Missförstånd


Jag: (vänder mig om till Elenor och Isabel på bussen på hemvägen igår) Ska vi ses vi fyra imorgon och göra det sista?

Elenor: Ja, vi ses klockan nio.

Jag: (undrar hur det kom sig att alla dom tre helt plötsligt blev morgonpigga) Klockan NIO? (ville ju försäkra mig om att jag faktiskt hörde rätt)

Alla tre i kör (typ): Ja.



Vem var här klockan nio och ingen annan?! JAG! Fan, inte nog med att min hörsel måste vara smutsig sen utflykterna, utan även min mun måste vara det. Tre personer har uppfattat att vi ska ses klockan tio(?) och desstom missat att jag hörde nio(?).

Varför händer det här alltid mig. Och bara mig.

Som tur är har jag köpt mig en kopp cappuccino så det gör inget :) Och nu kom Ellis och hon sa att det faktiskt var klockan nio vi skulle ses. Men Andrea har försovit sig. Och Iziz har vi inte hört nåt från än. Det börjar bra. Som tur är så är vi så duktiga att allt kommer sluta helt perfekt ändå!


Exkursioner

Nu har vi haft två heldagsexkursioner.. Det har vart riktigt skoj. Samtidigt har det tagit väldigt mycket på krafterna. Jag är trött, tröttare, tröttast. Vi har haft avfärd från SU klockan åtta på morgonen och varit tillbaka i stan typ fem på eftermiddagen. Själva resan har tagit 1-1,5 timmar enkel väg. Men däremellan har vi vandrat omkring hela dagen med stopp för lunch ute i fält.
Första dagen (i tisdags) var vår exkursion skogen! Vi hade en expert som guidade oss runt i olika skogsområden och förklarade en massa intressanta saker. Saker som vi haft teoretisk under föreläsningar och nu fått se effekten av praktiskt. Nice! Det var en äldre man (nästan gubbe?) och jäklar vilket tempo han höll! Jag blev helt matt. Men trots det så var det kul att vara utomhus en hel dag. Trots att det även regnade halva eftermiddagen. Det var mindre kul då jag inte orkade släpa med mig mina gummistövlar. Men jag fick låna vantar av Ellis ;)
Dag två (idag) var exkursionen kulturlandskapet! Det var lite liknande som igår fast här kollade vi även på ängar samt ställen som nu var skog/äng men tidigare varit åker eller vise versa. Naturen förändras som sagt hela tiden. Idag var det ett mycket slappare tempo och vi hade sol hela dagen! Vi gick mest omkring och bara hade det trevligt hela dagen. Tyckte vi. Trots att vi faktiskt hade frågor som besvarades under vägen.
Jag råkade djävlas lite med Iziz (hittade roligt grässtrå som jag petade henne i örat med) men det fick jag ångra djupt när hon tacklade ner mig på ängen. Haha.
Vi besökte även en myr. Alltid lika roligt! Dock så hade jag dissat gummistövlar idag igen (då jag var helt ovetandes om att vi skulle besöka en myr). Jag fick helt enkelt improvisera :) Vi var några stycken som tog av oss skorna och strumporna och vandrade ut på mossmyren helt barfota. Det är alltså väldigt vått på en myr, så man vill inte gå ut i gympaskor. Man sjunker ner i vattenpölar lite titt som tätt när mossan sjunker undan! Myyyys.
(Ellis tog den fina bilden på mina fötter när den badade en sväng medan vi stod stilla)

Mer undervisning borde ske utomhus! Det var riktigt nice. Dessa två dagar var uppskattade av alla. Samtidigt som vi fick titta på saker och lära oss lite extra så fick vi även leka av oss lite. Man blir nästan som ett barn när man får vistas utomhus på det sättet som vi gjort nu. Och nästa vecka blir det Tovetorp!

Fin middag kräver så klart rödvin! Magnus ...

imag0081_1305453 (MMS)

Fin middag kräver så klart rödvin! Magnus är halvt förstörd sen i fredags och hade egentligen planerat att köra alkoholfritt hela dagen. Men så klart så ändrade han sig i sista sekund och joinade mig och vinet. Haha. Så kan det gå! Rödvin är helt enkelt oemotståndlig.


