Förlåt, förlåt

Hej gullisar!

Jag är ledsen att jag har låtit bli att blogga på ett tag. Det har varit lite av en bloggtorka. Eller rättare sagt har jag haft så mycket annat i huvudet, som jag liksom inte kan skriva om än heller. Jag får helt enkelt kompensera det med att ta er med på en spännande helg som kommer. Det är party som gäller!

Idag var jag och Magnus och provade en "ny" pizzeria här i området. En vän till Magnus rekommenderade dom. Så Magnus testade deras pizzor å jag deras sallader. Min sallad var i alla fall sjuuuukt god! För att inte tala om fräsch.

Betyg: ♣♣♣♣ (av 5 möjliga)

(Magnus betyg på pizzan som han åt har jag ingen aning om. Han var sjukt hungrig när han åt den också, så han var nog inte heller i det bästa tillståndet till att bedömma maten heller...)

Nu ska jag fortsätta kolla på tv, kollar på nån serie på 4:an. Sen ska jag hoppa i säng, för imorgon bitti är det biokemi som gäller. Så då måste man vara i ett bra tillstånd, för att fatta nåt.. Tur att Mia kommer va där ;)

Så här känner jag mig...





Magnus: Älskling har du tagit dina tabletter?
Jag: Hmmmmmmm........ Jag vet faktiskt inte.....
Magnus: Nej det tror jag inte. Här vänta så ska jag fixa.


......





Mina inköp

Ja igår var det ju Ikea som gällde, mer om det kan ni läsa här.

Jag fick så klart med mig lite grejor hem också


Men min spegel ska jag hämta en annan dag. Hade svårt att bestämma mellan två stycken vilken som skulle passa bäst, men nu vet jag (tror jag). Å jag glömde ju mäta (typsikt mig!!!) inne i klädkammaren så jag hade ju ingen aning om vilka mått på förvaringslådor jag skulle fylla. Det blir helt enkelt också till nästa gång.

Fast jag måste säga att jag faktiskt bara fick med mig bra saker hem. Yey!
Fick även med mig ett par djupa tallrikar. Gröna å fina va dom!

Nu börjar det bli dags å sova snart. Ska till stundievägledaren å prata lite imorgon hade jag tänkt. Passar på när jag är ledig..



Nattis ♥


Detta kan bli en farlig tripp om det vill sig illa


Hit ska jag snart, snart..

Japp, jag å Lena ska strax ta en liten tripp till Ikea vid Kungens kurva! Jag ska kolla på förvaringslådor till klädkammaren och en smal spegel att ha i hallen! Det där med spegel är nåt jag verkligen saknar. Liiiiiiite jobbigt att kliva upp på toastolen varje morgon när man ska se hur allt ser ut. Dessutom tror Magnus alltid att toaletten ska gå sönder då, haha! Hur tung tror han att jag är egentligen? Nej men spegel är ett måste..

Jag: Magnus, ska du med till Ikea?
Jag får inget svar..... helt tyst...
Jag (fast mycket högre): Magnus, ska du med till Ikea!!???
Magnus: Helst inte...

Så nu har jag förberett mig på ett ikea-besök genom att äta tre varmkorvar. Man blir ju alltid så nedrans hungrig när man knatar omkring där. Å vem förknippar inte ikea med varmkorv? Fast nu åt jag den hemma istället :)


Tillökning



Boris har fått en kompis... En pansarmal, albino, som ska hjälpa till att hålla akvariet fint. Magnus är överförtjust i dom som är albino, så helt plötsligt en dag när jag kom hem så hade vi en sån i akvariet. Jag själv tycker att dom ser lite läskiga ut, så jag ska få köpa en fläckig pansarmal. Wii. För dom trivs tydligen bäst om dom har en kompis. Vår lilla parvel är jätteliten just nu. Så just nu är han hur söt som helst. Vänta bara tills han blir så stor som på bilden här. Men både pansarmalen (minns ej vad Magnus hade döpt honom till, uppdaterar om det sen när jag även kan fota lillen) å Boris är helt vilda i akvariet nu. Gulligt att se!

