En skön dag

Hela förmiddagen var vi i Bergianska trädgården vid Universitetet och kollade på lite olika saker. Det var hur soft som helst. Sen på eftermiddagen hade vi "Vår plats i universum" där dagens föreläsning handlade om studievanor (studieteknik). Då vi slutade redan klockan 15 var vi några stycken som begav oss till Sturekatten för lite fika och kvalitetstid med klassisar... och för att vi helt enkelt kände att vi faktiskt förtjänade det. Jag hade dock planerat att inte köpa någonting, utan mest vara med som sällskap, men söta som dom är i min klass så hade en gullis köpt en cappuccino till mig i alla fall. Hur sött är inte det? Efter Sturekatten begav jag mig till Café 60 där jag skulle möta mina gamla homiesar från basåret för att ta tag i den eländiga skiten vi har kvar.. (av en underlig anledning..). Där drack/åt jag dock ingenting men det var mys att bara sitta ner och prata, skratta, uppleva gamla minnen och dela med sig av nya. För även om jag har hamnat i en kanonklass som jag bara älskar nu så kan jag många gånger sakna mina gamla klassisar som jag hängde med då. Lite sentimentalt. Så det är skönt att vi faktiskt ses ibland, då inte bara för viktiga saker utan även för att fika i allmänhet och festa tillsammans. Jag har alltså haft en mycket skön dag idag.. Slappt i skolan och dubbelfika. Men trots denna härliga, välbehövda dagen så har jag lyckats dra på mig en spänningshuvudvärk... Så nu ska jag hoppa i säng - Magnus har lovat mig en skön massage! Lööööve on you all ♥


Dags att krypa ner i sängen

Usch så trött jag är...... Nu börjar det kännas att hösten och mörkret är här. Det blir svårare och svårare att komma upp på morgonen. Idag var jag i alla fall på en rolig utbildning på Maxi. Å i morgon ska vi vara nästan hela förmiddagen i Bergianska trädgården. Det är sjukt soft! Min klass och hela min utbildning är så rolig så man vill inte ens missa en dag i skolan. Sen efter min dag på Universitetet ska jag träffa mina gamla homies från basåret för en fika på Café 60... eller det blir jag, Emmi och Mia som ska ses och ta tag i den där nedrans labrapporten som inte vill bli godkänd. Sen kan jag äntligen får studiestöd, jey! 

M.U.M.S

Puh! Nu har jag gjort klart en massa obligatoriska (om man vill jobba på Maxi) utbildningar via internet. Jag har klarat alla galant och har nu skrivit ut diplom. He he. Ska lämna in alla i morgon så att dom ser hur duktig jag är ;p Nej men jag måste faktiskt lämna in diplom. Det har tagit mig ca 2,5 h att göra dessa. Men det var värt att göra alla på en gång. Orka annars.

Vi var ute och åt med min familj idag. Gottis... vi blev nämligen bjudna på kinarestaurang och jag passade på att äta fyra små rätter med friterad banan och glass som ingick till efterrätt. Så jäkla gott, var ett bra tag sen jag tog det vid kinamat. Lilla Prinsen låg och sov heeeela middagen, typ.

Nu blire kudden, för i morgon är en ny dag! Kisses ♥

Te te te te te

Nere på Maxi har dom detta nya te för bara 15 kr. 
Det är en  ask  med MASSOR av tepåsar i. Först tog vi en för att testa.. Simply tea  liksom, alltid bra att ha hemma.. skönt med något som är naturellt också. Sen visade det sig att det var riktigt gott också! Så nu dom två senaste gångerna när vi handlat så har vi gripit tag i en ask till bara för att. Med andra ord har vi nu tre askar med simply tea hemma. Haha. Men vad gör man när man är besatt av te? ;) Nej men ärligt..

Nu försöker jag tvinga Magnus att sluta spela så jag kan kolla på film också. Men det går inte så bra. Störig unge! *irriterad* Bäst jag går och gör i ordning min kopp nu så jag lugnar ner nerverna lite, hihi


Månadens möbel




Den här snygga stolen fick Magnus i födelsedagspresent av sin familj!


Söndagar är bra till att göra "bra - att - göra - saker" på

Nu har vi precis storhandlat.. Så nu har vi mat för hela månaden och lite till. Magnus pappar var jätte snäll och kom och hämtade oss utanför butiken när vi var klara. Ibland är det skönt att bo relativt nära! Då kan man åka snålskjuts ibland ;) Nej men det var mycket bra. Det blir betydligt billigare så här. Så alla som inte storhandlar borde helt enkelt börja med det, för det är härligt för plånboken! Idag fick vi till exempel hela 200 kronor i rabatt. Hur soft är inte det? Annars brukar det ändå bli så att ett småköp som man gör lite då och då går på runt 200 kr, så med andra ord har vi sparat minst en sådan gång. För det var ju bara rabatten. Sen får vi ju inte glömma att det alltid är billigare att handla i storpack. Så nu har vi fyllt frysen och skafferiet med en massa mums!




