.


Jag är trött. Riktigt trött. Nej jag är bortom trött. Funderar på att sova men ska tvätta klockan sex. ZzzzZzz....


Helg


Den här helgen har varit fartfylld, jag har helt enkelt firat in att skolan börjar på måndag.

Men jag är förvånadsvärt pepp på att starta igen! Trots att jag egentligen inte har vart ledig i sommar.

Här är de bilder jag lyckades få från helgen (?). Vissa har inte ens jag tagit, tror jag?
De beskriver helgen bra i alla fall!



                                                       



                                                      



Jag har:

Skålat för att vi är bäst. Druckit jätte goda drinkar på Babs. Dansat på Bonden. Träffat kollegor på Bonden. Haft ont i fötterna. Fikat med mamma. Bokat synundersökning. Ätit sushi och druckit rosévin vid vattnet. Besökt 90´s för första gången. Blivit uppraggad mitt på dansgolvet. Dansat på 90´s. Dansat till Aquas Barbie girl. Druckit öl. Kramats. Skrattat. Väntat 25 min på nattbussen alldeles ensam. Besökt donken. Promenerat i mörkret. Pratat känslor. Definierat fin vänskap. Pratat bröllop. Skålat ännu mer. Och ännu mer.

Det har varit en lyckad helg!

Nu ska jag och Magnus äta brunch på där med pasta.


Sitter i Rålis och dricker lite vin. Först...

imag0139_1314206 (MMS)

Sitter i Rålis och dricker lite vin. Först köpte jag lite sushi till mina panka vänner och mig själv. Det är fucking kallt men vi ger inte upp för det.


Addicted


J a g  b ö r j a r  b l i  b e r o e n d e  a v  W o W ! Men nu ska jag in till stan och ta hand om en vän som inte mår så bra just nu. Jag bjuder på sushi och så ska vi dricka lite vin. Med mig följer den underbara bildfloran som jag har fått låna av Ellis. Tenta på fredag. Yey. Men en vän som behöver mig, då rycker jag så klart in.


.


Förlåt, jag måste bara skriva av mig lite.
Kommer nog snart att sätta lösenord på min blogg med.



Varje gång jag får ett sms eller ett samtal om att någon inte fått tag i dig på ett tag, eller att du inte dykt upp som du ska så hoppar mitt hjärta upp i halsgropen. Varje gång börjar jag skaka. Jag är så rädd. Varje gång. Minns den där kvällen som om den var igår. Den skrämmer mig. Jag trodde att jag hade förlorat dig. Lyckan och lättnaden som föll när jag fick det där samtalet om att du var oskadd är obeskrivlig. Tanken på vad du lever med just nu skrämmer mig. Tanken på vad han och de han omger sig med är kapabla till skrämmer mig. Enormt mycket. Om jag kunde byta plats med dig så skulle jag utan att tveka en sekund göra det. Det där sms:et kom idag också. Jag hatar det. Jag hoppas att du har missat tåget och att din mobil har slut på batterier. Eller att du ligger hemma och är sjuk. Med största sannolikhet så är det väl så. Jag väntar på ett samtal om att du är återfunnen. Men jag är så rädd...


Dans


Magnus: Tänkte du komma hem i natt eller? Jejca skulle inte med va, så då antar jag att du sover hemma.. (?)
Jag: Njah jag tänkte sova hemma hos Johan och hans mamma.
Magnus: Det låter snuskigt.




Det blev en riktig utekväll igår med en massa dans! Anneli fyllde år igår och det var dans och drinkar som stod på schemat. Björn bangade så Johan som jag hade lurat med mig blev ensam kille bland fyra tjejer där jag till och med är den yngsta. Hehe. Najs sällskap liksom, jag är inte äldst för en gångs skull :) Vi startade som sagt på thaiboat ... När vi smakat på allt deras goda så drog vi vidare till bonden bar där det var helt tomt på dansgolvet. Efter en stund hade vi fått igång stället och då tröttnade vi och gick tvärs över gatan till la cocaracha (stavas?) där de hade grym musik som vi dansade till en stund tills de stängde.

