Exkursioner

Nu har vi haft två heldagsexkursioner.. Det har vart riktigt skoj. Samtidigt har det tagit väldigt mycket på krafterna. Jag är trött, tröttare, tröttast. Vi har haft avfärd från SU klockan åtta på morgonen och varit tillbaka i stan typ fem på eftermiddagen. Själva resan har tagit 1-1,5 timmar enkel väg. Men däremellan har vi vandrat omkring hela dagen med stopp för lunch ute i fält.
Första dagen (i tisdags) var vår exkursion skogen! Vi hade en expert som guidade oss runt i olika skogsområden och förklarade en massa intressanta saker. Saker som vi haft teoretisk under föreläsningar och nu fått se effekten av praktiskt. Nice! Det var en äldre man (nästan gubbe?) och jäklar vilket tempo han höll! Jag blev helt matt. Men trots det så var det kul att vara utomhus en hel dag. Trots att det även regnade halva eftermiddagen. Det var mindre kul då jag inte orkade släpa med mig mina gummistövlar. Men jag fick låna vantar av Ellis ;)
Dag två (idag) var exkursionen kulturlandskapet! Det var lite liknande som igår fast här kollade vi även på ängar samt ställen som nu var skog/äng men tidigare varit åker eller vise versa. Naturen förändras som sagt hela tiden. Idag var det ett mycket slappare tempo och vi hade sol hela dagen! Vi gick mest omkring och bara hade det trevligt hela dagen. Tyckte vi. Trots att vi faktiskt hade frågor som besvarades under vägen.
Jag råkade djävlas lite med Iziz (hittade roligt grässtrå som jag petade henne i örat med) men det fick jag ångra djupt när hon tacklade ner mig på ängen. Haha.
Vi besökte även en myr. Alltid lika roligt! Dock så hade jag dissat gummistövlar idag igen (då jag var helt ovetandes om att vi skulle besöka en myr). Jag fick helt enkelt improvisera :) Vi var några stycken som tog av oss skorna och strumporna och vandrade ut på mossmyren helt barfota. Det är alltså väldigt vått på en myr, så man vill inte gå ut i gympaskor. Man sjunker ner i vattenpölar lite titt som tätt när mossan sjunker undan! Myyyys.
(Ellis tog den fina bilden på mina fötter när den badade en sväng medan vi stod stilla)

Mer undervisning borde ske utomhus! Det var riktigt nice. Dessa två dagar var uppskattade av alla. Samtidigt som vi fick titta på saker och lära oss lite extra så fick vi även leka av oss lite. Man blir nästan som ett barn när man får vistas utomhus på det sättet som vi gjort nu. Och nästa vecka blir det Tovetorp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0