Sen nu när vi kom hem upptäckte vi att det var lika bra att frosta av frysen också. För den började se ut lite som en igloo. Så nu kanske vi får billigare elräkning också ;) (till skillnad från vissa så har vi faktiskt en elräkning också, haha) Den står med andra ord och droppar så fint så fint. Det är faktiskt något som man borde göra oftare - frosta av frysen alltså.. Inte nog med att det drar mindre på elen, man får plats för mer också.


Hur äckligt får det bli egentligen?

Jag har inte velat blogga om detta som jag ska ta upp nu, för det har varit så sorgligt. Och jag tycker inte att det är något man slänger sig på att berätta för hela sin omvärld. Men konsekvenserna av detta är så jävla äckligt just nu.. En av våra grannar hittades död i sin soffa efter att polisen bröt sig in. Personen hade ruttnat och det hade börjat lukta ut i trapphuset. Detta var ca 2 veckor sen nu. Nu är det så att de har FORTFARANDE inte sanerat hennes lägenhet! Grannen som bor vägg i vägg med henne har fått in lukten i nästan hela hennes lägenhet. Detta är även vår husvärd, så hon har haft kontakt med dessa personer hela tiden.. men de säger att hennes släktingar (som bor i Polen) måste hittas först innan de får göra något åt saken. Men kom igen!? Vi andra som bor på samma våning då, ska vi behöva spy varje gång vi ska ut och in från vårt eget hem??? Jag och Magnus har börjat få in lite smått i hallen nu, men det är inte alls i närheten av vad vår stackars husvärd har. Jag tycker så jäkla synd om henne! Och ute i trapphuset på vår våning kan man ju knappt andas. Får det verkligen gå 2 veckor utan att man bryr sig det minsta? De kan väl åtminstone göra något åt lukten!!? Å kanske spara hennes saker någonstans tills hennes släkt är funnen? Jag förstår ju att de ska ha rätt till det. Såklart de ska.

Men hallåå! ÅHHH jag är så jävla äcklad just nu och jag stör mig verkligen på myndigheterna.. eller vilka fan det nu är som har hand om detta. Just nu håller jag nämligen på att tvätta så jag behöver passera ett flertal gånger och varje gång får jag en rejäl hostattack. Nej usch och fy. Skäms!

(och nu är det ju självklart så att detta inte har något med personen som bodde där och dog. R.I.P)

Lillstumpan = ett år äldre




Idag var vi på 2 års kalas. Ett mycket mysigt sådant. Min favorit tjej bland dom små fyllde så klart år idag. Sötnosen! Jag hade skickat uppdraget att köpa presenten på Magnus, vilket så klart resulterade i att det blev duplo som vi gav. Dock blev det rätt bra ändå. GOOOD tårta bjöds det på också! Jummie. Mer tårta åt folket ;)


Bilder från Hootchy!!












What happens in Vegas stays in Vegas <3

Ett urval av dom bästa bilderna, fler finns på fb!



rensat själen lite


idag fick jag en skrattattack. ni vet en sån där bra. good feeling. när man skrattar åt nåt som egentligen inte är särskilt kul, men man kan ändå inte sluta. till slut började E i min klass också vika sig av skratt, utan att veta vad jag egentligen skrattade åt. jag kom helt enkelt inte så långt i min story. sen blev det en kedjereaktion.

 

härlig känsla var det! var ett bra tag sen nu .. 



Fler snygga gummistövlar..



Jag som ska bli "biolog" kanske borde skaffa vanliga, neutrala gummistövlar som håller i en evighet? Men jag känner inte riktigt för det just nu.. Kan ju va lite kul att liva upp vardagen lite också =) Fast nu har jag ju 10 st som jag kan tänka mig att traska omkring i.. å jag har ju inte råd att köpa alla! Haha, DET om något skulle se wierd ut också. Jag får helt enkelt göra så att jag kollar vilka som finns kvar när jag har råd att avsätta en peng åt just gummistövlar. Det ligger dock faktiskt rätt högt upp på listan. Först är id-kort. Men gummistövlar och hållbara kläder/regnkläder ligger väldigt nära. Är ju saker jag måste ha om jag ska klara mina exkursioner utan att bli förkyld! Jag säger bara; herre gud! som jag måste spendera pengar. Hua. Dessa saker är inte billiga dom. Tur att man snart börjar dra in lite cash ;)

Annars är det massa andra roliga saker jag behöver/vill ha, men det får komma senare..

Nu ska jag slänga mig i sängen och läsa lite i vår tegelsten till kursbok

Snygga gummistövlar!





*vill ha*

ZzzZzz

Jag är strandsatt här hos Jejca (å Micki) .. Är way to tired to go home, å bussen går ju ändå direkt till SU sen i morgon, så jag kommer slagga på soffan som det ser ut nu iaf. Micki har varit jätte snäll och hjälpt mig med att sy upp mina arbetsbyxor! Kör mitt första "träningspass" i morgon... *nervös*..