Jag har också börjat kolla in massa färgglada fiskar som jag skulle vilja ha... Vi ska nämligen skaffa stoooort akvarium sen när vi har kommit i ordning. Å då vill jag ha färgglada klickar som simmar runt :) Det blir nog blandat med lite andra fiskar som Magnus gillar med... vi har inte riktigt samma smak när det kommer till fiskar. Jag har ju aldrig varit ett större fan av fiskar, men jag måste erkänna att det faktiskt kan vara riktigt fint att titta på. Så ett akvarium kommer helt klart att pryda vårt vardagsrum.

Snäckan som vi hade tidigare (Svante you know..), dom är egentligen sötare än malar. Men eftersom vår dog av att hamna upp och ned så passar det bättre med en mal nu. Dom slipper man oroa sig för på samma sätt. Hahaha vår lillskit ser ut som en vit fläck som flyger runt runt runt! Han har inte riktigt lärt sig att han är mal å ska hålla till på botten ;) Men nu är han faktiskt ner å äter (rengör).

Ett snabbt inlägg

Hej hopp!

Jag sitter här hos syrran å kollar på talang 2009. Vi kollade just klart på filmen Hairspray, som faktiskt var riktigt bra (är inget större fan av musikaler egentligen) samtidigt som vi mumsade i oss kolaglass och chokladkakor. Jag kom hit vid tre å sen dess har vi hängt här å bara haft det trevligt - syskon emellan..

En uppenbarelse jag fick (som man egentligen vet om eftersom det är så logiskt, men som man inte tänker på...) är att bebisar i magen både kissar & bajsar å så gapar & sväljer dom. Hum.  Min kära gravida syster skrattade gott åt det när hon såg min reaktion samtidigt som hon berättade.

Vi har också kollat på en massa namn. Det finns sjukt många söta namn som man inte har tänkt på alls! Jag kan helt klart förstå föräldrar som får beslutsångest.

Nej nu ska jag återgå till att vara social!! ♥

Nya krafter

I helgen är jag för en gångs skull helt ledig.. Jag hade ju tenta igår. Å just nu har jag inget speciellt tungt att ta itu med. Dessutom har jag långheg. Jag är nämligen både ledig idag och på måndag! How sweet.

Igår var jag hos ena syrran å idag ska jag till den andra. Jag måste förbi apoteket bara. Så nu tänkte jag sätta spurt iväg. Moooot sherwoodskogen!

(jag har redan nya krafter, tänk hur det kommer att va på tisdag - yes mam)

I just want to sleep, and then tomorrow - I will be just fine


Jag funderar seriöst på att gå å lägga mig. Det har jag funderat på i säkert en timme eller två. Men jag har inte velat gå å lägga mig för tidigt heller. Kaos. Näää nu ger jag upp, slänger in handduken å går fasiken å kryper ner i sängen!

Nattis ♥


Ska det pluggas så ska det

Puh, nu är jag äntligen hemma! Fy satan vad trött jag är nu. Vi har suttit på Universitetet i 8 timmar å pluggat. Man får sjukt mycket gjort (om man pluggar där) måste jag säga. Vi jagade rätt på våra lärare två gånger också, så dom fick komma ut å förklara vissa saker för oss. Jag å Mia är experter på att söka upp lärarna nu. Nu vet vi vart ALLA sitter, hehe, för vi har stört alla en varsin gång också. Inte alla idag alltså, utan vi har sökt upp dom förut för olika saker. Man måste ju utnyttja att dom finns där i byggnaden om man kör fast å ändå sitter där å pluggar :)

Vi har varit sjukt effektiva....

9:15-10:30 plugga

10:30-10:45 fikapaus (har nog aldrig varit så gott med en varm kopp te som då!)

10:45-12:15 plugga

12:15-13:15 lunch

13:15-17:15 plugga... där emellan nånstans hann jag med att köpa en kaffe, medan vi ändå skulle söka upp vår lärare.

Men sen har jag ju sjukt roliga klasskamrater också! Det gör väldigt mycket. Vi är experter på att filosofera kring alla problem.... å det är sånt man kommer ihåg sen under tentan. Å med tanke på vad vi håller på med just nu så är det nästan ett måste, så att man inte blir galen....

Juste, Jejca tittade förbi oss en sväng efter fyra också. Sorry darling om du fick tråkit! Jag får gottgöra dig nån gång.