Thaibåten var rätt mysig faktiskt. Första gången jag är där. Men nåt bra dansgolv hade de tyvärr inte, även om folk stod och dansade. Dock så drack jag världens godaste drink där! Frozen mojito!!! Omg säger jag bara.

Och jo, jag sov hemma för en gång skull efter en utekväll. Johan trodde inte att hans mamma skulle uppskatta om jag sov i samma säng som henne. Haha.



Idag var jag och fikade en stund med Björn på ett ställe som jag inte ens visste fanns. Som låg på en gata som jag inte ens visste fanns. Ja. Efter det så vandrade vi mot tunnelbanan och då såg jag en jättemysig gata som jag bara var tvungen att gå längs med. Jag vill också bo på en sån här mysig gata!



Den var mer gudomlig än bilden kanske förtäljer. Mitt på söder. En gata. Sen gick vi förbi tre unga killar som stod på götgatsbacken och spelade och sjöng. Det var så fint att vi till och med stannade till en stund bara för att lyssna. Flera hade stannat till och bildat en ring kring dem. Det är sällan man ser gatumusikanter som faktiskt har talang.

Funderar på att spendera resten av kvällen med att spela lite ;) Magnus har grabbarna grus på besök. De spelar, äter korv och dricker cola. Så nåt måste jag ju roa mig med. Imorgon börjar allvaret, så sista kvällen i frihet. Imorgon är det dags att sätta igång att råplugga inför omtentan på fredag. Gah. Panik liksom.

Hej svejs!


Vinkväll och sambakväll

Igår var jag hemma hos bejbi och drack lite vin. Det var en helmysig kväll! Tack tack tack!! Jag och Björn köpte med oss rödvin och så hade jag med mig lite choklad också. Lite senare så tittade även Johan förbi. Lite halft spontana kvällar är riktigt trevliga.

Jag har också fått en ny favoritlåt! Som jag igår äntligen laddade ner till telefonen så nu har jag stenkoll på vilken det är. Björn är nu lättad att han slipper säga vad den heter igen och vem det är som sjunger. BÄST! Någon som har lyckats missa att jag älskade Eminem en gång i tiden?! ;)
 


Jag ska vara ärlig och säga att jag faktiskt inte har lyssnat fullt ut på texten i låten. Den är rätt rå. Men jag älskar melodin till den!

Innan jag var på vinkväll så var jag på långpromenad med Ellis och Anneli i nackareservatet. Plus att jag promenerade från Sickla till Hammarby sjöstad och tillbaka sen. Motion!

Nu ska jag strax besöka utestället/restaurangen thaiboat med lite trevligt sällskap. Det ska bli spännande! Ikväll är det sambakväll så vi tänkte shakea loss lite och dricka lite goda drinkar. Jag har blivit lovad en dans, så vi får väl se.. hehe.. ingen av oss kan dansa samba.

Puss


Sjuksamtal


Idag hade jag ett så kallat sjuksamtal med min KL-kontakt på jobbet.
Min kontakt är väldigt trevlig att prata med och vi diskuterade lite allt möjligt. Jag nämnde bland annat att jag kännt mig lite yr de senaste dagarna, vilket hon reagerade på och blev lite orolig. Jag lovade henne att hålla koll på min yrsel och att kontakta vårdcentralen om det inte blivit bättre efter helgen. I alla fall. Så finns det en fråga som måste ställas; är allt bra med din familj och vänner? Vad svarar man på den liksom? Kontaktsmässigt eller i allmänhet? Jag valde att tolka det som om huruvida jag har bra kontakt med dem. Och så uteblev alla bekymmer... Att jag har en syster som lever på skyddad adress och ligger i en vårdnadstvist, bland annat. Kul. Det skulle ta mig mer än den avsatta tiden för hela samtalet att berätta om allt som skaver. Så tills vidare är svaret på den frågan ja. Men är det svaret tillräckligt? Jag var nära att öppna mig. Nästa gång kanske det händer. Eller om några gånger framöver. Men jag är inte den som öppnar mig. Som pratar om saker. Och just nu vill jag intala mig själv att allting faktiskt är bra.

