Måndagsdejt

Igår var det som vanligt måndagsdejt. Den här gången gjorde vi en tripp till min lillsyrra (liten å liten) för att underhålla henne med våfflor och trevligt sällskap. Hon är ju rätt stor om magen nu, så söt mage hon har! Som det ser ut så kommer hon antagligen att föda för tidigt. Hon har helt enkelt en vild unge där inne som bara väntar på att få komma ut. Gärna nu nu NU.

Jag tog en massa söta bilder på henne å pappan till barnet när vi kom. Man måste ju ha minnen i form av bilder!! Snart kan ni börja kalla mig moster. Haha, det sa Magnus pappa i helgen. "Så snart kan jag börja kalla dig moster alltså".

Pojke eller flicka? Det vet dom inte. Spännande spännande. Men enligt alla teorier å så så ser det ut att bli en pojke. Men sånt vet man ju inte om man kan tro på ;) I alla fall mitt första syskonbarn!!

Snart ska jag åka och hämta en annan liten på dagis. Hon är iof inte så liten längre, blir ju bara större och större. Å kaxigare och kaxigare ;) Tjaa Tora å Malin, blir kanske som ni planerade i höst - jag med en syskonvagn å två små söta ungar. Man måste ju ställa upp också. He he.


Igår så såg våfflorna i alla fall inte ut så här. Utan dom såg ut som riktiga våfflor! Däremot tog det en evighet att grädda dom. Men jummie jummie.


Hej hopp! ♥

Klädkammaren!



Jag hoppas att det syns i alla fall lite att färgen på väggarna är i färg med typ blåbärsyoghurt. Färgen heter orkidée och den passade alldeles utmärkt för oss! Jag fick lila, å Magnus fick en färg med blomnamn ;) Hyllplanen som ni ser i bild funderar vi (läs jag) på att vitlackera. Det skulle bli riktigt snyggt! Men det får bli när vi har råd att köpa färg. Sen ska vi köpa bra förvaringslådor som vi tänkte ha längst upp. Som ni ser har vi redan lyckats hänga in en del kläder. Weyy! :D

Vad som kommer att hänga i vår klädkammare är:

klänningar, skjortor, jackor som inte används och säkert nåt annat kuligt.

Jag har så många planer att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Det är bara så himla kul att flytta till nåt helt eget och inreda det efter ens egna behov. Självklart måste ju jag och Magnus samsas. Men det gör vi riktigt bra faktiskt. Våra planer har nu gått samman och som det ser ut just nu så vill vi precis likadant vad kommer till lägenheten.

Nu ska vi äta ♥

Lite lägenhetsshopping



Vi har helt enkelt varit ut å införskaffat lite små bra saker. Först kände vi att vi var tvugna att inhandla lite extra proppar, ifall att proppen går, man vet ju aldrig. Å om den gör det så vill man ju inte stå där utan en ny, för man vet ju aldrig i vilket tillfälle det skulle bli. Sen så när vi ändå var i farten så fixade vi en timer till Boris. Så nu kommer han få bättre rutin på när han har tänt och när han har släckt.

Sist men inte minst så har vi införskaffat en gardinstång till köket!! Wii. Så imorgon kommer Magnus pappa hit och sätter upp den åt oss. Sen åker gardinerna upp som vi har fått låna. Dom kommer bli skitsnygga i vårt kök. Vi har inte velat köpa vilken gardinstång som helst (läs: jag har inte velat) så det har tagit ett tag. Men nu är den äntligen köpt. Som det ser ut nu så blir det nog även månadens köp till lägenheten. Lite annat smått å gott kommer kanske..

Jag kom på att det var ett tag sen jag skrev om lägenheten. Det här är det nyaste. Men så har vi ju målat om i klädkammaren också. Jag ska ta en bild senare och lägga upp :) Vi har även börjat fundera på hur vi vill göra i vardagsrummet. Vi har en del planer och tankar, men inga definitiva.. så vi får se! Magnus vart plötsligt riktigt sugen på att göra om här med (innan var det bara jag som inte gillade färgen vi har...) så han funtar på att vi ska göra det när han har semester i sommar. För varje dag som går så blir vi mer och mer kära i lägenheten och det känns helt underbart, så underbart.

Earth hour

Släckte ni lamporna igår?

