Jag gillar hur mina vänner meddelar att vi ska ses


....

" Det kan vi ju avgöra när dagen kommer. Men viktigare att avgöra just nu är vad vi ska göra på fredag :-) "

Så nu har jag en dag full av äventyr(?)! Men först ska jag provsmaka Ale mitt på dagen en fredag. Betalt får jag för det också.

Ha en superfredag nu alla! ♥


.




I did it!


"Hur kommer det sig att du vill börja träna?"

"Hur länge sedan var det som du tränade sist nu?"

"Ja det är bra att du är ärlig!"

"Hur känns det att börja träna igen?"

"Vad tror du om det här programmet?"

"Lycka till nu och ha det bäst så hoppas jag att vi ses här på golvet"

Idag var jag på Sats och fick en instruktion av maskinerna samt ett träningsprogram för mina behov. Jag hade en rolig träningsvägledare/personlig tränare och han fick mig verkligen motiverad. Man kanske ska boka honom som personlig tränare nån gång? ;)



Secret doors


You close all doors. And they will forever be locked.


But new doors are opend.
And I hope they are something you really want.
I hope it is worth it. Because there is no turning back.


En dag av självstudier



Tvätta, tvätta, tvätta, tvätta...

Ett helt berg att tvätta

Okej, typ hela badrummet fyllt med tvätt att tvätta...

Note to self: tvätta oftare


Liftarens guide till galaxen


"Nu är det ju ett så bisarrt osannolikt sammanträffande att något så osannolikt användbart skulle ha uppstått av en slump att somliga tänkare har valt att se detta som det slutliga och avgörande beviset på att Gud inte existerar.
Diskussionen har förts ungefär som följer:
- Jag vägrar att bevisa att jag existerar, säjer Gud. För bevisen förnekar tron, och utan tro är jag ingenting.
- Men, säjer människan, i så fall är saken klar. Babelfisken skulle aldrig ha utvecklats av en slump. Den bevisar att Du existerar, och alltså bevisar den, som Du ju själv påpekar, att Du inte existerar. V.S.B.
- Åh jäsiken, säjer Gud. Det tänkte jag inte på. Och han försvinner i ett moln av logik."

 



Och nu har jag en soffa också


Shopping!


Idag fick den super söta stolen från Åhléns äntligen följa med mig hem! :) Jag och syster var i stan och kollade på saker till våra lägenheter. När vi testade att lyfta stolen inne på Åhléns city så insåg vi att den var ganska lätt så vi bestämde oss för att ta med den kommunalt.

Syster gjorde mig även sällskap ner till mitt källarförråd (som ligger helt off längst ner och längst in). Så nu ser det nästan tomt ut här hemma efter att jag fått bort alla onödiga kartonger mm.

Fan trot.


Jag ska inte dricka något mer kaffe fram till sommaren


Det drar i fingrarna efter en varm kopp cappuccino. Känslan av mys. I måndags drack jag min sista cappuccino. Jag ska rena ut allt koffein ur min kropp. Jag har varit så sjukt trött och slö sista tiden och eftersom kaffe faktiskt hjälper till med det så tänkte jag göra ett försök och se om det blir någon skillnad nu. Så nu återgår jag till att dricka varm choklad, te eller chailatte när jag fikar. För fikandet tänker jag ju såklart inte ge upp, det är ju en del av min livsstil ;)


(Det och att jag faktiskt har ringt och bokat in en instruktion av gymmet på Sats igen...)

Men egentligen så vet jag vad det faktiskt kan handla om. Att jag är trött. Det börjar så här. Men jag orkar inte. Inte igen. Så jag hoppas att dessa två saker räcker.


Jag kanske ska skaffa mig en roomie


Jag funderar på att ta över morsans katt.
Det är ju inte så stort hos mig men jag och mina systrar är övertygade om att hon kommer få det bättre här iallafall då jag har mer tid och mer kärlek att ge henne. Sötnosen. Isåfall måste jag skynda att få iordning mitt place så jag kan ta hem min nya roomie. Men vi får väl se.

Ska shoppa lite inredningsgrejor och förvaringsgrejor imorgon med syster. Får se hur mycket jag får med mig hem, vi har ju ingen bil.. menmen. Och sen är det bara att röja klart och gå ner med det som ska ner i förrådet!
Och... 



Btw för er som fortfarande vill ha uppdatering om mina grannar. De mitt emot mig har fest idag. Yey! Och vissa är som hulliganer i tvättstugan. Aaaah. Just so you know liksom ;)


Studenter har kul


På villan är det fullt ös och mycket skratt blandat med seriöst snack.