 


Det är med en dånande huvudvärk jag promen...

imag0133_1313263 (MMS)

Det är med en dånande huvudvärk jag promenerar hem från jobbet. Tur att det är kyligt ute. Det gör att det känns lite bättre faktiskt. Jag har ändå haft glasögonen på mig så jag vill inte ens veta hur det hade gått annars. Det va lugnt på jobbet så jag fick gå tidigare.. Nu är det bara en dag kvar på denna mastiga jobbhelg.


Ellis är tillbaka i stan!


Ellis: Jag får sätta ihop ett test som avgör vem av er som är klenast. Det ska innehålla styrka, kondition, uttållighet..... (Ellis blir avbruten)
Björn: Det finns ett annat sätt att avgöra det på.
Jag: AAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fuck!
Ellis: Bet du henne i armen? På riktigt?

Jag startade min dag med en fika på café 60 med Ellis. Det regnade ganska bra när vi båda infann oss där, men sen fikade vi bort regnet tror jag för när vi var redo att gå därifrån så var det uppehåll resten av kvällen. Chailatte is the shit liksom! ;)

Efter fikat ville vi ha lite mer äventyr. Jag behövde köpa ett nytt likadant linne som jag köpte för några veckor sen bara, eftersom det av mystiska skäl har uppkommit ett hål i det. Väl inne på H&M får jag fnatt och inhandlar totalt 9 stycken linnen för ca 600 kr. Yey! Nu har jag i alla fall linnen. Ellis hade bra kul åt mig. Men hon var duktig på att uppmuntra till alla linnen.

Sen ringer den förlorade Björnen och meddelar att han har slutat jobbet (praktiken) och vi bestämmer att vi ska möta upp honom för en till fika. Eller som Björn sa: "... och med fika så menar jag förstås öl". Så en öl blev det. Men jag tror ölen förgiftade honom eller nåt för satan vad ont det gjorde i armen!


Mina två trollungar :)


Syskonhäng


Igår var jag på bio med mina systrar.
Efter att jag slutat jobba åkte jag in till medis och mötte upp dem. Jag var så sjuuuuukt trött så jag tvingade med mig dem till ett fik där jag och Micki sörplade i oss varsin kaffe. Jag drack en jätte god latte cinnamon, mums! Filmen vi såg var Bridesmade och jag säger bara SE DEN! Den var så sjukt rolig. Jag har aldrig skrattat så mycket och så många gånger under en film tidigare. Hela salongen skrattade i kör. Den var klart mycket bättre än jag hade väntat mig, och då hade jag ändå väntat mig att den skulle vara rolig. Najs syskonhäng. Nu är det bara några till filmer att beta av på vill-se-listan.

Nu ska jag snart åka in och möta Ellis för en fika. Men när jag tittar ut så spöregnar det. Hoppas det hinner sluta tills jag ska traska ut. Hm. Annars kanske vi får köra ett wet-t-shirt-party hemma hos henne.




Varning för långt inlägg


Det blev en fantastiskt lyckad helg!
Jag inledde ju min helg genom att jobba fredag och lördag samt ha lite smått panik under båda dessa arbetspass.

I fredags när jag kom till jobbet så stod det på schemat att jag skulle jobba till 21:40 trots att det i stämpelklockan och på mitt internetbaserade schema stod 20:40. Jag ringde KL och till slut hittade hon att det var 20:40 som var min egentliga tid. Fredagen var lugn jobbmässigt, men jag och medarbetaren som jag skulle jobba för på lördagen hade ännu inte hunnit kolla på vilken dag han skulle ta av mig. Så när jag slutade fick jag ringa honom å sen gå ner med en byteslapp till KL som jag fick prata med innan... men hon var rätt insatt i allt så bytet gick smidigt till trots att det var kvällen innan :) puh.