Nu ska jag bara ta det lugnt å mysa resten av kvällen!

Pluggis onsdag

Godmorgon!

Jag kan inte ens fatta att jag är uppe nu. Min sömn inatt har varit si så där å imorse kom Magnus in och ylade helt i onödan.. *suck*

En vän till mig frågade för ett tag sen när jag hinner med att plugga. Hon tycker att jag hinner med så mycket annat kul. Jag är helt enkelt inte en sån som säger till så mycket när jag ska plugga å inte. Men nu kan jag säga att idag ska jag in till SU och sitta måååånga timmar å bara plugga plugga. Jag ska möta upp en klasskamrat (kanske fler?) å så ska vi ha studiecirkel. Himla smidigt det där.... Att träffas för att plugga tillsammans.

Så nu måste jag pysa ner till bussen! Ha en bra dag allihopa ♥

Spökhotell

Hej hopp!

Jag har haft en heldag på stan idag. Mötte Jejca klockan 12:00 å sen promenerade vi runt halva stan å bara hade det mys. Vi hann självklart med en del under vår promenad som sträckte sig från centralen - odenplan - rådmansgatan - odenplan - östermalmstorg - tekniska högskolan - universitetet. Det slutade med att jag och Lena hamnade på studiemässan i Kulturhuset (jag mötte alltså upp henne på SU för att hänga med till studievägledarna först...).

Nu har jag varit hemma ett tag å mina fötter känns helt möra. Men guuuuud så skön dagen har varit! Tack darling, det får vi göra om!!! SNART :)

På vägen hem så kom jag å Lena in på spöken (hm???) på nåt sätt. Å nu har vi kommit på att vi ska kolla in olika spökhotell som det pratas om. Här ska det utforskas! Många är säkerligen buffel och båg. Så det ska vi kolla upp..
Först ut verkar bli Gripsholms slott, eller världshuset som det är man övernattar på. Där ska det tydligen vandra omkring munkar. Eller nåt sånt var det... Ni kan läsa om det här. Det ligger i alla fall i Mariefred, så det blir en liten liten roadtrip.

Verkar rätt mysigt där skulle jag säga. Tänk att bo i ett sånt här rum!?




Sammanfattning...

God morgon!

Det är inte lika fint idag som det har varit de senaste dagarna. Men det regnar eller snöar inte, så jag ska inte klaga.

Under påskhelgen har det börjat hända saker. Oj oj, vi har aldrig fått så mycket gjort som vi fick nu! Förutom att vi har flygit runt på olika middagar så har vi även:
  • satt upp tavlor i hallen (magnus)
  • tjackat ett matbord (magnus)
  • fått upp en "tavla" i köket (magnus)
  • fixat med blommorna (vi har rätt många nu..) (jag)
  • röjt i vardagsrummet (magnus)
  • inhandlat ett balkongfår (jag)
Som ni ser är det mest Magnus som har legat i. Han har haft nån konstig överskottsenergi. Han borde vara långledig oftare ju ;)


Före och efterbild på vardagsrummet

Vi har även som sagt kollat ut en matta som vi ska lägga på balkongen, konstgjort gräs. Så att det blir lite trevligare att vara där ute. Den kommer hem till oss nu snart vilken dag som helst. Å nu väntar jag bara på att dom ska sopa hos oss så att jag kan tvätta fönstrena. Det är sopat nästan överallt utom hos oss.


Titta så fint de har förberett i alla fall


Time will guide you



Jag har alltid gillat den här låten.... den är så vacker. Just nu sitter jag och filosoferar i min ensamhet.... Only time....

Vi har fått ett balkongfår

Är han inte söt???

Här har ni honom! Vi var förbi Maxi, innan vi gick upp till Magnus föräldrar, för att kolla in en matta som vi ska lägga på balkongen. Å där låg han, på hyllan, å jag kunde inte annat än att bli kär. Så när vi har lagt mattan kommer han att pryda ena hörnet på vår balkong. Familjen Söderström tyckte han var väldigt söt :)

Å Magnus kunde inte säga nåt när jag ville ha fåret, då han köpte ett matbord tidigare idag. Fåret finns att köpa på Ica Maxi i Nacka (kanske på andra ställen med?) för endast 49 kr. Vårat får heter numera Pelle. Vi har en förmåga att döpa det mesta som kommer hem till oss. Kanske inte mattor och möbler å sånt...