Tjejerna är och lämnar bilen just nu, så jag sitter här och hänger. Är konstig i magen så jag palllade inte gå ut =/ Men nu är jag så himla trött att jag ska knalla ut och bosätta mig framför tv'n istället. Det är en massa chips och godis där också, läskigt. Haha. Saknar söt!! ♥

What a wonderful world this would be...

Nu har jag officiellt börjat på Maxi!! Var där på ett informationsmöte 16-17:52 ;) ‹och jag får ju självklart lön för det!› .. Det var jag och en annan tjej bara, så mötet vart väldigt personligt vilket var riktigt nice. Han som höll i det kände igen mig, hehe.. "... för det är väl du som är Magnus tjej?" På fredag har jag min första kassaträning. Så tyvärr kommer jag inte kunna hänga med alla på stan, som jag planerat. Men men, jag ska tjäna cash! Vi blev helt bombaderade med papper, pärmar, kläder, nycklar mm. Oh gosh.. Å så fick vi fotograferas också, det var faktiskt rätt kul =)

Vi hade också vår första lab i den nya kursen ‹som började i måndags› idag. Så vi har nu tittat på en massa prepp av "gröna organismer", dvs alger just idag. Soooftish. Jag tog självklart, frivilligt på mig att ta vattenprov.. Så jag fick med mig en håv för det och en burk att samla upp vattnet i. Vi var alltså nyss ute och ordnade detta, då jag inte tänkte längre än näsan räckte när jag tog på mig detta så fick vi göra det i mörkret.. haha. Men äh. Lite roligt ska man ju ha också. Jag tänkte ju att eftersom jag bor så nära två ställen med vatten så skulle det va lite skoj att prova. Kan ju meddela att jag blötte ner halva mig ;)

Nu ska jag äta en försenad middag och sen är det hopp i säng, lika intensiv dag i morgon! ♥

Grattis Älskling!



Vi har haft ett födelsedagsbarn i hushållet idag. Så hans familj var nyss här. Dom hade med sig både mat och tårta, vilket var väldigt nice! Vi stod alltså för sittplatser och kaffet/teét. Nu har vi dock en kolatårta som blev över i kylen... någon som är sugen kanske? =)

Hipp hipp hurra hurra hurra!!

Nej nu ska jag göra lite vettiga saker sen måste jag hoppa i säng, lång dag i morgon!! För den som har glömt bort så ska jag på mitt intromöte på Maxi kl 16 i morgon. Jeay!


Lättmutad!!

För 20 kr <?> gick jag ner till affären och köpte gratängost.. som Magnus av misstag glömde när han handlade på vägen hem. Då söt påstår att maten han lagar inte alls blir lika god utan, lyckades han efter mycket om och men övertala mig att springa ner. Så nu blev jag 20 kronor rikare och får en middag serverad på silverfat framför datorn/tv´n ;D Hahaha det gäller att kunna förhandla bra! Å nu tror jag att dom flesta kommer att tycka att det var han som gjorde den bästa dealen, men jag är fullt nöjd. Mjo, lat som jag är idag så =)

Juste! Jag har numer även min plånbok tillbaka, och allt låg i, wiii!!

Så farligt är det faktiskt inte

På bussen hem idag deltog jag i en undersökning om busstrafiken nacka/värmdö. Jag kan ibland klaga väldigt mycket på kollektivtrafiken, men när jag nu skulle sätta mig ner och betygssätta olika frågor så visade det sig att jag ändå är rätt nöjd med det mesta. Visst jag stör mig väldigt mycket på griniga busschaufförer och när dom vid slussen inte meddelar om en buss ställs in och när bussen är flera minuter för tidig och ÄNDÅ åker ifrån en när man kommer springande ...

Men å andra sidan så finns det riktiga änglar till personal längs det här sträckan också och det är väl trafikerat, även på kvällar och helger. Bussarna är oftast fräscha och dom har en helt okej AC på somrarna. Tja, det är väl hyfsat bra? Och egentligen: om man tänker efter, är det verkligen så dyrt som man ofta vill få det till att vara? 23 kr om dagen. Skippa latten vaffan!

Snacka om att jag började tänka till där ;)

Magnus köpte hem 3 olika sorters ballerina







Ballerinka kakor innehåller 66 gram socker per 100 gram och en massa andra onyttigheter. Dessa, PMS och filmen Notting Hill som pågår just nu var en stark kombo. Dödsdömt! Jag har smällt i mig ett halft paket redan och nu tvingar jag mig själv att inte öppna ett andra. im gonna be fat.. nice. Måste nog börja göra någonting åt min PMS snart tror jag =) Dags för en till kopp te!

 

 

 



Veckans..

Bästa: Tovetorp!
Kram: hejdå kramen från S när han lämnade Tovetorp strax innan oss..
Sötaste: Magnus! Såg ni inlägget han skrev om mig? Sååå sött, i missed you too a lot!
Skönaste: att bada bastu, vilket jag gjorde vaaarje dag
Pryl: min gulliga chokladiga kamera, so sweet!
Flum: våra assistenter vi hade där nere
Saknade: söt så klart, men även mina homies
Borttappade och sen upphittade: bussremsan försvann helt mystiskt och kunde under inga som helst omständigheter hittas... men så nu hittade jag den ingrävd i almanackan längst in i ett sidofack på bagen. <tur att jag lyckades åka gratis hela vägen hem, tack SL ;)>
Skratt: Elenor i min klass har världens skönaste skratt! så sööt
Mys: att springa runt i mjukisar varje kväll inför 40 pers
Miss: en viss person <inte jag så klart> råkade för en sekund missa att det var gemensam bastu =)
Glädje: min bejbi kom in på den kursen som hon ville läsa, grattiiiss!!