Lördagen inledde jag då med att jobba 8:30-16:10 och när klockan slog halv tre blev jag som väntat väääääldigt trött. Tur att vi hade så mycket folk, annars hade jag nog somnat i kassan. När jag slutade ranglade jag stressad hem till Lena som var så söt och hade lagat middag som var typ färdig när jag kom. Sötis! Jag lånade även hennes dusch. och när vi var färdiga så begav vi oss in mot stan. Mötesplatsen var hemma hos Ellis kl 18:00. På vägen dit så mötte vi upp syster och Johan (som hade lyckats hitta varandra) i fridhemsplan. Hos Ellis fanns Iziz och Fredrik också. Och medan vi kollade på Stockholm cruising så mötte vi även upp Erik samt Kattis med vänner. Efter cruisingen satte vi oss i Rålis och hängde lite. Efter ett tag blev vi väldigt många. Det var en najs kväll i parken! Om man bortser från att jag blev väldigt gräsig, väldigt med stort V... ;)

Runt ett tyckte vi att det började bli kallt, och syster samt Lena tyckte det började bli sent så de var tvugna att lämna oss. Jag drog med Johan + två av Johans vänner hem till Kattis och Sara. Och där hamnade vi alla sen att sova... De bäddade en tjockismadrass till mig. Och nästan hela tiden vi var där försökte Johan få mig att gå och lägga mig.. haha.. det gick inte så bra. Trots att jag var så trött att jag säkert hade kunnat somna ståendes så skulle jag bara vara uppe. Till slut fick Johan hjälp av att Sara fällde mig på min madrass och plötsligt så låg jag ner och en stund senare så somnade jag även. Jag somnade väl runt halv fem på morgonen, resten hörde jag gick och la sig halv sju. Trots att jag var megatrött så var det riktigt kul! Och tjejorna är riktigt bra värdar.

På söndag morgon.. (hm?) okej jag gick upp klockan ett... så promenerade några ner till butiken och köpte lite frukost. Najs! Eller, det var jag, Johan och Sara som vågade oss ut i det lite ostadiga vädret. När jag var redo att åka hem var klockan runt halv fem. När vi skulle shoppa frukost sa Johan lite stolt nåt i stil med: "nu har vi sett till att Marie är spelfri en dag till.." Well bejbi, det lyckades de bra med va?! ;) Haha. Johan tänkte leka dubbelagent, ibland spelar han mot mig och ibland med mig. Får väl se om det där med med mig kommer hända.

Synd att inte Lena och syster var med oss hela kvällen, men man kan inte få allt man önskar sig. Lena, när du är tillbaks i Stockholm så ska vi ta en helkväll och då får du förvänta dig att också hamna nån annan stans att sova... hehe. De senaste gångerna jag vart ute så har det blivit så att jag har hamnat att sova nån annan stans. Kanske har blivit en trend? Det är i alla fall skönt att inte behöva åka hem från en efterfest mitt i natten/på morgonkvisten utan att istället få en egen säng/sovplats.



Bilden har inget med inlägget att göra, men tänkte ni skulle få nåt att titta på.
Blåa fjärilar är fina och de är mina favoriter!

Med andra ord.... det var en fantastiskt lyckad helg!
Nu sitter jag här, måndag eftermiddag, med en kopp cappuccino och en bit mörk choklad och bara myser. Min älskling började jobba idag, hoppas det går bra för honom.. för mig går det bra :p

Liten uppdatering - jobb


Detta blir som en liten blandning av klagoinlägg och hyllningsinlägg till mig själv.. ehm.
Nåt sånt i alla fall. Kanske. Aja.