20:30-21:30 var det som kallas earth hour. Vi satt hemma hos Magnus föräldrar med en massa stearinljus tända samtidgt som vi satt och fikade. Det var hur mysigt som helst. Inga lampor och ingen tv. Rätt häftigt och se att så pass många var med på det för runtomkring i området var det nästan helt mörkt.. (med såklart en del undantag). Till och med Ica Maxi och Mc Donalds var med i detta. Å Magnus föräldrars förening stödde detta med att släcka ner utebelysningen och all gårdsbelysning. Kul att så många var med under kampanjtimmen för klimatet!!

Jag går i alla fall och lägger mig med ett leende på läpparna



När jag låg på golvet som en utmattad sill så kom det ett sms som gjorde min kväll. Det är en av mina kursare som svarade på mitt sms.

Han försökte säkerligen inte vara rolig utan han var nog fullt allvarlig med detta sms. Men jag kunde inte låta bli att brista ut i skratt! Tack Ted, du räddade min helg :)



Jag kollade även på finalen av Lets dance. Det var Magnus Samuelsson, världens starkaste man, som vann. Jag hejade då på Laila, tyckte hon skulle vinna, men Magnus var bra han med. Samma namn som söt ;)

Appropå söt, han har redan krupit ner under täcket. Så jag ska ta och göra detsamma nu. Med en av mina olästa tidningar ska jag mysa mig till sömns.

Nu ser jag i alla fall ut så här för tillfället:

Äntligen fredag

Ja, jag å Mia vart nästan överlyckliga när vår lab, som idag gick ut på att rita och namnge olika kemiska ämnen (avancerade sådana, uhh), slutade och vi visste att NU får vi gå hem och ha helg.

Men jag måste få skriva av mig lite.. (så känsliga läsare ombeds att sluta läsa NU) Jag är helt slut i både kroppen och själen. Jag har ont precis överallt. Jag känner mig konstant stressad och jag har nog inte kopplat av ordentligt på två veckor. Det värsta är att jag måste spendera HELA helgen till plugg. Nästan i alla fall. Vad jag borde åtminstone. Frågan är om jag kommer orka. Eller om jag kommer att kollapsa. Igår kom Magnus hem och la handen över pannan på mig. Han ville helt enkelt kolla om jag hade feber. Feber har jag inte. Men ont har jag. Å trött är jag. Å sover dåligt gör jag.

Jag har börjat få en massa mardrömmar igen. En del är bara väldigt läskiga. Men en del är riktigt psykiskt påfrestande. Jag ska till läkaren på kontroll snart. Så jag försökte boka in en tid via vårdguiden. En läkare hade ringt min mobil och lämnat ett meddelande på telefonsvararen: "Hej, det här är doktor ******** jag har försökt ringa men får inte tag i dig. Du kan ringa mig på måndag, då jag inte jobbar fredagar. Ring mig då. Vi hörs" ...*klick*... vilket nummer ska jag ringa? när ska jag ringa? Det är typiskt. För jag har ju Magnus mobil så han har min. Bara för att ett jobb jag har sökt ska kunna nå mig då jag var tvungen att ge dom Magnus nummer då min mobil var borta.

Det som dock har varit positivt är de timmarna då jag har varit barnvakt. Små barn är härliga.

Det är lite mer än två veckor kvar till nästa tenta. Men jag har redan ångest. Detta är den tenta som jag för första gången är uppriktigt rädd för att jag ska faila. Jag fattar nästan ingenting av det vi håller på med nu. Trots att jag varit på varenda föreläsning. Å ingen av mina kamrater fattar nåt heller.. (vad de påstår i alla fall). Jag har alltså, utöver allt annat som jag måste pyssla med, redan dragit igång med tentaplugg.

I natt sov jag tolv timmar. Å det var bara så skönt, det behövdes verkligen. Man brukar ju bli seg om man sover för länge. Men jag kände mig för första gången på länge ordentligt utvilad. Trots detta vart mitt dagshumör inte det bästa. Å jag är redan nu så pass trött att jag faktiskt skulle kunna gå och lägga mig. Och sova till 12 imorgon.

Varför är jag så stressad? Jag har egentligen ingen större anledning. Jag kan helt enkelt inte stressa ner. Å det gör mig ännu mer stressad. Å så får jag ännu mer ont. En ond cirkel helt enkelt.

Nej nu ska jag maila vår lärare och fråga om jag och mina kursare får komma hem till honom och plugga nån dag!