Ett internskämt


-Tänker du på samma sak som jag M1?

-Jag tror det M2!

-INSEKTSTAJM!!!!!!


Still at home

Jag hade planerat att åka hem till bejbi idag och fika lite. Men då jag inte har några nycklar så är jag strandsatt här hemma. All alone.. buhu.. Så jag ska diska <nästan klart> och röja lite. Sen eftersom jag ändå inte kan ta mig utanför lägenheten mer än ut på balkongen så tänkte jag passa på att öva lite på dom latinska namnen av insekter som jag har. Kan ju va bra att kunna dom till tentan sen.

Det sägs ju att söndagen är vilodagen, så jag får köra på det nu då! =p Exept the cleaning of course.

Slapp lördag


Vi har ätit ugnspannkaka, fikat med kladdkaka och massa te, flummat och kollat på filmen Vid din sida .. Det är nog en av de bästa filmerna med Julia Roberts. Den är så fin. Micki gick precis å nu sitter jag och Magnus kvar här och kollar på filmen Kill Bill vol.1 som nyligen började. Har sett båda filmerna många gånger innan, men det är alltid kul att se om bra filmer. Vi hann även med lite tjejsnack mm. Alltid lika givande att prata med syster. Ni som inte testat att prata med era syskon så pröva det, det ger mer än vad ni kanske tror! Har ni inte så bra kontakt - försök att hitta en.

Känner ni igen låten månne? =D

 


Vissa saker är inte alltid som dom ser ut att vara, utan ibland gömmer det sig nåt litet extra där

Jag har hittat världens mysigaste fik!!!! Av en slump gick vi in i en butik, som för övrigt också var helt underbar!, och längst in hade de gömt ett fik som såg väldigt gammeldags ut. Vi kunde inte sluta gapa på flera minuter, så tagna var vi, och vi var ju bara tvugna att sätta oss ner och fika där. Bara för att. Det var heller inte dyrt, vilket man kunde ha väntat sig. utan jag betalade bara 20 kr för en cappuccino som faktiskt smakade bra också. MYS! Hur kan jag ha missat detta innan?! Men nu har vi hittat ett riktigt smultronställe. Dessvärre kommer jag inte ihåg vad butiken hette, glömde kolla upp det för vi gick bara in.. , men jag ska ju dit igen så då får jag ta reda på det. Affären är btw helt awsome... lite som Spiti på Sveavägen fast med underbara kläder också. Åååå deras stövlar vart jag helt kär i! Tyvärr så kostar dom 2900 kr.. =/ Elenor tyckte jag skulle önska mig dom i julklapp, haha. Så någon villig? Please!!! ;)

Vi var ju och hade picnic innan också. Jag, Elenor, isabel och Emilia köpte med oss lite gott och gick sen och satte oss i humlegården. Det var mys. Det blev inga köttbullsmackor för mig, utan jag köpte en yoghurt, vitamindrycken, en banan och så hade jag med mig en nektarin också. Superb.

Tonight är det tydligen fest på Greens villa. Men jag vet inte riktigt om jag kommer orka med det... känner mig rätt så seg. Lite folk skulle grilla vid Universitetet nånstans innan också... Vi pratade om det idag, att det känns lite underligt nu när man inte längre har 40 pers runt omkring en. Man blev så van att vart man än gick så satt det folk som man kunde slå sig ner vid. Självklart så missade jag ju inte idol medan jag var där inte, utan vi hade tv hihi ;)

Nu kom Micki så nu ska jag gå och va lite social! ♥


Sovmorgon


Det var himla skönt att sova i morse.. Vaknade halv tio, pigg som en mört.

Å inga småkryp framför ögonen när jag stängde dom igår kväll heller ;) Har haft så hela veckan när vi var i Tovetorp, snacka om att bli skadad. Haha.

Ska ha picnic med några från min klass idag. Wiii! Vi ska mötas inne i stan klockan ett. Jag funderar på att göra köttbullsmackor och ta med, men vi får se vad det blir.

i miss my homies! Jag har Magnus busskort idag, så om det är någon som vill hitta på nåt sen så hör av er!! Jag lär ju hänga i stan hela dan så.. =) Nu ska jag äta ägg!


Home again!


En Fältvecka på Tovetorp är något som alla borde få uppleva!
Vilken sjujäklarns underbar tid. Vi har samlat in insekter från olika biotoper, dödat och nålat upp/spritat dessa djur och sedan nycklat upp vad det har varit. Därefter var det muntlig redovisning och för första gången i mitt liv så var jag inte det minsta nervös när jag kom upp där med min grupp. Det är alldeles för söta människor i vår klass. Bastats har det gjorts, varje dag till och med!