Testning testning


Jag tänkte att jag skulle passa på att testa hur det går att blogga från min nya leksak bara ;)



Mitt i mitt städande hittade jag godispåsen med feedbacklappar i och kunde inte låta bli att sätta mig ner och läsa igenom dem ännu en gång


"Du är väldigt rolig att jobba med! Alltid glad & positiv. Kunnig på ditt jobb. Blir glad när vi arbetar tillsamman =)"

"Snäll, trevlig, lätt att prata med både under & efter arbetstid =)"

"Du är trevlig mot kunderna"

"Duktig, fått mycket bra hjälp nu när jag är ny"

"Du är alltid varm och utstrålar en positiv energi Marie!"




Dessa små, rosa lappar åker upp på mitt kylskåp så fort jag får tag i kylskåpsmagneter. Och så förevigar jag dem genom att skriva in dem här på bloggen ♥


PMS is evil


Igår hade jag en hemsk dag. Att lägga till pms till en redan förvirrad individ mer än dubblar alla negativa tankar och känslor. Men jag var ju ändå produktiv samtidigt tack vare detta. Dock inte skolrelaterade saker, doh, jobbar fortfarande på den biten.




"jag har nu delat på mitt och magnus icakortskonto. inte en dag för tidigt.."

"eh NEJ"
"definitivt inte"




Detta som kickade igång hela pms-dagen just igår. Tur att jag aldrig talade om det för den personen just då, och om du mot all förmodan läser min blogg så var det ej ditt fel... jag var inte i mina sinnesfulla bruk igår helt enkelt.

Men idag är det på väg uppåt igen, förutom att magen gör ont (men det kan man ju lindra genom att knarka ipren) så känner jag mig inte helt världelös iallafall :) Jag börjar till och med se att det går lite framåt med röjningen i lägenheten. Kanske var bra att jag fixade medan jag var på dåligt humör, för eftersom jag inte såg att det gjorde nån skillnad så gjorde jag mer och mer tills jag blev så frustrerad att jag kollapsade i en hög i sängen för att jag helt enkelt gav upp.

Nu ska jag fortsätta lite till och om det är någon som har tid att ringa/prata med mig en stund nån gång idag/ikväll så let me know... jag skulle behöva komma ner till källarförrådet en sväng och dumpa av lite saker, men fegis som jag är så har jag inte vågat mig ner dit själv. Haha. Men med sällskap på andra sidan luren ska det nog gå alldeles utmärkt.

(Ps: har ni upptäckt att jag lyckats få bukt på mellanrummen utan att behöva använda · ? Sweet!)


Svensk eller inte svensk?


Jag kom just att tänka på kul sak. Eller det var kul just då iallafal. När tankarna vandrade så snubblade jag över en hemmakväll hos en vän inne i stan. Tre biologer + två vänner till oss biologer. Vi körde den där leken där man sätter en lapp mot pannan med ett namn på en person och så ska man lista ut vem man är genom att ställa ja- och nejfrågor till de andra som så klart ser vem man är. Okej jag var inte med i leken men de andra roade sig med den medan jag roade mig med att dricka rosévin(?).

Johan fick plötsligt mitt namn på sin lapp.

Efter ett antal frågor var det bara jag som helt säkert kunde svara på resten av hans frågor.

Haha.

Förvirringen blev större och större och stackars Johan ville ge upp, men de andra propsade på att han skulle fortsätta ställa frågor. Björn kollade mysko på mig lite då och då och efter ett tag tror jag Johan lyckades koppla ihop det hela (trots att Björn förvirrat honom med knivar och grejs, eller vad det nu var?).

Johan: Marie, är du svensk medborgare?
Jag: Nej...
Johan: Va?! Okej men då tror jag att jag är du.

(det hade framgått att personen var född och uppvuxen i Sverige, men ej svensk medborgare)

Tror någon missat eller glömt en "viktig" detalj? ;)

Nu ska jag sussa, natti ♥



Musik


Jag har nu skaffat spotify premium.
Jag har även hittat två mysiga låtar som jag gillar att somna till.





Jag känner att min lista kan utöka sig bra mycket mer så har ni förslag på bra låtar så tveka inte att hojta till!