• Igår stängde jag minihuset. De två sista barnen gick inte förs 19.21..... 19.21!! Och då ska jag tillägga att minihuset stänger 19.00 prick och att jag som stänger där slutar 19.10 enligt schemat, vilket betyder att jag inte får betalt efter 19.15! Och jag stämplade ut 19.29! GHA. Men ordinarie kassaledare mötte mig i lunchrummet och jag förklarade var som var på tok så det där med lönen fixar sig. Vi hade ett mini-krismöte nåra i lunchrummet :p Jag ska inte skriva för mycket. Men det var irriterande och stressande. Men jag kopplade av med biljard och trädgården efter det så jag fick en bra kväll med kul folk.

• Den som står i minihuset har en egen telefon, woho! Å plötsligt så ringde den. Det var KL. Hon undrade om jag kunde jobba på fredag (idag) och jag svarade instinktivt: "oj beror på vilken tid, jag kan tyvärr inte på eftermiddagen då ska jag bort". Varpå KL säger lite smått nedstämt: "ah... så klart så var det ett eftermiddagspass jag behövde. Typiskt. Men då vet jag." Vad sjutton tänkte jag med?! Morgonpass??? Tänk OM det hade vart ett morgonpass hon ville jag skulle jobba, hade jag verkligen vart okej med det? Herre gud säger jag bara. Tur tur tur att det inte var ett morgonpass hon satt på. Men direkt efter att vi lagt på så kände jag mig lite taskig. Jag kände att ett eftermiddagspass kan jag ju faktiskt jobba... de brukar inte vara så långa. Så jag ringde upp och frågade om vilken tid och sen gjorde jag KL lycklig genom att säga att jag tar passet.

• Ca en timme innan jag borde ha stängt minihuset så kom en söt medarbetare och KL till minihuset (ja allting hände igår). Den söta (nej inte utseendemässigt) medarbetaren frågade lite genant om han hade frågat mig om ett passbyte. KL stod en bit bakom och log, jag lovar att hon tvingade med honom till minihuset genom att säga att Marie är jättesnäll och jobbar säkert åt dig, hon tog ju preciiiiiiis ett pass imorgon så ett pass till gör nog henne inget. Typ så. I alla fall. Så här gick konversationen till:

Jag:
Nej det har du inte, när gäller det?
Medarbetaren: På lördag
Jag: Nu på lördag? (tänker hoppas han menar en lördag längre fram, men innerst inne vet jag ju att det kommer va nu på lördag eftersom läget såg akut ut)
Medarbetaren: Ja
Jag: Oj, vänta, nu måste jag tänka...... vilken tid är det? (herre gud, hoppas han säger kväll för då kan jag inte.... eller kommer jag tacka ja av ren reflex, hjälp..?)
Medarbetaren: 8.30-17.10
Jag: Å nej det är för sent. (helt instinktivt svar... jag ska ju bort på kvällen, å det är ju sant.. vilken tur jag har.)
KL kommer fram och frågar: Hur länge kan du jobba?
Jag i rena farten: till 16 (en hel timme tidigare måste jag sluta, oooo)
KL: Jag ska kolla på det där. Om det funkar, kan du jobba till 16 på lördag då?
Jag (har satt mig i en återvändsgränd): Ja till 16 går bra.

Medarbetaren ser otroligt lättad ut och KL säger att hon kommer tillbaka strax. En stund senare kommer hon och meddelar att det går att ordna så jag slutar 16. Men att vi fortfarande måste göra ett passbyte och att det är viktigt. Så tackar hon så hemskt mycket för den stackars medarbetaren hade frågat typ ALLA och INGEN kunde. Jahapp. Jag ska nu alltså jobba innan cruisingen. Grattis till mig. Marie du är så jävla bra, men du kommer tjäna bra med pengar i alla fall haha.


Jag har nu gjort alla veckans goda gärningar på en och samma dag så förvänta er inga fler.
Ps: jag kanske kommer va lite trött och osocial i början på lördag, för er som ska träffa mig då, men jag lovar att göra mitt yttersta till att det ska vända snabbt. Annars tror jag att jag kommer få bra hjälp med det.

Nu ska jag snart få pannkakor!! Sen ska jag ju jobba. Mitt eftermiddagspass är 16-20.40, så det är ett najs pass :) See ya ♥


RSS 2.0