Det har skrattats, busats, gråtits, stressats, slappats, sjungits, sovits mm.


Vilken klasssämjan vi har fått nu.


Det är alldeles för mycket som har hänt och för mycket som har upptäckts för att orka skriva om det. Jag kan bara säga att jag redan saknar Tovetorp. Först var jag trött och seg när jag kom hem, ville bara sova hela helgen. Men nu är jag helt uppspelt och vet inte hur jag ska klara mig utan 40 pers runt omkring mig 24/7... Och OJ så många sköna bilder jag fick under dessa dagar. Hade ju självklart med mig kameran och den vart snabbt populär. Vi lyckades även få en helt klockren bild på en av assistenterna ;) Nu längtar vi till nästa fältvecka som blir till Tjärnö i november någon gång.



Saknar Mi

Ekologi i all ära men nu får hon faktiskt ta och komma hem snart, jag saknar henne... :/





Hejdå

♥ Sitter här och försöker trycka i mig yoghurt då jag ska vara på resande fot ett tag. Så det kan va bra, ♥  ♥ men gud så jobbigt det är att äta så här tidigt. Detta känns nästan som en mini-semester. "Va skönt"♥ ♥ sa Magnus. Dock är jag fullt medveten om att vi kommer ha fullt upp att göra också. Men men.. Nice ♥ ♥ ändå att vi ska så långt bort på exkursion. Nu måste jag pysa, vi hörs till helgen! Kram på er ♥      ♥

Frustrerad

Jäkla skit! Jag upptäckte nyss att det antagligen kommer kosta mig en jävla massa pengar att ta mig till Tovetorp =( Först och främst tar SL ut en extra avgift för oss som åker på remsa (tycker vi betalar för oss precis lika mycket, om inte mer?). Alltså om man ska åka till Gnesta med pendeltåg. Sen så kommer väl antagligen bussen mot Nyköping..? För SL kunde inte hitta Nyköping i sin reseplanerare. ÅÅÅ SÅ JÄKLA SURT. Bussen kan jag dock köpa. Det är nu man skulle ha känt någon med bil, som man hade kunnat muta... *typiskt, typiskt*

Ska nog försöka sova bort frustrationen.

Checklista

√ sängkläder

√ handduk

√ hygienartiklar

√ innetofflor

√ lämpliga kläder för utomhusvistelse

√ KAMERA

√ badkläder

√ medicinskåpet

√ myskläder

√ allt annat viktigt




Packar för en 5 dagars lång exkursion

Tomorrow morning åker jag till Tovetorp. Pedeltåget från stockholms central går 06:42, sen är det en hel del byten på vägen också. Det blir alltså upp i ottan som gäller. Förutom en vanlig packning för 5 dagar så är det en del andra grejer som vi ska ha med oss. Hej och hå! Så eftersom jag / vi inte har något packvänligt så har vi lånat en bag från Magnus föräldrar. Vi tipsades om att ta med innetofflor eller liknande, då det visst är kallt på golvet inomhus, sååå mys! Jag ska ta med mig mina blågråa fårskinnstofflor och mysa gärnet =) Och så klart måste jag ju ha med mig myskläder också = komplett.



Mys jag

Syster och mamma kommer idag också, vi ska fika i forum tror jag. Mys. Bara massa mys. Åh, då får jag träffa prinsen också! Det var ett tag sen nu. Jag har nämligen hört rykten om att han börjar få tänder nu. Cutie. Så snart bits han, hårt ;) Jag kanske visar dom nyckelviken och alla djur också, vem vet. Får se vad jag orkar med. Jag är ju trots allt inte helt frisk ännu. Men på benen i alla fall.

Måste bara säga.. innan jag sticker att det var en mycket trevlig inflyttningsfest igår, med massa god mat och så! Träffade även Sus och Fredrik, vilket var alldeles fööör länge sen nu. Vi hade också turen att få skjuts hem ända till dörren. Lyx! ♥

Kaos, fika och inflyttningsfest som väntar

Jag hade precis min kära far och hans tjej på besök. Dom bjöd över sig själva på lite fika, vilket var trevligt. Så nu har dom sett vad vi gjort med lägenheten hittills också =) Vi fick en söt liten orkidé också! Tack tack. Magnus har tjatat om fler orkidéer hur länge som helst nu och jag har förbjudit honom att spendera pengar på att köpa en till innan våra blommor som vi har börjar leva och frodas.

Nu tänkte vi ge oss ut på en liten kortare promenad för att sen bege oss till Hannah för inflyttningsfest. Eftersom hela min plånbok fortfarande ligger hos SL så måste vi köpa en bussremsa till mig, för annars blir det läskigt dyrt. Ska ju även ta mig till Tovetorp på måndag. Så typiskt! Detta betyder alltså att den kommer att få ligga kvar där hela nästa vecka också kom jag just på *gah* då jag personligen måste hämta ut den. Undrar om det funkar att skriva en fullmakt i såna här lägen? SL, snälla släng inte min plånbok, vad ni än gör! Jag lovar att jag kommer komma och hämtar ut den.