Jag fick en liten present idag

Jag gillar Universitetet på många sätt. Det är mysigt. Det är en massa trevliga och glada människor som går där. Å så händer det rätt ofta att de står och delar ut gratisgrejor där. Jag har fått en del saker nu. Prov såklart.  Idag fick jag ett litet paket kaffe. Det får Magnus av mig. För jag dricker ju inte kaffe ;)



Kravmärkt å allt. Det låter ju bra! Mia fick två, så hon gav det ena till Ted som kom för tidigt till skolan å därmed missade utdelningen. Ibland lönar det sig att komma preciiiis i tid :) Nu ska jag leka lite med Boris.. Snart är det helg igen!

Siri fotar

Jag var ju barnvakt igår med. Idag ryckte jag in lite akut extra. Så igår när jag hämtat från dagis å vi hade ätit å allt så lärde jag henne att fotografera med min kamera. Hon är lite nybörjare än så länge, he he, men det tar sig. Vissa bilder som hon har tagit ser nästan ut som konst. Så jag tänkte visa er några :)

Bilderna är alla tagna av lilla fröken Siri


Lite improvisation

Idag ryckte jag in på förmiddagen som barnvakt åt lilla fröken som är lite krasslig å alltså hemma från dagis. Sen när Micki hade varit hos tandläkaren så ringde hon och hade tråkit, så jag och lilla fröken sjuk mötte upp henne vid rådmansgatan. Micki hade köpt en massa våffelsmet på vägen. Hon var sjukt sugen på våfflor och det är ju faktiskt våffeldagen idag så... Så när Andreas kom hem vart det en jädrans massa våfflor!

Enda problemet som vi hade var att vi inte hade nåt våffeljärn. Så vi chansade helt enkelt när vi provade att göra dom i stekpannan. Haha, så kul vi hade.

























Men det blev faktiskt riktigt bra. Mycket bättre än vad vi hade trott! Frasiga å allt vart dom... Däremot såg de inte riktigt ut som våfflor ;) men smakade som våfflor gjorde dom.

Här är det fina slutresultatet:




















Måndagsdejt

Nu har brudarna nyligen åkt hem. Det var en riktigt nice kväll. Nästan lite för trevlig ;) för tiden bara flöt förbi å helt plötsligt var klockan alldeles för mycket. Nu har vi fått in en rutin på det här med måndagsmiddagarna, vilket är väldigt kul! Det blir liksom en väldigt bra start på veckan. Tora kom med ett väldigt bra förslag om att vi ska äta våfflor på nästa måndagsdejt. Så nu ska jag ta och hämta ut mitt gratispaket. Petra, du får helt enkelt ta och befinna dig hos Jejca nästa måndag!! Tora hann före.. Så komsi komsi :D

Nu ska jag kolla på Sex and the City å mysa lite med mig själv innan jag går och lägger mig... ♥ Söt har redan krypit ner under täcket.


To-do-list



Och lite annat smått och gott. Å ikväll är det måndagsmiddag hos mig!! Det behöver jag verkligen, för nu är jag helt slut i både kroppen och huvudet efter allt.. *puh* Idag har jag fanimej varit sjukt duktig!

Jag har fått en present


Denna fick jag idag av Magnus föräldrar som en present från Teneriffa. Inte nog med att den är sjukt snygg. Den är i 70% kashmir (stavas?) också, så den är sjukt mysig! Tack tack tack

Söndag

Nästan alla jag känner var ute och partade igår... Själv satt jag inne och kollade på Robinson (som tydligen ska gå i år efter nåra års uppehåll). Allt för att detta är min plugghelg.

Tenta imorgon nämligen. Det roliga är dock att kurshemsidan där alla gamla tentor ligger, som man ju gärna vill öva på innan tentan, har legat nere hela helgen. Tur att Mia tog 4 gamla tentor till mig som läraren skrev ut!

ÄR DET NÅGON SOM VILL HA EN VÅFFELMIX!?!?
Det är nämligen så att vi har en att hämta ut gratis från Ica. Men vi har inget våffeljärn. Å våffeljärn är nog bland det mest onödiga man kan köpa om man inte redan har ett. För hur ofta gör man våfflor egentligen? Så om det är nån som har det så säg till!!! Då får ni gärna vår våffelmix om ni vill :)

Nu ska vi ta en promenix till Forum. Å där ska vi smaka på dom nya glassarna som har kommit. *MUMS* Sådeså. Det är jag som bjuder.

Helg igen

Oj som veckorna går fort nu!
Ibland hänger jag inte riktigt med. Veckorna bara flyger förbi. Det var ju nyss helg. Jag misstänker att det är för att jag har så kul i skolan. Det gör att tiden går fortare.