Nu börjar det ramla in lite grejor till lägenheten. Sweet! ♥

Sill gillar jag


Åh vad gott det är! Vi har precis ätit en sillunch. Äckligt gott är vad det är.
På Maxi hade de extrapris på abbas sill (liten burk). Så vi passade på att köpa en senapssill, en fransk löksill och en skärgårdssill. Det var nämligen max 3 burkar per hushåll. Jag skulle kunna äta tre burkar helt själv..

Magnus: Hur mycket sill vill du ha då?
Jag (med ett stoooort leende): Sill gillar jag!

Haha. Han vart lite fundersam där över hur mycket han skulle langa upp då?

Nu ska vi ut och leka skogsmullar i Nyckelviken! Sen är vi bjudna på lammgryta hemma hos Magnus föräldrar. Jummie!!

Magnus är en äkta impulsshoppare!

Vi var nyss på Mio för att kolla in klädhängare och skoställ till hallen. Börjar bli lite smått jobbigt att gästerna inte har nånstans att hänga sin jacka.

Men det vi kom hem med är att vi har köpt ett matbord! Hahaha. Magnus blev så kär i ett som var på rea. Så han var tvungen att köpa det. Jäkla tur hade han också. Det var slut på lagret men dom hade 3 stycken kvar på centrallagret som han kunde skicka efter. Så om cirkus en vecka så kommer matbordet. Då ska vi tjacka 4 stolar som vi också har hittat på Mio.

Jag måste hålla med om att det är sjukt snyggt. Å nu får vi ett finare och mer komplett kök. Men jag kan inte låta bli att asgarva när jag tänker på det. Magnus är fan värre än mig. So cute :)

Kolla vilken pudding!

Påskdagen

Hej hopp!

Vi ska snart åka till Magnus mormor för ännu lite påskfirande. Så går det när man är sambos, det är alltid massa folk från båda sidorna som vill att man ska fira med dom. Men hittills har det faktiskt varit en av dom bästa påskarna (kan man böja så?) som jag har haft. Men sen ikväll har jag inget att göra, nån som vill ses?

Just nu håller Magnus på att sätta upp sina serietavlor. Han fick ett ryck och ville absolut ha upp dom NU. Så nu hänger de snart i hallen så fint så fint.

Nu ska jag skölja ur min hårinpackning!

Liten utflykt är alltid mys

Glad påsk!

Kom på att jag glömde säga det sist. Bättre sent än aldrig ;) Vi har spenderat kvällen hos Frömans. Där bjöds det på god mat (lite fööööör god) och trevligt sällskap. Det är alltid lika roligt när man är där. Ingen påskmat tack och lov. För det fick vi igår, å kommer förmodligen att få imorgon med för då ska vi till Magnus mormor.Värdinnan för kvällen har börjat lära sig att jag inte dricker kaffe å att jag gillar te. Vin däremot går alltid ner :) Johan är kaxig som vanligt, å stackars brorsans tjej fick ta en hel del smällar under kvällen. Haha.

Tidigare idag passade vi på att storhandla mat. Så nu är våran frys proppfull igen. Det är tur att Magnus föräldrar bor rätt nära ändå, för då kunde de hämta upp oss å köra hem oss + alla kassarna. Annars hade vi dött på vägen. Lovar!

Jag kom på att ni nog inte har sett att vi har fått upp gardiner i köket. Jag glömde lägga upp en bild. Det är mycket mer hemtrevligt nu.Vi har fått låna ett par som passar riktigt bra i vårt kök. Perfa. Då slipper vi lägga pengar på det på ett tag.


Våra köksluckor är ju gråblåa, så gråsvarta gardiner passar alldeles finfint.
Det kommer bli läckert när vi är klara!


Ibland måste man pyssla om sina blommor också

Jag har nu lekt att jag har gröna fingrar genom att försöka rädda våra söta blommor som vi har. Vi får väl se hur det går. Men jag har mycket hopp faktiskt. Jag har nämligen pysslat om alla blommor riktigt väl! Så nu är de vårfina.