It needs to stop

·
Jag säger saker till vissa enbart för att få dem att tycka mindre om mig?
·
Fast jag vet att jag inte vill ha det så egentligen.
·
Stört jag vet. Why? Det är småsaker men det är svårt att förklara. Jag skulle aldrig säga något som sårar någon annan medvetet, utan det är mer att jag sänker mig själv som person. Men det är heller inget drastiskt... små, små, ord, meningar. Typ. Why? Jo för att få en reaktion som visar på att jag just sjönk i deras ögon. Stört? Jag vet. Det är en dålig vana jag lägger till med lite till och från. Inte alltid. Men jag såg den så klart idag. Nyss. För att testa folk? För att provocera fram konstiga reaktioner? För att det är lättare att vara medveten om att man är låg i folks ögon än att man råkar falla utan att veta om det?
·
Stört jag vet. De som känner mig väl råkar inte ut för den här sidan vad jag vet. Inte heller folk som jag precis lärt känna. Utan det är de som är nånstans där emellan. Why?
·
Något att fundera över...
·

I just don´t know anymore

·
Idag var det dagen då man väljer vad man vill göra med sitt liv till hösten..
Jag har nu valt.
·
Skickat in min ansökan.
·
Varför har jag fortfarande ångest?
·
·
Gillar inte dessa dagar. Dagar av ångest. Val.
Jag vill iallafall tacka Ellis som har varit ett stort stöd. Vi har försökt stötta varandra i de svåra valen.
Nu kan jag trösta mig med att det dröjer ett halvår innan nästa ångestladdade period kommer.. (sen att det kommer vara ångestfyllt fram till kursstart försöker jag ignorera för tillfället)..
·
Nu ska jag försöka få lite sömn!
Natti
·

mp3-spelare check

Jag är nu ägare av en sån här söt liten sak! *lycklig*
·

Jag har uppfunnit en ny maträtt

  • Nudlar
  • Fetaost
  • Tonfisk
  • Kryddor
Gör som nudelsoppa och blanda i alla andra ingredienser. Krydda med valfria kryddor (det du tycker är gott). Själv brukar jag ofta använda svartpeppar, flingsalt, curry (är ju ett jätte stort fan av curry så!) samt vitlökskrydda. Krydda efter smak helt enkelt. Det går även att ha i valfria grönsaker. Både paprika och tomat har jag testat och det funkar finfint. Men inget måste.
·
Låter det äckligt? Testa! Inte alls så tokigt som det låter.
·

Jag står helt ensam och väntar på L som ly...

imag0175_1333978 (MMS)

Jag står helt ensam och väntar på L som lyckades somna precis innan så jag måste vänta in henne. Eller vänta nu, heeelt ensam är jag ju inte. Jag har min vaniljlatte :) Kärlek. Sen att det kryllar av människor och butiker också, men det känns inte lika viktigt att nämna. Fast nu gjorde jag det iallafall. Jag ska ju börja springa? Så jag behöver ett par snygga skor att göra det i också. V lät överlycklig över att nån lyckats få mig att börja springa... då kan vi börja springa tillsammans = sällskap. Jag vill nog springa några gånger själv först så jag slipper visa upp min extremt dåliga kondis för någon. Ja. Men sen kan jag nog tänka mig att springa med alla möjliga folks. Även random people.. haha. Nej nu får jag nog akta mig så detta inte blir en träningsblogg ;) Nu ska jag shoppa! Kaffet är slut så måste fördriva tiden tills L kommer på annat sätt nu. Bye <3


Middag med goa vänner

·
·
Idag har jag varit på tjejmiddag... och vad är inte roligare än att då klä upp sig lite, påsken till ära och så? Temat var svart katt, därav kattöronen som ni säkert känner igen från halloween. Så passade jag på att använda min nya klänning (från new yorker). Den provade jag egentligen bara för skojs skull, men föll pladask för den så den fick följa med hem helt enkelt... den passar så bra till mitt hår :)
·
Någonstans under kvällen så lyckades tjejorna att få mig pepp att ge det där med att springa en chans till. Så, ja. Here we go. Vi får väl se hur bra det går.
·
Är btw fortfarande proppmätt. Vilken dundermiddag!
·

Glad Påsk

·
... eller nåt. Jag blev ledig från jobbet idag!
Det kostar mig massor med pengar, men det var det fan värt. Eller nåt. Skönt är det iallafall. Skulle annars börjat 8.30. Det var det första de första de frågade mig när jag var på plats igår... innan jag ens hade hunnit byta av personen i kassan.
·
Kollega (pratar i telefon med KL): Ja, hon är här nu.. vänta. Marie, det är till dig.
Jag: Ja hallå!
KL: Hej, du skulle du vilja vara ledig imorgon?
Jag: Ja, hemskt gärna!
KL: Hemskt gärna (skrattar lite), ja men då är du ledig imorgon.
·
Så enkelt.
·
Och vet ni vad? Nu tömde jag precis den enorma luftbädden på luft och stuvade undan den. Roomie flyttade ut i onsdags och den har alltså helt enkelt stått här mitt i rummet fram till idag. Inte har jag orkat testa den heller. Ibland kan man inte vara så snabb. Haha. Jag skyller på att jag jobbat för mycket.
·
Glad påsk! Hoppas er påsk har varit riktigt mysig ♥
·
·

Någon har försökt vara romantisk. Jag hopp...

imag0174_1333720 (MMS)

Någon har försökt vara romantisk. Jag hoppas det funkade.