Vi var hos Magnus mormor idag. Hon är så söt. Vi fick hemmagjorda pannbiffar till middag *mums* ... å så fick vi med oss matlåda hem också. Trots att vi försökte få henne att behålla den själv. Men så är mormödrar. Å dom ger sig inte heller :)


Nu ska vi dricka te, slappna av och kolla på Hundtricket som går på 1:an nu 21:45. En rätt rolig film. Helt perfekt för två tröttisar en fredagskväll. Å Magnus har inte sett den heller. Det måste man nästan ha gjort.

Brakfrukost



Idag var jag sugen på en ordentligt stor brakfrukost. Det är fjällyoghurt med blåbärssmak, müsli naturell (inte så god, men det var den som var gratis från ica, vi ska köpa upp oss på russin tror jag..), rågbröd, leverpastej, apelsinjuice och te.

Vad hände med dieten???

Jo vi vart för fattiga där så vi var tvugna att ta en paus. Sen hittade jag allt gott igen. Men det kommer en gång till så småningom.


R.I.P



Nu får du äntligen ett inlägg. Vår söta lilla tigersnäcka Svante dog för ett litet tag sen. Vi hittade honom upp och ned, å vi hittade honom för sent.... Det var faktiskt ganska sorgligt. Även om det bara är en liten snäcka. Så var det VÅR snäcka. Om vi bara hade hittat dig lite tidigare. Nu känner sig Boris lite ensam också. Stackars.

R.I.P sötis / Mi & Magnus

Citat: Jag måste köpa blommor och spola ner i eran toalett


Full rulle :)

Okej, det känns som att jag inte har varit hemma något alls på hela veckan..

I måndags var det glamourpremiär av En shopaholics bekännelse och sen gick vi och satte oss på en krog där tjejerna tog ett glas vin (jag lekte nykterist).

I tisdags var det St Patricks day och det var vi så klart ut och firade med att dricka guinnes å lite annat på en mysig pub i gamla stan. Innan dess satt jag barnvakt till världens sötaste tjej.

Å igår satt jag och Jejca på Kulturhuset och fikade medan vi snackade skit. Sen på kvällen va vis hos Lena och käkade lyxig middag som vi kokade ihop å drack lite vin. Sen en massa te och en massa tjejsnack. Plus lite hårfärgning och spökhistorier där emellan :)

Mellan allt detta har jag även haft föreläsningar, laborationer och tentaplugg. Så idag var jag tvungen att tacka nej till en dag på stan med brudarna som ska hitta kläder till på lördag.

I helgen däremot kommer jag vara hemma och mysa. För på måndag är det dags för tentaskrivning igen.

Jag ska dock, huuuuur trött jag än är nu, åka till Sickla ikväll för att strosa runt där bland deras jippo som dom ska ha ikväll. Det har jag sett fram emot hela veckan. Så det vore ju surt annars.

Nu ska jag se om vi har nåt att äta här hemma. Puss på er ♥

Recept

Vi åt precis en jätte god maträtt!! Verkligen. Vi ville ha nåt med kyckling men något nytt som vi inte brukar laga. Så gick vi in på recept.nu. Detta kommer vi absolut att göra om. Mums.

EXOTISK KYCKLINGGRYTA
 Antal portioner: 4

Ingredienser
1 kg lårfilé av kyckling
400 g gröna druvor
1 dl mellangrädde
140 g bacon, strimlat
2 st bananer
curry
salt och peppar

Gör så här
1. Krydda köttet, brynt det runtom och lägg i gryta. Dela och kärna ur druvorna. Lägg drygt häften i grytan. Sjud under lock cirka 35 minuter tills köttet är klart. Späd med grädde, smaka av med curry.
2. Fräs bacon lätt och lägg över i grytan. Dela bananerna på längden, bryn dem hastigt i pannan och lägg dem överst tillsammans med resten av druvorna. Servera med ris.

Gratis är gott



Jag och Magnus var precis ner till butiken och införskaffade lite gratisvaror. Vi utnyttjade helt enkelt vår inflyttningspresent från Ica. Där stod vi och lekte nyinflyttade. Haha. Trots att det var ca 5 månader sen vi flyttade in. Men det står ju inge datum på dom där, bara att de gäller en månad framöver. Så då är det bara att passa på :)

Nu har vi alltså kaffe, müsli, frysta bullar och yoghurt = nice. Kaffe behöver vi egentligen inte. Men man passar ju på när det är gratis. Gratis är gott! Vi funderar dock på att ge kaffet till Magnus söta mormor, som har lite ont om pengar som pensionär. Hon kommer använda kaffet bättre än vi.