Grodporr

Vi har nyligen kommit hem från min mamma. Å nu sitter vi och dricker lite rosévin å har det allmänt gött. Det ska ju va lite lyxigt sådär på långfredagen.


Jag vet inte om man ser så bra? Men det är i alla fall två grodor som parar sig!

Ännu en av alla bilder jag tog på våran promenix tidigare idag. Man kan hitta massa skoj när man leker skogsmulle, haha. Nu ska jag se om filmen som Magnus sitter och kollar på är något bra. Hoppas ni hade en bra dag, puss ♥

Naturvänligt

Jag och Magnus tog en långpromenad nere i Nyckelviken tidigare idag. Vi var ute efter att studera grodorna som har börjat visa sig i vissa pölar. Jisses vad det var grodor! Haha, är det nån som kan förklara varför grodorna ligger så som den på bilden här nedanför gör? Vi såg iof massa grodor som parade sig, så det är kanske nåt sånt. Kul såg det ut i alla fall! Grodor är söta. Vi har varit ute mycket den här veckan. Så härligt! Det är verkligen guld att ha nyckelviken precis runt hörnet, för det är bara så fint där nere. Å nu har jag hittat ett fik där nere också, som jag måste prova nån gång - bara för att. Nån villig?


Blommorna börjar komma! Lila är min favoritfärg på blommor också. Dom här rackarna gömmer sig lite här och var. Sött.



Haha å kolla grodan nu. Så cool! Och nej, jag tar inte bild när den simmar - den ligger helt stilla - ser ut som att den solar :)



Nu ska vi alldeles strax ut en andra gång. Igår var vi också ute två gånger. Snacka om att vi har blivit hurtiga (eller friluftsmänniskor?). Sen ska vi till mamma ikväll på lite påskfirande. Vi hörs! ♥

Mobbad



  • Här sitter jag och äter kall potatis med örtsalt på, hur mobbat är inte det?
  • Å så fotar jag bara för att ni ska få se
  • Sen gör jag mig besväret att redigera bilden så pass att ni faktiskt ska se vad den föreställer
Jag är helt enkelt mobbad just nu.  Men fy så gott det var! Haha.



The List



Den var den vi såg. Micki å Tim kom alltså hem med en thriller. Helt okej faktiskt, å stundtals riktigt spännande! Det är en hel del sex i filmen (vilket chockade mig till en början, haha), så den som uppskattar det får lite extra kryddning. Jag vill inte berätta vad den handlar om, för det skulle förstöra spänningen för den som eventuellt vill se den. Det var ingen super duper höjdar film, men om vi säger så här - jag skulle kunna se den en gång till..

Till filmen bunkrade vi upp med glass och cappuccino med smak av mörk choklad. Det är sånt jag brukar ha hemma. Jummie! Tim var så söt, för det var han som ordnade både glassen och cappuccinon åt oss medan vi satt och kollade på lite foton på datorn. En riktig gentleman alltså!

The List alltså. Hade aldrig hört talas om den innan. Videokillen som jobbade här där jag bor var visst otrevlig... bra att veta. Nu ska jag försöka fortsätta att sortera bland mina bilder. Puh, det är inte det lättaste.

Mys onsdag

Syrran och hennes boyfriend kommer hit alldeles strax. Dom var nere i centrum för en liten stund sen. Så dom tänkte hyra med sig en film å köpa med sig lite mat. Nu ringde dom precis å undrade om jag hade ris eller potatis hemma. Dessvärre har jag det mesta förutom just det. He he.

Var nyligen ute och tog en lång promenad i nyckelviken med Lena. Nyckelviken är guld värd så här års. Så mysigt att promenera runt där! De har till och med ett litet fik, som jag måste prova nån gång :p Sen tog jag en tripp förbi Maxi för att inhandla lite godis. Man måste ju vara förberedd för imorgon kommer påskkärringarna! Hoppas hoppas att dom kommer hit också, för en gångs skull. Jag har inte fått en enda påskkärring på flera år. Lite sorgligt. Jag som tycker att dom är så gulliga juh. Så komsi komsi, kom gärna hit.... ALLLA. Jag har förberett mig i alla fall. OM. Man vet ju aldrig. *hoppas hoppas*

Bilden är från när vi var på Irland. Nu längtar jag också dit...