Dyrast är inte alltid bäst

Jag har ju alltid velat ha ett eget skrivbord. Där jag kan ha koll på alla mina viktiga grejer som jag har nu när jag studerar. Jag vill inte att det ska vara för stort, utan hellre lite mindre.

Vad tros om detta kanske?


Kostar endast 899 kr på Jysk

Litet och sött, men med perfekt förvaring för papper, block, pennor och mina böcker osv. Först när jag såg det tyckte jag det var väldigt random. Men nu gillar jag det mer och mer för varje gång jag kollar på det. Tror det skulle kunna passa perfekt här hemma hos oss! Dessvärre har vi inte råd att köpa nåt skrivbord just nu =( Massa annat som måste komma först. Åh, alltid är det nåt. Men nu vet jag iaf att det är nåt sånt här jag vill ha och inte nåt fancy eller antikt skrivbort. Något litet och sött helt enkelt. Vill ju inte att det ska ta upp för stor plats eller dra åt sig för mycket av ögonen heller, då vi måste göra en del av vardagsrummet till "arbetshörna".

Jag tänkte även göra mig av med min stationära dator. Går den att sälja månne tro? Har noll koll på det där. Sen tänkte jag skaffa en lätt bärbar dator istället och använda den både här hemma och i skolan. På så sätt slipper vi köpa ett databord också. Perfa!



Filmkväll

För alla er som har tv4film ;) så börjar nu filmen Scarface .. Jag har själv inte sett den tidigare och eftersom alla tycker den är så förbaskat bra så tänkte jag att jag faktiskt måste göra det. Så nu ska jag och söt ha en mysig fredag med film, chips (för söt) och glass (för mig) och bara ha det allmänt trevligt. Dags att pysa! Måste hämta täcke och kudde också ♥

Vet inte riktigt vad jag ska göra så jag gör ett test...

Vilken svordom använder du mest?

Jävla skit?

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

Just nu 06:00 (kollade mobilen)

Var köper du dina matvaror ifrån?

Mestadels från ica, men det kan bli på lite olika ställen ibland

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?

Ta bilden

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?

Jag skulle köpa in mig på lägenheten

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?

Nope, don´t think so?

När var senast någon stötte på dig?

igår

Vad åt du till middag senast?

Lax, rösti, chili-beanaise (stavas?) sås med grönsaker

Kan du vissla?

Lite halvt, inga vackra melodier dessvärre

Tittade du på tecknat när du var liten?

Japps! Gör jag fortfarande ibland ;)

Äger du några popband t-shirts?

Nej

När flög du senast?

När vi var i London förra sommaren

Pratar du några andra språk?

Engelska?

Har du gråtit offentligt?

Ja

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

Navelpiercing och en tatuering om jag vågar

Vad har du med dig in på bion?

Popcorn, popcorn, POPCORN

Vad har du för väder?

Grått

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?

Matematik

När sov du senast på golvet?

Någon gång i somras tror jag det var

Vilken är din favorit drink?

Pina Colada har blivit en het favorit på sistone!

Gillar du din boendesituation?

Oja! lite fula garderober i hallen bara ;)

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

Runt 9 timmar psykologiskt

Är dina dagar fullbokade och stressiga?

Just nu: rastlös pga att jag är sjuk och måste stanna hemma. Om en vecka: är det full rulle i Tovetorp med skolan. Om två veckor: då är det sjukt fullbokat, för då går jag inte bara i skolan hela dagarna utan jag kommer börja jobba varannan helg också! :)

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?

Nej jag har alltid varit tyst som en mus

Hur gammal blir du nästa födelsedag?

Ett år närmare 30

Tror du på liv på andra planeter?

Ja, varför skulle Jorden vara enda stället i hela universum (om det nu är så stort som vi påstår) som har liv? Troligt..

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

Det är lugnt

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Tveksamt, men nu har jag hört så mycket bra om det så snart kanske jag blir tvungen att göra det

Tycker du om att krama folk?

Yes! Gör det dock alltför sällan

Äger du en digitalkamera?

Min chokladis!

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

ingen vad jag vet

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?

Ja tyvärr

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Nej, men jag tycker inte det smakar lika gott som förr

Är du mörkrädd?

Om jag är *fegis*

Tre saker du alltid har med dig?

Nycklar, plånbok och busskort (alla dessa ligger just nu på SL hittegods *måste hämta*)

Mys

Hej hopp!

Jag har kollat runt på massa små tussiga kissemissar. Så söta! ibland så önskar jag att Magnus kan tänka sig att gå på mediciner för sin allergi... eller ta en sån där spruta? Men det kan man ju liksom inte kräva av en människa. Jag bara älskar katter, inte bara när dom är små och söta utan även när dom är stora, ståtliga och har en massa personlighet. Tänk att ha en katt som väntar på att man ska komma hem. Mjauu. Nej nu ska jag inte älta mig. Men päls är sött ♥

Nu ska jag hoppa in i duschen en sväng å se är det tänkt att vi ska gå en vända till butiken. Magnus är nämligen också strandsatt här hemma idag, hans förkylning sänkte honom igen. Stackars :‹ Hoppas ni andra har en bättre fredag!