Igår så var det ju finalen i melodifestivalen. Syrran var här och kollade på den med oss. Min favoritlåt vann!! Det trodde jag inte. Å så färgade vi Mickis hår med! Skitsnyggt vart det. Jag har ju färgat mitt hår svartbrunt. Kom på att jag faktiskt har glömt att säga det. En härlig färg vart det!! Har fått många komplimanger för håret, så det verkar vara min färg det här :) Men lite avis är jag ändå på syrrans mocca choklad bruna hår. Hi hi. Å imorgon ska vi kanske färga Lenas mörkbrunt? Eller.. vi ska ju färga det åt henne, hårfärg och allt är köpt.. frågan är om det blir imorgon eller en annan dag. Jag hoppas på imorgon :p

Puss ♥





En upphittad vän

VI HITTADE PRECIS MIN MOBIL!!!!
(inte min iphone, utan den jag har haft under tiden... min gamla, som sim kortet sitter i)

Nu gäller det bara att hitta laddaren också.


Mycket skoj nu med tjejerna

Igår var vi och hämtade ut biljetter till förhandsvisningen av EN SHOPAHOLICS BEKÄNNELSER. Så på måndag byts måndagsmiddagen ut till måndagsdejt på bio! Vi lyckades få fyra biljetter (det var inte många kvar). Wey!

Så i torsdags lyckades jag lura Jejca att se Bröllopsduellen. Haha. Hon ville ha en lätt film, så det fick hon. Med råge ;) Men den passade oss rätt bra just då tycker jag. Hon lurade med mig på bio och jag lurade med henne på en flum film. Bra teamwork.

Mycket bio nu alltså. Det är skoj. Just nu går det rätt många filmer också, vilket är trevligt.

Här är lite bilder från olika tjejkvällar som jag har lovat att lägga upp:

Här är vi på väg till måndagsdejt i helenelund. Vi fick lite strul på vägen. Hahahaha. Så vi satt ute i kyla i en hel halvtimme mitt ute i ingenstans och väntade på vår nästa buss. Så när vi väl kom fram var vi geeenomfrusna. Men kul hade vi!


Å här hade vi en tjejkväll hos Jejca. Med film, ansiktsmask och hela rubbet! Så det ska va :)



Det var egentligen bara två bilder på mig som jag hade lovat att lägga upp. Men såklart så får ju dom andra ställa upp på bild med om jag ska göra det :D Haha. Så kul man kan ha! Men mina tre snyggingar gör sig bra på bild så. Dock saknade vi faktiskt två tjejer denna kväll. Den ena skulle montera ikea möbler och den andra var på dejt med sin nyfunna darling. Så vi försökte kompensera för dessa så gott vi kunde.

Nu ska jag skriva lite labrapporter! Ha en bra helg ♥

Slut på bloggsemester

Hej bloggen!

Oj vad jag har mycket att ta igen nu. Först så råpluggade jag inför kemitenta. Sen vart jag stensjuk. Å i lördags hade jag mattetenta så det var mycket plugg inför den med. Jag hade helt enkelt inte tid. Däremot har det hänt en hel del roliga saker under tiden. Jag får helt enkelt ta lite i taget :)

Men jag kan ju börja med att berätta om när vi var på bio igår kväll.
Vi var och såg Män som hatar kvinnor!!! Den var för övrigt sjukt bra. Det var jag, Magnus och PL som tog en liten tripp till Medborgarplatsen (tack PL för att du ringde, för då fick jag äntligen se den!!) Okej nu kommer det bästa. PL hade köpt biljetterna åt oss. Å när vi skulle åka hemifrån oss så glömde jag brillorna så jag fick gå upp å hämta dom igen. För PL sa att vi faktiskt skulle sitta LÄNGST BAK till och med. Så när vi kommer till biografen och hämtat ut våra biljetter så står det rad 1 på dom.

"PL, är du säker på att det verkligen är längst bak vi ska sitta?"

"Japp!"

"Okej...... för vi ska nämligen sitta på rad 1"

"Men det var längst bak, jag kollade när jag bokade"

Okej. Det är väl helt enkelt så att biografen vid Medborgarplatsen helt enkelt inte gör som alla andra i hela Sverige - och räknar nerifrån och upp.

Hahahahaha!! Vi satt lääääängst fram. Helt ensamma. Bioduken var ENORM. Ja, ni kan ju föreställa er hur det var.

PL: Jag har alltid undrat vad det är för idioter som sätter sig längst fram. NU förstår jag. Det är idioter som råkat boka fel!

RSS 2.0