Så söt är min söt å så gick mitt läkarbesök


Jag kunde inte annat än att skratta. Så söt. Däremot hade han köpt hem leverpastej, jummie! Jag fick alltså äta havre cheerios i morse. Det var i alla fall fullkorn han hade köpt hem ;)

Var till läkaren idag också. Måste säga att det var den BÄSTA läkaren jag någonsin har träffat!!! Hon var guld, så henne ska jag göra till min husläkare. Sådeså. Annars brukar jag inte riktigt gilla vårdcentralen. Men här var det ovanligt trevligt måste jag säga. All personal som jag var tvungen att prata med innan jag kom till väntrummet var hur glada och trevliga som helst. Jag vet inte om det är vårvädret som gör det kanske? Men bra för mig var det.

Det var lite förvirrande att hitta rätt bara. Haha. Men guuuud så skönt det var att ha vårdcentralen så nära som jag har det. Jag kunde traska ner en kvart innan jag skulle vara där. Å sen gick det lika snabbt att komma hem. Så man måste inte bära med sig en massa onödiga saker heller. Helt perfa!


Vackra fredag

Glad fredag på er!

Jag har haft en lugn och skön morgon. Åt en brakfrukost, snurrade runt i lägenheten och njöt av vädret, å kom ut ur duschen nyss. Snart ska jag åka iväg till Universitetet.... Jag ska ha en eftermiddagsföreläsning som kommer va en genomgång inför tentan, men först ska jag möta upp Jejca för en fika. Jag är grymt sugen på en chailatte :) Man måste ju passa på. Jejca har morgonföreläsning och jag eftermiddagsföreläsning.

Så nu måste jag göra mig i ordning och sticka, för jag ska möta henne på SU klockan 12:00. Ha en bra dag i solen! ♥

God natt, sov gott, dröm sött



Nu ska jag å söt gå och sova ;)

Jag tänkte ta med mig mina fyra favoriter och mysa mig till sömns. Jag kan verkligen behöva lite avkoppling. Min kropp skriker efter det. Den är spändare än vad den någonsin har varit. Hua. Jag fattar inte riktigt hur jag lyckas med det. Men när jag klämmer på vissa ställen i nacken så strålar smärtan ner till strax under skulderbladen, på samma sida. Läskigt.

Magnus: Älskling, ska vi gå och lägga oss tillsammans snart? Så kan jag klämma lite på dig.
Jag: Ja (skriker inombords pga att all stress har satt sig fysiskt i kroppen) vill du klämma på min nacke? (????????)
Magnus (med världens sötaste leende): Ja det kan jag göra.

DET mina damer och herrar - det är kärlek!
Natti ♥

Sommartider - Gyllene Tider



Är inte det en klassiker så fort det blir sommar?

Idag är det hur härligt väder som helst. När jag åkte hem med bussen så var det +13 grader ute å bussen hade takluckorna öppna. DÅ är det varmt. Å medan jag sitter där på sightsing bussen så börjar den spela Sommartider med Gyllene Tider. Så nu är det officiellt sett sommar. Det var alltså inte bussen som spelade den, utan radion som var på i bussen ;)

Det är så mysigt ute. Så när jag å Mia hade en paus mellan laborationen och labstädningen passade vi på att sätta oss på utegården i Arheniuslaboratoriet. Vi hittade en bänk inomhus (?????) som vi bar med oss ut i solen där vi bänkade oss. He he, det var lite roligt, för vi satt mitt emellan alla labsalar så alla kunde se oss. Där satt vi i en kvart å åt varsin frukt medan vi filosoferade lite.

Vi har fortfarande sol på våran balkong den här tiden!! Yesss. För vi har nämligen eftermiddags- / kvällssol. Helt perfekt läge!!! Så nu sitter jag och boris här tillsammans med öppen balkongdörr. Det är lite tråkigt ute på vår balkong än så länge, annars hade jag suttit där. Men men, detta funkar lika bra.


Min och Boris utsikt just nu. Myyys.
Men vi funderar på att lägga en mysig matta på balkongen.
Blir väl dags snart om värmen tänkte komma.

090401


RSS 2.0