Vi sitter på en båt som kör runt i Stockho...

imag0080_1305449 (MMS)

Vi sitter på en båt som kör runt i Stockholms skärgård. Magnus mormors födelsedag firas här med trevlig utsikt, mat och ett sällskap på totalt 10 personer. Än så länge har vi hunnit med kaffe/te. Jätte trevlig personal har vi som servar oss och tar bilder på oss :) Jag tycker det är så himla mysigt att vara ute på sjön och åka båt när det regnar. Men de sa att det väntas spricka upp under dan sen. Så vi kommer hinna med alla väder eftersom hela resan tar 6 timmar ;) Mys! Nu ska jag kolla på vad jag ska beställa in för mat. Hoppas ni har en lika trevlig söndag som jag kommer att ha. Puss


På väg hem från jobbet... Idag har varit e...

imag0078_1305394 (MMS)

På väg hem från jobbet... Idag har varit en mysigt dag på jobbet. Halva dagen var jag i minihuset och halva dagen i kassanl. Bra uppdelat tycker jag! Dessutom så är man tydligen två stycken i minihuset på lördagar, vilket är nice. Så trots att jag och Alexia hade en jobbig unge som ställde en massa störiga frågor typ HELA TIDEN så var det skoj. Jag fick också prova på hur det är näe det råkar ske en liten olycka. Men det gick ju förvånadsvärt bra. Kändes lite skumt att jobba fel helg. Men jag fick träffa massa kul folk som man annars väldigt sällan ser. Kul! Och så fick ju jag och Alexia leka lite tillsammans ;)


På väg till jobbet. Migrän. Mitt huvud dör...

imag0073_1305037 (MMS)

På väg till jobbet. Migrän. Mitt huvud dör. Jag dör. Jag hade tur med vädret i alla fall.


Lite häng




Igår hängde jag lite på Galaways med the hurricane (jag funderar på att kalla dig så från och med nu ;)) och Björn. Vi skulle ha varit en till, men han dök aldrig upp... banger :) Jag skulle "lura" Björn att beställa in en Hoegaarden, men jag vart tvungen att beställa in en till mig själv också. Så där hade jag att göra hela kvällen!

Nu sitter jag och myser med en kopp te. Det var meningen att jag skulle putsa fönstrena idag, men vi får se hur det går med den saken. Jag vaknade upp med världens mensvärk och har spenderat halva morgonen i duschen. Min mage har blivit bråkig med mig på sistone, på alla sätt och vis. Dum.

Ikväll ska jag i alla fall hem till Tora som fylllde år igår. Det ska bli mys!


Efterrätt! Och skitsnack ;)

imag0067_1304514 (MMS)

Efterrätt! Och skitsnack ;)


Jag smet från föreläsningen idag. Den sög ...

imag0066_1304504 (MMS)

Jag smet från föreläsningen idag. Den sög så jag tänkte att jag får lika mkt gjort nån annanstans som där = ingenting :) Jag smet hem till Jejca helt enkelt. Å snart ska vi äta vår egen ihop komponerade linssoppa innehållande vin ist för buljong. Sen ska jag visa Jejca vår stans bästa kaffe håller hus! Men nu: dags för mat. <3


Sms-konversation en måndag eftermiddag



Nej, men ska vi till dovas på onsdag?



Ta med the hurricane



Det var en ryss, en finnne, en svensk och en fotomodell som gick till dovas...



Vem kommer bli sveriges nya bänknötare 2011, i jurryn Bert Karlsson och Leila Bagge



Det är som idol, vi måste få fram en eller två personer som är värdiga att få vara med på dovas



(mina svar där emellan orkade jag inte publicera, de var inte så roliga i alla fall)

Tja, vad ska jag säga? Jag är sjukt nyfiken på hur denna bellmanhistoria/idoläventyr slutar.



Små ögonblick av min vecka


"Vad har du gjort i veckan?"

"JAG har INTE pluggat denna veckan"

Nej jag har gjort en massa annat skoj förutom att plugga. Passade på att ta en slappare vecka och förgylla den med lite äventyr istället. Här är lite av det som hänt:


I onsdags var jag och syster på sturebadet haga och slappade samt fick massage.

I torsdags följde jag med lite folks i min klass och spelade paintball mitt ute i skogen.



Jag lurade med mig Jejca också och när vi var färdiga så var vi lyckliga med blåmärken och färg i håret.





I fredags blev det en mysig picnic i vitabergsparken och på vägen hem passade vi på att njuta av utsikten i Stockholm.



Å igår, valborg, så drog jag med mig Lena på grillkväll vid havet med nåra från klassen. Björn övertalade mig att haka på. Verkligen supermys med luftgevärsskytte, filtar, mat, vin och varmt te!



Jag lyckades bjuda med Johan medan jag var på Maxi en sväng för att handla maten och han KOM. Så efter grillandet drog vi tre hem till Lena där vi kollade på film. Kvällen var ung så eftersom vi var så trötta slutade det med att vi sov över helt enkelt.

Och när jag promenerade hem idag kände jag att det har varit en helt perfekt vecka det här.



Nu känner jag mig mer avslappnad.



RSS 2.0