Cravings

 

Helt plötsligt så blev jag grymt sugen på coca cola .. i wonder why, haha, inte bra.

Nu ska jag kolla på Oskyldigt dömd som precis börjat på 4an och gräma mig över att vi inte har nån cola hemma. Magnus är smart och går och lägger sig. Då slipper han nämligen min rastlöshet. Jag har bloggat läskigt många gånger idag, är jag inte duktig? Detta beror endast på att jag är : sjukis : ♥


Walking down the memory lane

En person frågade om en speciell låt som vi lyssnade på på en av våra roadtrips. Detta är en låt som jag lyssnade väldigt mycket på under min period i skåne, en viss T var helt tokig i den ;) Men så bara för detta började jag drömma mig tillbaka till den tiden. Och började tänka efter vilka gamla låtar som man spelade sönder och som man idag knappt kommer ihåg. Alla vet att jag var besatt av Eminem, och de kommer jag aldrig att glömma heller. Men jag hittade en låt som jag också pajjade där ett tag... Det var en P som lärde mig att bli besatt av denna, hon var en riktig rocker =p Kommer ni ihåg denna?


 

Detta är bara en av många, många fler. Det finns ett helt hav av låtar där ute. Här är en till som jag har kommit på just nu:

 

 

 

Nu får ni hemskt gärna hjälpa till att komma på låtar som vi dansade hej vilt till nere i Skåne. För visst hade vi sönder några sängar och vi lekte rövare! Det var helt klart en tid för sig. Men många minnen var också bra. Så ibland kan jag tänka tillbaka och sakna dessa stunder. Stunder som jag inte för en sekund ångrar att dom ägde rum.


Crying wolf


: Älskling kom hem nu, jag saknar dig ! :



Haha, kolla! Så sköna. Helt perfekt för en sjukis =)

 

Finns massa fler mysiga klipp på spanska på youtube


Sista halvan

 

Som det ser ut just nu så kommer jag nog inte kunna gå på tentan i morgon :‹ Men här kommer i alla fall restrerande ord, ifall att... Så jag säger det igen, du som tycker det är booring bör sluta läsa NU =)


Neuroptera (nätvingar) - 2 par genomskinliga vingar med nätartat ribbsystem. bitande mundelar.

Nematocera (myggor) - ingen beskrivning behövs =)

Bracychera (flugor) - samma som ovan.

Syrphidae (blomflugor) - samma som ovan.

Trichoptera (nattsländor) - fjärilslika men med håriga, ej fjällbeklädda, vingar. långa trådliknande antenner.

Lepidoptera (fjärilar) - breda gjällbeklädda vingar. mundelar utgörs vanligen av ett långt sugrör.

Geomitridae (mätare) - som ovan.

Noctuidae (nattflyn) - som ovan.

Nymphalidae - som ovan.

Pieridae - som ovan.

Lycaenidae - som ovan.

Araae - spindlar

Opiliones - lockespindlar

Acari - kvalster

Myriapoda - mångfotingar

Crustacea - kräftdjur

Annelida - ringmaskar

Oligochaeta - daggmaskar

Hirudinea - iglar

Gastropoda - snäckor

Bivalvia - musslor

 

*pust*

 

Det var alla latinska namn. Kul va? Jag tycker i ärlighetens namn att det har varit rätt intressant. Jag har ju alltid varit lite faschinerad av latin också. Vissa av dessa har redan fastnat i mitt huvud vid tidigare tillfällen.

 

Men som sagt, får se om jag orkar...


Still sick and tired...

 

Boris har börjat undra vad jag gör hemma så mycket.

 

Söt som han är simmar han omkring och vill visa upp sig.

 

Jag snorar typ ner hela lägenheten just nu... Springer på toaletten varannan minut känns det som.

 

Tur att man har lite sällskap här hemma iaf.

 

Boris må vara en guldfisk, men en sådan med personlighet!

 


Vill ha

Kolla vad jag hittade för dörrstopp, så söt!



Finns att köpa här

: Snorigt värre :

Jag börjar faktiskt känna mig lite bättre nu ! Men jag snorar fortfarande å min röst låter som whisky-kungen. Äh ! Jag känner mig i alla fall inte lika hängig å jag tror inte att jag har haft nån feber på flera timmar nu (utan att jag tagit alvedon) . Jey! , detta kanske betyder att jag kan gå till skolan en stund i morgon. Det är sista chansen att nyckla lite innan tentan, å den chansen skulle jag gärna vilja ta. Men anledningen till att jag känner mig "kryare" är kanske att jag inte rört mig ur fläcken på ett bra tag? Jaja, vi får väl se i morgon...