Now Im all alone again

·
Min roomie har åkt... ingen mer roomie. Det känns redan tomt. Saknar min roomie. Saknar att ha någon som hänger här bara. Men roomie har fått flytta hem igen.
·
Så nu har jag en luftmadrass storlek dubbel som är redo att användas vid behov, bara så ni vet.
·
Until then äre dags att få ordning på denna just nu unkarlslya.. yep I said it. Dags att hämta soffan jag ska få som står hemma hos mamma nån dag nu framöver. Yey.

This is the new me

·
·
This is the new Mi.
Efter två blekningar och två omgångar med blå färg i har det nu blivit ett resultat. Blått! Mina toppar lyser i blått. Att färga håret mörkbrunt och blått har varit en fantasi i flera år nu och här är det... Det blev inte blåa slingor som min dröm startade som, utan blåa toppar helt enkelt. Men jag säger bara, det är inte bara lättare att sköta om så här utan det är ju mycket snyggare med! Min stylist har varit min roomie, aka Jejca. Just so you know.
·
Här kommer förvandlingen i bilder. En hel fotosession med bara moi!
·
·
·
·
Tyvärr så tog vi ingen bild på håret när det var torrt och hade blonda slingor. Men det såg rätt ballt ut det med, kanske något att testa efter att den blåa hårfärgen går ur?
·
·
·
·
·

Vägen till en miljon?

·
Jag har en plan och det är att jag ska få mitt sparkonto att växa, så det är nu mitt nya projekt. Under en fika med L för några veckor sedan skämtade jag lite om att jag kanske skulle dokumentera detta i min blogg, och det verkade hon tycka var en himla kul grej så bara för det ska jag göra så. Ni ska alltså få följa mina upp och nergångar i det stora hela.
·
Jag tänker mig ju inte alltid för innan jag spenderar pengar, så nu kommer jag få en ordentlig inblick i allt onödigt som jag lägger pengar på också. Fast är det egentligen onödigt att leva? ;) Jag lovar att jag ska meddela hur mycket pengar i månaden som går åt till fika! Haha. Det blir den roligaste delen.
·
Så här ser det iallafall ut vid start, den 1a april

Sparkonto 1: 8472,08 kr

Sparkonto 2: 77,57 kr

Fonder: 6159,48 kr

·

Och med tanke på att jag fortfarande har möbler kvar att köpa samt min resa till Grekland med nya kursen så kommer mitt sparkonto dessvärre att gå väldigt mycket upp och ner några månader framöver. De där 77,57 kronorna på ena sparkontot har jag dock lovat att aldrig röra, haha, förstår inte ens vad de gör där? Men det blir nog bra.

·

 

 

 

 

·

Let the games begin.

Tjopp!

·


I have the best nephew ever

·
Jag kan inte sova, så jag kan lika gärna berätta lite om vad jag pysslat med idag (söndag)... eller nåt. Efter att jag sovit till halv två dårå. Typ. Helt slut? Inte konstigt att jag inte kan sova nu egentligen.
·
Idag följde jag med syster för att hämta upp hennes son hos hans far. Han är ju världens sötaste så när jag ändå var ledig så kunde jag ju inte motstå att få träffa honom en liten stund iallafall.
·
Efter att vi hämtat upp honom visade han hur duktig han är på att springa. Och vi besökte pressbyrån i spånga för att köpa något varmt drickbart då det inte finns några fik eller så där som är öppna på söndagar? Vem vill bo i spånga då liksom. Not me. Haha. Fikaberoende AB?
·
När jag sedan vinkade av dem på bussen så fick jag en slängpuss av min systerson och ett "jag älskar dig". Såååå söt!! Vill ju bara krama sönder honom nu, men det får vänta till nästa gång vi ses.
·
·

Closure

·
Igår (lördag) så var jag och hämtade mina sista saker hos M. Det kändes både skönt och konstigt. En vän sa till mig att det kommer bli som ett avslut då och att jag kan behöva det för att kunna gå vidare ordentligt. Jag kan fortfarande sakna M, men saknaden visar sig på ett helt annat sätt numer.
·
·
You were my strength when I was weak 
You were my voice when I couldn't speak 
You were my eyes when I couldn't see 
You saw the best there was in me 
Lifted me up when I couldn't reach 
You gave me faith 'coz you believed 
I'm everything I am 
Because you loved me
·
Den här låten beskriver allt...
And with that, maybe I had my closure.
Although I hope that we always will be friends.
·

RSS 2.0