smittskyddsinstitutets hemsida 

Tanken på att man kanske måste ta ryggmärgsprov skrämde mig. Uäk. Det skrämde min vän med. Så jag gjorde min plikt och följde helt enkelt med. Under hela tiden satt jag och hoppades på att proverna skulle vara negativa. Och de var de också. Puh! För om de hade varit positiva så hade jag inte haft så mycket till val än att själv besöka läkare imorgon bitti, då jag självklart är förkyld. Dock tas tydligen ryggmärgsprov endast om man uppvisar symtom på hjärnhinneinflammation. Tur!

Så kan man också starta sin vecka :) Händelserikt i alla fall.
Nu ska jag sova så jag orkar med resten av veckan också! ♥


Det enda roliga jag har gjort i helgen.




Det var så kul  att jag inte ens orkade fixa med de röda ögonen.

En vän till mig sa att han inte tycker om att läsa om fester. Och han har fasiken rätt. Så därför får ni se hur kul vi hade det istället - en bild säger mer än tusen ord.

På vägen hem idag kände jag mig som en billig hora som promenerar hem ensam efter ett one night stand. Det var en konstig känsla. Och helt obefogad. Nästan läskig. 
Jag hade i alla fall världens bästa sovplatsvärdinna i natt! ♥


.


Sist jag skrev så var jag sjukt trött. Nu kan jag inte sova. Jag har försökt. Flera gånger. Jag ligger och vrider mig i sängen. LÅT MIG BARA SOVA!!! Jag tänker för mycket. Alldeles för mycket som snurrar runt just nu. Ett studieuppehåll kanske? En sak är säker, jag måste boka in ett akut möte med studievägledaren igen. Akut! Jag dör. Orkar inte mer...


RSS 2.0