Jo just det. När jag hade klivit av bussen igår och den redan hade kört iväg så upptäckte jag att min plånbok var borta. Jag var helt borta och satt och sov hela resan hem *sjukis* .. störigt värre. Men eftersom jag var så borta även när jag skulle kliva av så misstänkte jag att jag tappat den på väg ut eller nåt. Å tur som jag har så har dom fått in min plånbok på SLs hittegods så jag kan åka och hämta den när jag orkar igen! Nu hoppas jag bara att allt är kvar också. Men jag hade iof inga kontanter och inget av värde för nån annan än mig (no cash på kontot) å eftersom nycklarna låg kvar så borde det vara rätt lugnt.


Så ett hett tips är att inte åka buss med feber =)
Det var alltså inte PMS jag hade, utan jag var helt enkelt på väg att bli sjuk.
Osv, osv...


Puss ♥

insekter, fåglar, insekter, fiskar, insekter, insekter, insekter...

Det vi gjorde igår var inte så mycket "fågelskådning" utan mera gå runt och titta på fåglar. Det hade varit mycket roligare om det inte var så att jag mådde så himla dåligt.. Vår grupp fick knalla omkring med självaste läraren. Han är så himla skojig så till en början kunde jag ignorera min hals och febern som var på väg upp. Men sen när dom skulle knalla upp på ett berg så kände jag att jag skulle leka med döden om jag följde med på det, så jag fick knalla tillbaka mot bilarna. Där fick jag vänta en timme på alla andra, helt själv, då det inte gick någon tidigare buss. Den första kvarten ville jag bara hem och sova... men sen vart det skönt att bara sitta ner utomhus helt själv, och jag fick tid till att kolla igenom fågelboken efter fåglar som vi ska kunna. Smart!

Å nu får ni ursäkta mig, men jag tänkte skriva upp lite insekter på latin med lite kort info också. Har tenta på fredag juh... slutspörten och jag tänkte gnugga in det sista i hjärnan så det sitter. Alla som tycker att detta är bajs-tråkigt bör sluta läsa NU. Ett hett tips ;)

Collembola (hoppstjärtar) - saknar vingar. mundelar bitande eller stickande-sugande.
Emphemeroptera (dagsländor) - framvingar stora, bakvingar mycket mindre eller saknas. vingarnas ribbnät rikt och tätt med många tvärribbor. mundelar hos adulter förkrympta. bakkroppsspetsen med 3 långa utskott.
Zygoptera (flicksländor) - relativt klent byggda. vid vila → vingarna lagda utmed kroppen.
Anisoptera (egentliga trollsländor) - kraftigt byggda. vid vila → vingarna vinkelrätt ut från kroppen.
Ensifera (vårtbitare) - antenner längre än kroppen. framvingarna är förtjockade täckvingar. bakvingar breda och tunna. bitande mundelar. bakbenen utbildade till hoppben.
Caelifera (gräshoppor) - samma som vårtbitare fast med antenner kortare än kroppen!
Dermaptera (tvestjärtar) - bakkroppsspetsen med tångliknande utskott.
Blattodea (kackerlackor) - ingen beskrivning behövs =)
Miridae (ängsskinnbaggar) - 2 par vingar. stickande-sugande mundelar, sugröret fästat i huvudets framände, framför ögonen. framvingar korsar varandra i ett X.
Pentatomidae (bärfisar) - samma som ängsskinnbaggar.
Gerridae (skräddare) - också samma som ängsskinbaggar.
Homoptera (växtsugare) - 2 par vingar. i vila → vingarna ligger takformigt över bakkroppen. stickande-sugande mundelar, sugröret fästat baktill på huvudets undersida eller mellan eller bakom framhöfterna.
Carabidae (jordlöpare) - täckvingar. bitande mundelar. bakkroppsspetsen utan utskott.
Dystiscidae (dykare) - samma som ovan. vattenlevande!
Staphylinidae (kortvingar) - samma som ovan. "smal" segmenterad bakdel.
Scarabaeidae (bladhorningar) samma som ovan. tjocka. antenner som "fjäder".
Elateridae (knäppare) - samma som ovan. halsskölden spetsig i bakhörnen. långsmal.
Curculionidae (vivlar) - samma som ovan. "snabel" = snyte.
Coccinellidae (nyckelpigor) - ingen beskrivning behövs =)
Symphyta (växtsteklar) - 2 par membranlösa, vanligen genomskinliga vingar, med reducerat ribbsystem. bakvingar kortare än framvingar.
Apocrita (midjesteklar) samma som ovan. med midja!

Och det var allt för denna gången.. Här sitter jag orkeslös och pluggar på insekterna inför tentan på fredag. Buhu, tycker faktiskt lite synd om mig själv. Men så är det när man pluggar på universitet, då gäller det att hänga med i svängarna även om man blir ordentligt sjuk. Jäkla Magnus som smittade mig! Nej nu ska jag gå och göra mig lite mer te och sen ska jag googla upp lite vackra bilder på dessa små.


=(

Jag har fått ont i halsen =( Å jag ska alldeles strax iväg på fågenexkursion... hoppas att det inte bryter ut något ordentligt nu bara. Men nu måste jag äta frukost, berättar om min utflykt för alla intresserade sen ;)

RSS 2.0